اتریوم

قیمت اتریوم

Ether (ETH)

قیمت اتریوم

+ 0.41%
+ 0.41%
USDT 3,120.38

آدرس کانترکت

بایننس اسمارت چین

0x2170...33f8

بایننس بیکن چین

ETH-1C...-1C9

نمودار لحظه ای اتریوم

پشتیبانی از ۶ شبکه

می‌پردازم

دریافت می‌کنم

اطلاعات بازار اتریوم

نام ارزاتریوم
نمادETH
symbol

Ξ

رتبه در بازار2

قیمت جهانی (‏دلار)‏

$ 3,122.98

قیمت لحظه ای (‏تومان)‏

219,077,513

تغییرات روزانه (‏درصد به ریال)‏

+ 0.41%

تغییرات روزانه (‏درصد به دلار)‏

+ 0.27%

حجم معاملات روزانه (‏دلار)‏

36,156,712,287

ارزش بازار (‏دلار)‏

373,980,332,866

سقف قیمت تاریخی (‏اتریوم)‏

4,878
فاصله اتریوم تا سقف
- 36.18%

کم ترین قیمت تاریخی (‏اتریوم)‏

0.43
بازدهی اتریوم از ابتدا
+ 718967.69%
عرضه در گردش اتریوم120,427,540

مشخصات و قیمت لحظه ای اتریوم

امروز ۱۴۰۳/۰۹/۰۱ شمسی مطابق با ۲۰۲۴/۱۱/۲۱ میلادی و در این لحظه، ارز دیجیتال اتریوم ، 219,077,513 تومان معادل $ 3,122.98 دلار آمریکا معامله می‌شود. قیمت ETH طی ۲۴ ساعت اخیر + 0.41% تغییر قیمت داشته است. حجم معاملات ۲۴ ساعت اخیر اتریوم در بازار ارز دیجیتال 36,156,712,287.00 دلار است. ارز اتریوم با نماد اختصاری ETH در رتبه 2 ارزهای دیجیتال از نظر ارزش بازار قرار دارد. ارزش بازار ETH هم اکنون 373,980,332,866 دلار آمریکاست.

تاریخچه قیمت ETH از ابتدا تا کنون

بیشترین رکورد قیمت از دیجیتال اتریوم با نماد اختصاری ETH تا کنون 4,878.26 دلار بوده. این رکورد مربوط است به تاریخ ۲۰۲۱/۱۱/۱۰. قیمت کنونی اتریوم به نسبت این رکورد - 36.18% تغییر کرده است.

کمترین قیمت ETH تا کنون 0.432979 دلار بوده. این رکورد مربوط است به تاریخ ۲۰۱۵/۱۰/۲۰. قیمت کنونی ETH به نسبت این رکورد + 718967.69% تغییر کرده است.

تعداد واحدها و توکنومیک اتریوم

حداکثر تعداد واحدهای ETH نامشخص است. این یعنی در نهایت این تعداد از ETH وجود خواهد داشت. برخی از ارزهای دیجیتال عرضه‌ای نامشخص دارند و تعداد واحدهای نهایی آن‌ها تعیین نشده است. تا کنون 120,427,540 واحد ETH عرضه شده است. این تعداد واحدهای ETH بعد از کم شدن واحدهای سوزانده شده است. تعداد واحدهای در گردش (Circulating Supply) ETH هم اکنون 120,427,540 واحد است این یعنی چه تعداد واحد ETH در بازار و در دست مردم گردش می‌کند. مثلا دارایی‌های قفل شده که تاثیری روی قیمت بازار نمی‌گذارند جزو واحدهای در گردش محاسبه نمی‌شوند.

توکنومیک یا همان اقتصاد توکنی مجموعه قوانین و مکانیسم‌هایی است که نحوه تولید، توزیع و گردش یک توکن را در یک شبکه بلاکچینی مشخص می‌کند. به عبارت ساده‌تر، توکنومیک تعیین می‌کند که یک توکن چه ارزشی دارد، چگونه تولید می‌شود، و چگونه در اقتصاد آن شبکه استفاده می‌شود.
برخلاف بیت کوین که محدود به 21 میلیون واحد است، اتریوم هیچ محدودیت عرضه‌ای ندارد. این شبکه از الگوریتم اجماعی به نام اثبات سهام (PoS) فعالیت می‌کند و ETHهای جدید در پاداش به ولیدیتورهای شبکه تولید می‌شوند. البته اتریوم به دنبال یکی از بروزرسانی‌هایش، کارمزد تراکنش‌ها را می‌سوزاند و به این ترتیب از مدل صرفا تورمی فاصله گرفته است.

