تاریخ بروز رسانی :
۰۹
فروردین
۱۴۰۴
کلاهبرداری تتر چیست و چگونه از انواع کلاهبرداری با تتر جلوگیری کنیم؟

زمان مطالعه :
7 دقیقهفهرست
کلاهبرداری با تتر، مجموعهای از ترفندهای فریبنده است که با سوءاستفاده از اعتماد کاربران، داراییهای دیجیتال آنها را به سرقت میبرد. از فیشینگ تا ایردراپهای جعلی و کیفپولهای تقلبی، این کلاهبرداریها هر روز پیچیدهتر میشوند. در این مطلب از بلاگ پول نو، تصمیم داریم تا انواع روشهای کلاهبرداری مرتبط با تتر را بررسی و راهکارهای جلوگیری از آنها را ارائه کنیم. توصیه میکنیم تا انتها این مطلب را مطالعه کنید.

کلاهبرداری تتر چیست؟
کلاهبرداری تتر، اتفاق رایجی در دنیای ارزهای دیجیتال است که هرروز تعداد زیادی از کاربران را درگیر میکند. منظور از کلاهبرداری با تتر، مجموعهای از اقدامات فریبکارانه و گاه پیچیدهای است که با هدف سرقت یا سوءاستفاده از توکنهای USDT کاربران انجام میگیرد.
تتر محبوبترین استیبل کوین بازار کریپتو است و به دلیل ثبات نسبی خود، به طور گسترده در معاملات و تراکنشهای کریپتویی استفاده میشود. همچنین خیلی از افراد برای فرار از تورم، ارزهای فیات خود را به تتر تبدیل میکنند. اما این محبوبیت باعث شده تا این ارز به طعمهای جذاب برای کلاهبرداران تبدیل شود.
روشهای مختلفی برای کلاهبرداری تتر وجود دارد. از جعل هویت پلتفرمهای معتبر گرفته تا وعدههای پوچ سودهای کلان، کلاهبرداران از اعتماد و ناآگاهی کاربران سوءاستفاده میکنند تا تترهایی که با زحمت به دست آمدهاند را در چشمبههمزدنی به جیب خودشان منتقل کنند. در ادامه این مطلب روشهای رایج کلاهبرداری تتر را بررسی میکنیم.
روشهای رایج کلاهبرداری تتر
همانطور که بالاتر گفتیم، ترفندهای مختلفی برای کلاهبرداری تتری وجود دارد اما رایجترین آنها موارد زیر هستند:
- کلاهبرداری کیف پول تتر
- سایتهای کلاهبرداری تتر
- سایتهای فیشینگ تتر
- کلاهبرداری ایردراپ تتر
- کلاهبرداری با تتر تقلبی
در ادامه هرکدام از این روشها را بهصورت جداگانه زیر ذرهبین میبریم.
کلاهبرداری کیف پول تتر
یکی از رایجترین روشهای کلاهبرداری تتر، کیف پولهای اسکم و تقلبی است. در این روش برخی کلاهبرداران کیف پولهای جعلی طراحی و آن را در اپ استورها یا وبسایتهای غیررسمی منتشر میکنند. اما در پس زمینه این ماجرا، زمانی که کاربر تترهای خود را به کیف پول تتر منتقل یا کلیدهای خصوصی خودش را وارد میکند، دارایی کاربر در یک لحظه به سرقت میرود و به آدرس کلاهبرداران منتقل میشود.
گاهی این کیف پولها به قدری حرفهای و مشابه کیف پولهای معروفی مثل متامسک یا تراست ولت طراحی میشوند که کاربر اصلا متوجه ماجرا نمیشود. به همین خاطر همواره توصیه میشود که کیف پولهای ارز دیجیتال خود را از مراجع رسمی و معتبر دانلود کنید.
سایتهای کلاهبرداری تتر
برخی وبسایتها با وعدههایی مانند سود تضمینی، معاملات بدون ریسک یا سرمایهگذاری با بازدهی بالا کاربران را فریب میدهند. این سایتها معمولا از روشهای طرح پانزی استفاده میکنند و از سرمایه کاربران جدید برای پرداخت به کاربران قبلی بهره میبرند. پس از مدتی، کلاهبرداران سرمایهها را برداشته و سایت را تعطیل میکنند.
همانطور که گفتیم، مشخصه اصلی این سایتها تبلیغات پرزرقوبرق و وعدههای سود کلان آنهاست. به عنوان مثال ممکن است برخی از آنها بگویند با واریز و استیک (سپردهگذاری) تتر روزانه به شما ۱۰٪ سود میدهند! این سایتها معمولا طراحی حرفهای دارند و گاهی هم از شمایلی مشابه سایتهای معتبر برخوردارند.
در کنار استیک تتر، برخی دیگر از سایتها معمولا با شعار استخراج تتر کاربران ناآگاه را هدف قرار میدهند. همانطور که در مقاله تتر چیست توضیح دادیم، تتر یک استیبل کوین است که در بلاکچینهای مختلف عرضه میشود و به هیچ عنوان قابل استخراج نیست! بنابراین اگر جایی وعده استخراج تتر را مشاهده کردید، مطمئن باشید که با فرد شیادی طرف هستید.
سایتهای فیشینگ تتر
یکی دیگر از ترفندهای کلاهبرداری تتر، فیشینگ (Phishing) است. فیشینگ یکی از قدیمیترین کلاهبرداریها در دنیای دیجیتال است که همه کاربران، افراد مبتدی و چه حرفهایها را هدف قرار میدهد. در این روش، کلاهبرداران با طراحی سایتهای جعلی که ظاهری کاملاً مشابه سایتهای معتبر دارند (مثلا استفاده از نام dXdY بهجای dYdx) یا با ارسال ایمیلها و پیامهای گوناگون، تلاش میکنند اطلاعات حساس کاربران را سرقت کنند.
برای نمونه، ممکن است پیامی دریافت کنید که ظاهراً از طرف یک صرافی معتبر ارسال شده و از شما خواسته باشد برای تأیید حساب خود روی یک لینک کلیک کنید. این لینک، شما را به یک صفحه تقلبی هدایت میکند که در نگاه اول تفاوتی با سایت اصلی ندارد. اگر در این صفحه نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید، کلاهبرداران به اطلاعات شما دسترسی پیدا کرده و میتوانند داراییهای دیجیتال، از جمله تترهای شما را به سرقت ببرند.

