تاریخ بروز رسانی :
۲۹
فروردین
۱۴۰۴
تاثیر مذاکرات روی بازارهای مالی | پیش بینی قیمت دلار و طلا
در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، وزرای خارجه ایران و آمریکا بهصورت غیرمستقیم به مذاکره پرداختند که تاثیر قابلتوجهی روی نرخ دلار، قیمت تتر به تومان و قیمت طلا داشت.

زمان مطالعه :
2 دقیقهفهرست
در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ و ساعت ۱۵:۳۰ به وقت تهران، وزرای خارجه ایران و آمریکا مذاکرات غیرمستقیم را در کشور عمان آغاز کردند. این مذاکره حدود ۲ ساعت به طول انجامید و مدّتی پس از اتمام آن، نرخ دلار و قیمت روز طلا دستخوش تغییراتی شدند.
این مطلب در تاریخ ۲۵ فروردین بهروزرسانی شده و با انتشار اخبار بیشتر در خصوص مذاکرات و تاثیر آنها روی بازارهای مالی، مجددا آپدیت خواهد شد.
در ادامه این مطلب از بلاگ پول نو، به بررسی وضعیت قیمت تتر به تومان و قیمت طلا و سناریوهای پیش روی آنها میپردازیم.
تاثیر مذاکرات ایران و آمریکا روی بازارهای مالی
بهطور کلی، تا کنون صرفا شاهد آغاز مذاکرات بودیم و نتایج اصلی، در مذاکرات بعدی مشخص خواهد شد. با این حال، برخی منابع گزارش دادند که پس از مذاکره روز گذشته، بخشی از اختلافات طرفین رفع شده و همین موضوع، توانست تا حدی روی قیمت دلار (تتر) و طلا تاثیرگذار واقع شود. امّا ادامه مسیر چگونه خواهد بود؟ در ادامه ، این موضوع را با جزئیات بیشتری بررسی میکنیم.
تاثیر مذاکره روی قیمت تتر (دلار)
استیبل کوین تتر، همواره ارزشی معادل ۱ دلار دارد و با نوسان نرخ دلار در ایران، قیمت تتر هم تغییر میکند. پیش از مذاکرات، قیمت دلار به مرز ۱۰۷ هزار تومان رسید که بالاترین سطح قیمتی آن در تاریخ به حساب میآمد. با این حال پس از مذاکره ایران و آمریکا، قیمت دلار و به تبع آن تتر، تغییراتی را تجربه کرد.
روز گذشته، قیمت تتر تا ۱۰ درصد ریزش کرد و به کانال ۸۶ هزار تومان وارد شد. در زمان انتشار این مطلب، قیمت دلار در نزدیکی ۹۰ هزار تومان معامله میشود.

همچنان نمیتوان بهطور دقیق درباره ادامه روند قیمتی تتر (دلار) دیدگاهی را ارائه داد و باید منتظر مذاکره هفته آینده در تاریخ ۳۰ فروردین باشیم. با این حال، اگر رویکرد طرفین مثبت باشد و موافقتهایی (هرچند محتاطانه) حاصل شود، کاهش قیمت دلار تا نقاط تعادلی ۸۳ هزار و ۸۰ هزار تومان دور از ذهن نیست.
بهطور کلی، نحوه پیشبینی قیمت دلار (تتر) به متغیرهای متعددی بستگی دارد. اگر دور بعدی مذاکرات با اخبار منفی یا عدم توافق طرفین همراه شود، میتوان انتظار داشت که قیمت دلار (تتر) تا نقاط تعادلی ۹۲ و ۹۶ هزار تومان افزایش یابد.
فراموش نکنید که صرفا مذاکرات روی قیمت دلار تاثیر ندارند و مواردی چون کسری بودجه، نرخ بهره بانکی، میزان نقدینگی و صادرات نفت نیز، میتوانند به تغییرات قیمتی دلار بینجامند.
تاثیر مذاکره روی قیمت طلا
پس از اتمام مذاکره دیروز، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار، تا کانال ۷ میلیون تومان کاهش یافت که البته ناشی از کاهش قیمت دلار بود. برخلاف قیمت تتر/دلار به تومان که صرفا بر کاهش یا افزایش ارزش پول ملّی ما دلالت دارد، نرخ طلا میتواند از قیمت دلار به تومان و اُنس جهانی تاثیر بپذیرد.
در حال حاضر، انس جهانی طلا در سقف تاریخی خود (محدوده ۳,۲۰۰ دلار) قرار دارد و همین موضوع، از اصلاح سنگین طلای داخلی جلوگیری کرد. مهمترین عامل جهانی تاثیرگذار روی انس جهانی طلا، تنشهای مربوط به تعرفهها است که بین آمریکا و چین در جریان بوده است.

در صورت ریزش انس جهانی و پالس مثبت مذاکره ایران و آمریکا، احتمال کاهش قیمت طلای داخلی تا محدوده ۶.۷ میلیون تومان وجود دارد. در مقابل، اگر انس جهانی صعودی باشد و مذاکرات هم به سرانجام مثبتی نرسند، شاهد افزایش قیمت طلای ۱۸ عیار تا محدودههای مقاومتی بعدی (۷.۵ و ۸ میلیون تومان) خواهیم بود.
توجه داشته باشید که در صورت سرانجام مثبت یا دست کم عدم تنش در مذاکرات و رشد انس جهانی، احتمالا هر گرم طلای ۱۸ عیار کمی اصلاح داشته باشد و به کانال ۶ میلیون تومان وارد شود. چرا که وضعیت اقتصاد داخلی، بیشتر از عوامل خارجی روی قیمت طلای ۱۸ عیار تاثیرگذار خواهد بود.
جمعبندی
بهطور کلی در مواقعی که شرایط سیاسی کشور دچار تنش است، شرایط اقتصادی هم وارد وضعیت هیجانی میشود و به منظور حفظ ارزش سرمایه، افراد به خرید تتر (دلار) و طلا میپردازند. حال اگر از تنشهای سیاسی کاسته شود، اقتصاد هم روندی امیدوارکننده را پیش میگیرد و افراد تمایل کمتری به خرید طلا و دلار (با نیت حفظ ارزش) خواهند داشت و کاهش تقاضا، میتواند کاهش قیمت دلار و طلا را به دنبال داشته باشد.
به هر شکل، برای تصمیمگیری اقتصادی دقیق، بهتر است سرمایه خود را بهصورت پلهای به بازارها وارد کنید تا از نوسانهای قیمت و عدم اطمینان در بازار، مصون بمانید.
چنانچه به مشاوره رایگان علاقهمندید، پرسشها و نظرات خود را درباره این مقاله یا موضوعات مختلف حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال مطرح کنید. برای پاسخگویی آمادهایم!
نظر بدهید
0