چگونه قیمت لحظه‌ای اتریوم را در پول نو رصد کنیم؟

برای مشاهده قیمت لحظه‌ای اتریوم می‌توانید از وب‌سایت‌های مختلفی از جمله کوین مارکت کپ (CoinMarketCap)، کوین 360 (Coin360)، کوین گکو، تریدینگ ویو و پول نو استفاده کنید. در این وب‌سایت‌ها امکان مشاهده قیمت لحظه‌ای اتر، نمودار کندل استیک آن در تایم فریم‌های مختلف ساعتی، روزانه، ماهانه و ... وجود دارد.
یکی از ویژگی‌های کلیدی صفحه قیمت لحظه‌ای اتریوم در وب‌سایت پول نو، ارائه انواع مختلفی از نمودارهای قیمتی است. در حقیقت پول نو با ارائه امکاناتی مشابه با صرافی‌های معتبری همچون بایننس و کوین بیس، نیاز کاربران را در این زمینه به طور کامل برطرف کرده است.

دامیننس اتریوم چیست؟

دامیننس اتریوم (Ethereum Dominance) به سهم بازار ارز دیجیتال اتریوم (اتر) نسبت به کل بازار ارزهای دیجیتال گفته می‌شود. به عبارت دیگر، دامیننس اتریوم نشان می‌دهد که چه مقدار از کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال به اتریوم تعلق دارد.
از دامیننس اتریوم می‌توان برای ارزیابی قدرت این ارز دیجیتال، پیش‌بینی روند بازار و زمان تحقق آلت سیزن استفاده کرد. یکی از شاخص‌هایی که دامیننس اتریوم به طور مستقیم روی آن تاثیر می‌گذارد، شاخص Total2 است که مجموع مارکت کپ بیت کوین و اتریوم را نشان می‌دهد. افزایش قیمت اتر، باعث افزایش شاخص Total2 می‌شود. اگر رشد قیمت اتر نسبت به بیت کوین بیشتر باشد، سهم اتریوم در شاخص Total2 افزایش می‌یابد.
در سمت مقابل، افزایش قیمت اتریوم باعث می‌شود تا بهای این ارز نسبت به سایر ارزها از جمله بیت کوین بیشتر شود. به عنوان مثال، رشد قیمت اتریوم و ثبات یا ریزش بیت کوین به افزایش ارزش جفت ارز ETH/BTC منجر می‌شود.

دامیننس اتریوم (ETH)

dominance یا دامیننس ethereum به معنی میزان سهم ارز اتر در کل بازار کریپتوکارنسی است. این سهم نشان می‌دهد که ETH چه درصدی از کل بازار را در میان دیگر ارزها در اختیار دارد. عدد این تسلط بر بازار با درصد نشان داده می‌شود. هم اکنون دامیننس اتریوم 11.31 درصد است. با تحلیل دامیننس اتریوم و بررسی کاهش یا افزایش آن متوجه می‌شوید که میزان سرمایه‌گذاری روی این ارز دیجیتال افزایش داشته یا کاهش یافته است.

قیمت رمزارز اتریوم چگونه تعیین و کنترل می‌شود؟

قیمت اتریوم مثل هر ارز دیجیتال دیگری تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد. برخی از مهم‌ترین عوامل عبارتند از:
·عرضه و تقاضا: همانند هر بازار دیگری، تعادل بین عرضه و تقاضا نقش کلیدی در تعیین قیمت اتریوم دارد. افزایش تقاضا (به عنوان مثال، افزایش استفاده از اتریوم در قراردادهای هوشمند یا DeFi) و کاهش عرضه (به عنوان مثال، مکانیسم توکن سوزی) معمولاً باعث افزایش قیمت می‌شود.
·رویدادهای بازار: اخبار و رویدادهای مرتبط با اتریوم، مانند ارتقاء شبکه، معرفی ویژگی‌های جدید یا تغییرات در سیاست‌های نظارتی، می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر قیمت داشته باشند.
·احساسات بازار: احساسات عمومی سرمایه‌گذاران نسبت به اتریوم و کل بازار ارزهای دیجیتال نیز بر قیمت تأثیرگذار است. دوره‌های هیجان و ترس سرمایه‌گذاران می‌توانند نوسانات شدیدی در قیمت ایجاد کنند.
·عوامل اقتصادی: شرایط اقتصادی کلان، نرخ بهره، تورم و سایر عوامل اقتصادی نیز می‌توانند بر قیمت اتریوم تأثیر بگذارند.
·توکن سوزی: مکانیسم توکن سوزی که در اتریوم اجرا شده است، با کاهش عرضه کل اتریوم، به طور بالقوه می‌تواند بر قیمت آن تأثیر مثبت بگذارد.
·عرضه اولیه (ICO): اگرچه عرضه اولیه اتریوم مدت‌ها پیش انجام شده است، اما عرضه اولیه سایر پروژه‌ها بر روی شبکه اتریوم می‌تواند به طور غیرمستقیم بر قیمت اتریوم تأثیر بگذارد.

عوامل تاثیر گذار بر قیمت اتریوم

همانطور که بالاتر گفتیم، عوامل مختلفی از جمله عرضه و تقاضا، اتفاقات مختلفی که در بازار رخ می‌دهد، احساسات سرمایه‌گذاران، وضعیت اقتصاد کلان، توکن سوزی و ... همه می‌توانند بر قیمت اتریوم تاثیر بگذارند.

تاثیر اخبار بر روی قیمت اتریوم

یکی دیگر از فاکتورهای اثرگذار بر قیمت اتریوم، اخبار مرتبط با بازار کریپتو و این ارز دیجیتال است. به طور کلی اخبار مثبت می‌تواند با ایجاد فومو در بین سرمایه‌گذاران، فشار خرید اتریوم را بالاتر برده و قیمت آن را افزایش دهد. در سمت مقابل اخبار منفی می‌تواند به ریزش قیمت اتریوم منجر شود.

قیمت اتریوم بدون کارمزد

در صرافی پول نو خرید اتریوم با حداقل کارمزد ممکن نسبت به سایر رقبا انجام می‌شود. علاوه بر این، پول نو هیچ کارمزد پنهانی (میکر و تیکر) از کاربران دریافت نمی‌کند و تنها کارمزد دریافتی، مابه‌التفاوت قیمت خرید و فروش خواهد بود. میزان کارمزد میکر و تیکر به طور کلی 0.3 تا 0.5% است که در پول نو میانگین آن یعنی 0.4% دریافت می‌شود.

پیش بینی آینده قیمت اتریوم

تحلیلگران و معامله‌گران نسبت به آینده قیمت اتریوم خوش‌بین‌اند و معتقدند این ارز دیجیتال در آینده می‌تواند عملکرد خوبی را به نمایش بگذارد. در جدول زیر پیش‌بینی تحلیلگران وب‌سایت coincodex از قیمت اتریوم در سال‌های آینده بررسی شده است:

بالاترین قیمتپایین‌ترین قیمتسال
716724202025
711729992026
419731102027
633036142028
1178045092029
1160653692030

تحلیل اتریوم

یکی از راه‌های پیش‌بینی قیمت اتریوم، تحلیل این ارز دیجیتال است. تحلیل اتریوم به سه شکل فاندامنتال، تکنیکال و آنچین انجام می‌شود.

تحلیل فاندامنتال اتریوم

اتریوم بلاکچینی غیرمتمرکز و پیشرفته است که با هدف تمرکززدایی از همه‌چیز فعالیت می‌کند. این بلاکچین قابلیت مهمی به نام قرارداد هوشمند دارد که باعث می‌شود برنامه‌های غیرمتمرکز مختلف بتوانند روی آن توسعه یابند. به طور کلی، اتریوم بزرگترین شبکه بلاکچینی جهان از حیث ارائه خدمات غیرمتمرکز مختلف محسوب می‌شود و نوآوری‌ها و تداوم توسعه آن باعث شده تا این پروژه، به یکی از امیدوارکننده‌ترین شبکه‌های بلاکچینی در صنعت کریپتو تبدیل شود.

تحلیل تکنیکال اتریوم

یکی دیگر از راه‌های تحلیل اتریوم، استفاده از تحلیل تکنیکال و شاخص‌های تکنیکال است. در حال حاضر شاخص‌های تکنیکالی و روش‌های مختلفی وجود دارند که با استفاده از آنها می‌توان قیمت اتریوم را تحلیل کرد.

تحلیل آنچین اتریوم

یکی از مزایای دنیای ارزهای دیجیتال نسبت به بازارهای دیگر، داده‌های آنچین یا درون زنجیره‌ای است. از آنجایی که ارزهای دیجیتال مستقیما در بستر فناوری بلاکچین فعالیت می‌کنند، داده‌های آنها را می‌توان جداگانه رصد کرد. از جمله داده‌های آنچین مهم می‌توان به تراکنش نهنگ‌ها، میزان دارایی آنها، تعداد هولدرها، میانگین قیمت خرید هولدرها، ارزش کل قفل شده (TVL) و ... اشاره کرد که همه می‌توانند در پیش‌بینی روند قیمت اتریوم تاثیرگذار باشند.

اتریوم زیر ذره بین پول نو

اتریوم یکی از پرطرفدارترین ارزهای دیجیتال بازار است و در تمام صرافی‌های معتبر از جمله پول نو خرید و فروش می‌شود. شما می‌توانید اتریوم را با کمترین کارمزد و در سریع‌ترین زمان ممکن در صرافی پول نو خرید و فروش کنید.

بلاکچین اتریوم چیست؟

بلاکچین اتریوم پلتفرمی محاسباتی غیرمتمرکز است که به عنوان یک دفتر کل توزیع‌شده عمل می‌کند. این شبکه امکان اجرای قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز را فراهم می‌کند و بستری برای تمرکززدایی از فعالیت‌های مالی محسوب می‌شود.

ارز دیجیتال اتر

اتر (ETH) ارز دیجیتال بومی شبکه اتریوم است. همان‌طور که دلار برای انجام تراکنش‌ها در اقتصاد سنتی استفاده می‌شود، اتر نیز برای انجام تراکنش‌ها در شبکه اتریوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این، اتر برای اجرای قراردادهای هوشمند و پرداخت کارمزد تراکنش‌ها نیز به کار می‌رود.

اتریوم و اتر

اتریوم یک شبکه بلاکچینی است در حالی که اتر با نماد ETH ارز دیجیتال بومی این شبکه است. رابطه بین اتریوم و اتر مانند رابطه بین یک سیستم عامل و پول رایج در آن سیستم است. اتریوم بستری را فراهم می‌کند که در آن اتر به عنوان واحد حساب و تبادل ارزش استفاده می‌شود.

اتر و تتر

تتر معروف‌ترین استیبل کوین بازار ارزهای دیجیتال است که قیمتی همواره برابر با 1 دلار دارد. این استیبل کوین معروف در حال حاضر در شبکه‌های مختلفی از جمله اتریوم عرضه شده است. به طور کلی، توکن‌های موجود در شبکه اتریوم از جمله تتر از استاندارد توکنی به نام ERC-20 پیروی می‌کنند.

خالق اتریوم کیست؟

ویتالیک بوترین بنیانگذار و خالق اتریوم است. این جوان روسی-کانادایی در سال 2014 و در سن 23 سالگی اتریوم را به همراه گروهی از برنامه‌نویسان جوان راه‌اندازی کرد و یکی از معروف‌ترین افراد در دنیای کریپتو محسوب می‌شود.

تیم توسعه‌دهنده اتریوم

تیم توسعه‌دهنده اتریوم یک گروه بین‌المللی از توسعه‌دهندگان نرم‌افزار است که به صورت داوطلبانه و با همکاری یکدیگر به توسعه و بهبود پلتفرم اتریوم می‌پردازند. این تیم شامل برنامه‌نویسان، محققان و متخصصان مختلفی از سراسر جهان است.
در کنار ویتالیک بوترین، از دیگر بنیانگذاران اتریوم می‌توان به میهای آلیسی (Mihai Alisie)، آنتونی دی لوریو (Anthony Di Iorio)، امیر چتریت (Amir Chetrit)، چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، گوین وود (Gavin Wood) و جوزف لوبین (Joseph Lubin) اشاره کرد.

تاریخچه اتریوم

ایده اتریوم در سال 2013 توسط ویتالیک بوترین مطرح شد. در سال 2015، شبکه اصلی اتریوم راه‌اندازی شد. از آن زمان تاکنون، اتریوم به یکی از بزرگترین و محبوب‌ترین پلتفرم‌های بلاکچینی تبدیل شده است و نقش مهمی در توسعه فناوری بلاک چین ایفا کرده است.

اتریوم و اتریوم کلاسیک

داستان خلق اتریوم و اتریوم کلاسیک به سال 2016 و هک بزرگی که در آن زمان در شبکه اتریوم رخ داد برمی‌گردد. پس از این هک گروهی معتقد بودند تراکنش‌ها باید بازگردانده شوند. گروهی دیگر اما با اشاره به اصل «کد یک قانون است» با این کار مخالفت کردند. در نهایت هارد فورکی در شبکه اتریوم رخ داد و دو بلاکچین اتریوم و اتریوم کلاسیک ایجاد شد. اتریوم کلاسیک همان شبکه اصلی اتریوم است که بدون بازگشت تراکنش‌ها به کار خود ادامه داده است.

اتریوم 2.0 و تغییرات آن

اتریوم 2.0 یکی از بزرگترین بروزرسانی‌های بلاکچین اتریوم است که با هدف بهبود مقیاس‌پذیری، امنیت و قابلیت‌های مختلف این شبکه انجام شد. به دنبال این بروزرسانی، الگوریتم اجماع اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام تبدیل شد و ماینرها جای خود را به ولیدیتورها دادند. پس از آپدیت اتریوم 2.0، مصرف انرژی شبکه به طور قابل توجهی کاهش و امنیت آن افزایش یافت.

آپدیت مرج شبکه اتریوم

آپدیت مرج (The Merge) یکی از مهم‌ترین مراحل در گذار اتریوم از مکانیزم اجماع اثبات کار به اثبات سهام بود. این بروزرسانی، آخرین تیر بر پیکر مکانیسم اثبات کار اتریوم بود و با تلفیق بیکن چین (Beacon Chain) با شبکه اصلی اتریوم، عملا الگوریتم اجماع اثبات سهام را در این بلاکچین فعال کرد.

ویژگی‌های اتریوم

گفتیم که اتریوم یکی از بزرگترین شبکه‌های بلاکچینی جهان محسوب می‌شود و ویژگی‌های مختلف آن باعث شده تا بین کاربران محبوبیت زیادی داشته باشد. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های اتریوم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
· قراردادهای هوشمند (Smart Contracts)
· برنامه‌های غیرمتمرکز (DApps) · قابلیت برنامه‌نویسی · توکن‌های ERC-20

کسب درآمد از اتریوم

راه‌های مختلفی برای کسب درآمد از اتریوم وجود دارد. از جمله این روش‌ها می‌توان به استیکینگ، معامله، مشارکت در پروژه‌های دیفای، ساخت و فروش NFT و توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز اشاره کرد.

استیک اتریوم

استیکینگ به معنای قفل کردن اتر در شبکه اتریوم برای تأیید تراکنش‌ها و کسب پاداش است. با استیک کردن اتر، کاربران به امنیت شبکه کمک و در عین حال، در قالب توکن ETH پاداش می‌گیرند.

استخراج اتریوم

قبل از آپدیت مرج، اتریوم از مکانیسم اجماع اثبات کار استفاده می‌کرد و کاربران می‌توانستند با استفاده از سخت‌افزارهای مخصوصی به نام ریگ ماینینگ، اتر استخراج کنند. اما با انجام آپدیت مرج، مکانیزم اجماع اتریوم به اثبات سهام تغییر کرد و عملا استخراج اتر به تاریخ پیوست. در حال حاضر امکان استخراج اتریوم و استفاده از ریگ‌های استخراج وجود ندارد.

قراردادهای هوشمند اتریوم

قرارداد هوشمند یا اسمارت کانترکت یک برنامه کامپیوتری است که در صورت تحقق شرایطی خاص، بدون هیچ واسطه‌ای دستورات را به طور خودکار اجرا می‌کند. اتریوم نخستین بلاکچینی بود که از قراردادهای هوشمند استفاده کرد.
به طور کلی، قراردادهای هوشمند پایه و اساس تمام فعالیت‌ها در شبکه اتریوم هستند. به عنوان مثال، پروژه‌های مختلف دیفای اتریوم از قراردادهای هوشمند برای توسعه و فعالیت خود استفاده می‌کنند.

پروژه‌های اتریوم

استفاده از قراردادهای هوشمند در شبکه اتریوم باعث شده تا در سال‌های اخیر پروژه‌های مالی و غیرمتمرکز مختلفی در بستر این شبکه بلاکچینی عرضه شوند. از جمله پروژه‌های معروفی که در اکوسیستم اتریوم فعالیت می‌کنند می‌توان به پروژه‌های لایه 2، اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، میم کوین‌ها، NFTها و پروژه‌های وب 3 اشاره کرد.

لایه‌های دوم اتریوم

یکی از مشکلات اصلی اتریوم، مقیاس‌پذیری پایین آن در مقایسه با سایر بلاکچین‌های جدید است. این مشکل باعث می‌شود تا کارمزد تراکنش‌های اتریوم در زمان شلوغی و ازدحام شبکه به طور قابل توجهی افزایش یابد و انجام تراکنش‌ها نیز بیش از زمان معمول آن به طور بیانجامد. در پاسخ به این مشکلات، شبکه‌های لایه دو عرضه شدند. این شبکه‌ها در بستر خود بلاکچین اتریوم فعالیت می‌کنند و با پردازش تراکنش‌ها خارج از شبکه اصلی، بار محاسباتی شبکه را به میزان قابل توجهی کم کرده ،کارمزد تراکنش‌ها را کاهش و سرعت آنها را افزایش می‌دهند.
از جمله معروف‌ترین شبکه‌های لایه 2 اتریوم می‌توان به آربیتروم، آپتیمیزم و پالیگان اشاره کرد.

اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز

اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (DApps) برنامه‌هایی هستند که بر روی بلاک چین اجرا می‌شوند و به کاربران امکان تعامل مستقیم با بلاک چین را می‌دهند. هرکدام از این اپلیکیشن‌ها کاربردهای مختلفی دارند و در زمینه خاصی فعالیت می‌کنند. از جمله معروف‌ترین اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز اتریوم می‌توان به صرافی‌های غیرمتمرکزی مثل یونی سواپ، کامپاند و آوه، بازی‌های بلاکچینی مثل اکسی اینفینیتی و سندباکس و پروژه‌های دیگری مثل گولم و آراگون اشاره کرد.

میم کوین‌های اتریوم

بلاکچین اتریوم در سال‌های اخیر به بستر اصلی برای میم کوین‌ها تبدیل شده است. به عنوان مثال، شیبا اینو که پس از دوج کوین دومین میم کوین بزرگ بازار است ریشه در بلاکچین اتریوم دارد و یک توکن ERC-20 محسوب می‌شود.

اتریوم و NFT

بلاکچین اتریوم یکی از محبوب‌ترین بلاکچین‌ها برای ساخت و معاملات NFTها است. در سالیان گذشته بسیاری از NFTهای معروف روی بلاکچین اتریوم ساخته شده‌اند. از جمله معروف‌ترین NFTهای اکوسیستم اتریوم می‌توان به مجموعه کریپتوپاکس (CryptoPunks)، باشگاه قایق‌سواری میمون‌های کسل (Bored Ape Yacht Club)، اکسی اینفینیتی (AXIE INFINITY) و ... اشاره کرد.

اتریوم و وب ۳

وب ۳ سومین نسل اینترنت است که بر اساس فناوری بلاک چین و قراردادهای هوشمند ساخته می‌شود. اتریوم با بهره‌گیری از قراردادهای هوشمند در سالیان گذشته نقش مهمی در مسیر توسعه وب 3 ایفا کرده و یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها در این زمینه محسوب می‌شود.

صرافی‌های غیرمتمرکز

صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) پلتفرم‌هایی هستند که به کاربران امکان می‌دهند بدون نیاز به واسطه‌های مرکزی، ارزهای دیجیتال را با یکدیگر مبادله کنند. بسیاری از DEXها بر روی پلتفرم اتریوم ساخته شده‌اند و از قراردادهای هوشمند برای تسهیل معاملات استفاده می‌کنند. معروف‌ترین صرافی غیرمتمرکز اتریوم، یونی سواپ است.

ایردراپ‌های اتریوم

در حال حاضر هزاران پروژه مختلف در بستر شبکه اتریوم فعالیت می‌کنند که بسیاری از آنها توکن مخصوص به خود را دارند. این پروژه‌ها معمولا بخشی از توکن‌های خود را در وهله اول از طریق ایردراپ بین کاربران توزیع می‌کنند. از مهم‌ترین ایردراپ‌های انجام شده در شبکه اتریوم می‌توان به ایردراپ آربیتروم، زد‌کی سینک، آپتیمیزم و ... اشاره کرد.

صندوق‌های معاملاتی اتریوم

به دنبال تایید صندوق‌های قابل معامله بیت کوین (ETF) در بازار بورس آمریکا، کمیسیون بورس و اوراق بهادار این کشور در نهایت با ETFهای اترومی نیز موافقت کرد. راه‌اندازی ETF اسپات اتریوم پای این ارز دیجیتال را به بازار بورس آمریکا باز کرده و باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاران بزرگ بدون نگرانی از نگهداری مستقیم از اترهای خود، در این ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری کنند. علاوه بر این، به عقیده بسیاری از کارشناسان، تایید ETFهای بیت کوین و اتریوم به هردو این ارزهای دیجیتال مشروعیت قانونی بخشیده است.

مزایا و معایب اتریوم

|مزایا|معایب| |پشتیبانی از قراردادهای هوشمند|مقیاس‌پذیری پایین| |پشتیبانی از برنامه‌های غیرمتمرکز|کارمزدهای بالا در زمان شلوغی شبکه| |جامعه بزرگ توسعه‌دهندگان|توان پردازشی پایین در مقایسه با بلاکچین‌های جدیدتر|

کارمزد شبکه یا گس فی در بلاک چین اتریوم چیست و چگونه تعیین می‌شود؟

گس فی در واقع هزینه انجام یک تراکنش در شبکه اتریوم است. این هزینه به عواملی مثل پیچیدگی تراکنش (مثلا ایجاد یک قرارداد هوشمند پیچیده‌تر است یا انتقال ساده یک توکن) و شلوغی شبکه بستگی دارد. هرچه شبکه شلوغ‌تر باشد، گس فی بالاتر خواهد بود.

اتریوم چگونه کار می‌کند؟

اتریوم یک شبکه بلاکچینی غیرمتمرکز و مبتنی بر الگوریتم اجماع اثبات سهام است. مشابه با سایر شبکه‌های بلاکچینی، در شبکه اتریوم نیز کاربران تراکنش‌های مالی انجام می‌دهند و وظیفه تایید این تراکنش‌ها، برعهده ولیدیتورهاست. مراحل انجام یک تراکنش در شبکه اتریوم به شرح زیر است:
1- ایجاد تراکنش توسط کاربر
2- پخش تراکنش در شبکه و توزیع آن میان نودها
3-اعتبارسنجی تراکنش
4-تایید نهایی تراکنش

کاربرد ارز دیجیتال اتریوم

اتریوم کاربردهای بسیار متنوعی دارد:
استیکینگ: کاربران می‌توانند اتر خود را استیک کنند تا ضمن کمک به امنیت شبکه اتر بیشتری دریافت کنند.
پرداخت کارمزد تراکنش‌ها: برای انجام هر تراکنش در شبکه اتریوم نیاز به پرداخت گس فی با ارز دیجیتال اتر است.
مینت NFTها: اتریوم یکی از مناسب‌ترین بسترها برای ساخت NFTهاست. برای ساخت NFT در شبکه اتریوم کاربران ملزم به پرداخت کارمزد با ارز دیجیتال اتر هستند.
سرمایه‌گذاری: نوسانات قیمت اتریوم باعث شده تا این ارز دیجیتال به یکی از مناسب‌ترین ابزارها برای سرمایه‌گذاری تبدیل شود.

امنیت شبکه اتریوم

امنیت بلاکچین اتریوم بر مکانیسم اجماع و توزیع‌شده بودن داده‌های آن استوار است. هر تغییر در بلاکچین اتریوم باید توسط اکثر نودهای شبکه تایید شود؛ این یعنی اگر کسی می‌خواهد بلاکچین اتریوم را هک کند، باید کنترل اکثر نودها را در اختیار خود درآورد. این کار هزینه بسیار زیادی دارد و عملا غیرممکن است.
به طور کلی، اتریوم یکی از امن‌ترین شبکه‌های بلاکچینی در دنیای کریپتو محسوب می‌شود و به جز آن هک سال 2016، در این سال‌ها بدون هیچ نقص امنیتی به کار خود ادامه داده است.

سرمایه گذاران اتریوم

سرمایه‌گذاران اتریوم شامل طیف گسترده‌ای از افراد و سازمان‌ها می‌شود. از جمله این افراد می‌توان به سرمایه‌گذاران خرد، شرکت‌های سرمایه‌گذاری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، و حتی برخی از دولت‌ها اشاره کرد.

اتریوم چه تفاوتی با بیت کوین دارد؟

بیت کوین اولین ارز دیجیتال بازار کریپتو بود و با هدف «غیرمتمرکز کردن پول» خلق شد. ایده اتریوم کمی متفاوت‌تر است. در حقیقت بوترین قصد داشت تا شبکه‌ای بسازد تا در کنار رفع مشکلات بیت کوین، به آن قابلیت‌های جدیدی اضافه کند. هدف اصلی اتریوم، «تمرکززدایی از همه‌چیز» است. یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های اتریوم و بیت کوین، الگوریتم اجماع آن است. برخلاف اتریوم که از اجماع اثبات سهام استفاده می‌کند، بیت کوین همچنان بر اجماع اثبات کار و استخراج متکی است. از دیگر تفاوت‌های بیت کوین و اتریوم می‌توان به قراردادهای هوشمند و پشتیبانی از دیفای اشاره کرد.

مقایسه اتریوم و دیگر رمز ارزها

اتریوم را می‌توان از دید فناوری، کاربرد، جایگاه بازار و تیم توسعه‌دهنده با پروژه‌های بلاکچینی دیگر مقایسه کرد. در سال‌های اخیر پروژه‌های جدیدی با هدف رفع نقایص اتریوم عرضه شدند. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به سولانا، کاردانو و بایننس کوین اشاره کرد. به طور کلی به پروژه‌های رقیب اتریوم، «قاتل اتریوم» گفته می‌شود. برای مقایسه اتریوم با سایر ارزهای دیجیتال می‌توانید از مقالات آموزشی بلاگ پول نو استفاده کنید.

خرید امن اتریوم در صرافی پول نو

در حال حاضر شما می‌توانید برای خرید و فروش اتریوم به صرافی ارز دیجیتال پول نو مراجعه کنید. از جمله مزایای خرید اتریوم در پول نو می‌توان به کارمزدهای پایین، سرعت بالا، پشتیبانی 24 ساعته و رابط کاربری کاربرپسند اشاره کرد.

پرسش های پرتکرار درباره اتریوم

به پرسش های شما درباره اتریوم پاسخ داده ایم.

کیف پول‌های معتبر زیادی برای نگهداری اطلاعات تراکنش‌های شبکه اتریوم وجود دارد. کیف پول‌های پیشنهادی پول‌ نو برای خرید و فروش و انتقال اتر (ETH): کیف پول موبایل و دسکتاپ متامسک، کیف پول مولتی کوین تراست والت، کیف پول اتمیک، کیف پول سخت افزاری لجر.

مطالب مربوط به اتریوم

در بلاگ پول نو بخوانید

پیشبینی‌ آینده اتریوم در سال ۲۰۲۴؛ بلندپروازی‌های ویتالیک بوترین تا کجا ادامه دارد؟

۰۱ اسفند ۱۴۰۱

پیشبینی‌ آینده اتریوم در سال ۲۰۲۴؛ بلندپروازی‌های ویتالیک بوترین تا کجا ادامه دارد؟
اتریوم چیست؟ ۰ تا ۱۰۰ اتریوم و ارز ETH در چند دقیقه!

۱۸ بهمن ۱۴۰۱

اتریوم چیست؟ ۰ تا ۱۰۰ اتریوم و ارز ETH در چند دقیقه!
کیف پول اتریوم چیست؟ معرفی بهترین کیف پول‌های اتریوم ۲۰۲۴

۰۹ بهمن ۱۴۰۱

کیف پول اتریوم چیست؟ معرفی بهترین کیف پول‌های اتریوم ۲۰۲۴