توصیه میشود برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام فیشینگ، همواره آدرس وبسایتهای موردنظر خود را خیلی دقیق بررسی کنید و تنها از لینکهای رسمی برای ورود به حسابهای کاربری خود استفاده کنید.
در سال ۲۰۲۱، سایتی تحت عنوان dXdY فعّالیت خود را با وعده سودهای کلان به کاربران آغاز کرد. شباهت نام آن به صرافی غیرمتمرکز dYdX، موجب شد تا کاربران بسیاری در آن ثبت نام و فعّالیت کنند که منجر به از دست رفتن دارایی آنها شد.
کلاهبرداری ایردراپ تتر
در کلاهبرداری ایردراپ تتر، کلاهبرداران تبلیغاتی مبنی بر تخصیص مقداری تتر رایگان برای کاربران را منتشر میکنند و از کاربر میخواهند تا برای دریافت این ارزها به یک سایت خاص مراجعه کرده و اطلاعات کیف پول خود را وارد کند. در برخی موارد نیز سایت از کاربر میخواهد مقداری تتر در وهله اول بپردازد تا بلافاصله چندبرابر آن را دریافت کند!
ایردراپها در بین جوامع کریپتویی طرفداران زیادی دارند و کلاهبرداران نیز به خوبی از این موضوع باخبرند. یکی از رایجترین روشهای کلاهبرداری تتر، ایردراپهای جعلی (بهویژه کلاهبرداری ایردراپ های تلگرام) است که به تتر هم محدود نمیشود و یکی از نمونههای آن، ایردراپ مونوریکس است.

این وبسایتها برای سرقت اطلاعات کاربران و سرقت دارایی کیف پول آنها طراحی شدهاند. به عنوان یک قانون کلی، اگر یک ایردراپ از شما میخواهد کلیدهای خصوصی خودتان را افشا کنید، بدون شک کلاهبرداری است. علاوه بر این، هیچ شرکت یا پروژه معتبری بدون دلیل منطقی مقدار زیادی تتر بین کاربران خیرات نمیکند. بنابراین اگر پیشنهادی بیش از حد خوب بود، احتمالا با کلاهبرداری روبهرو هستید.
کلاهبرداری با تتر تقلبی
شاید فکر کنید تتر همیشه تتر است، اما نه! کلاهبرداران گاهی توکنهای جعلی میسازند که اسم و شکلشان شبیه USDT واقعی است، ولی هیچ ارزشی ندارند.
ساخت توکن در دنیای کریپتو واقعا به آسانی آب خوردن است و حتی یک کودک ۵۱۰-۱۲ ساله هم از پس آن برمیآید! برخی از کلاهبرداران نیز با طراحی توکنهایی با نماد و لوگوی مشابه تتر، سعی میکنند تا کلاه کاربران ناآگاه را بردارند و پول آنها را به سرقت ببرند. گاهی اوقات این توکنهای تقلبی در صرافیهای غیرمتمرکز ناشناس با قیمتهای باورنکردنی معامله میشوند و کاربران را به خرید ترغیب میکنند. همچنین ممکن است فردی بخواهد خارج از یک صرافی ارز دیجیتال، به شما مقداری تتر بفروشد و تترهای تقلبی برای شما بفرستد!
برای جلوگیری از کلاهبرداری با تتر تقلبی قبل از خرید تتر، آدرس قرارداد هوشمند رسمی آن را بررسی کنید. همچنین توصیه ما این است که همواره از صرافیهای معتبری مثل پول نو برای خرید تتر استفاده کنید. ضمنا اگر دیدید فردی قصد دارد تترهای خودش را با قیمتی بسیار پایینتر از قیمت بازار بفروشد، به احتمال زیاد با کلاهبرداری روبهرو هستید.
چگونه از کلاهبرداری تتر جلوگیری کنیم؟
بالاتر ترفندهای مختلف کلاهبرداریهای تتری را بررسی کردیم. علیرغم تنوع روشهای مختلفی که کلاهبرداران به کار میگیرند، شما میتوانید با رعایت چند نکته امنیتی داراییهای خود را از خطر سرقت حفظ کنید. در ادامه، مهمترین راهکارهای جلوگیری از کلاهبرداری تتر را بررسی میکنیم:
- استفاده از صرافیهای معتبر
- اعتبارسنجی سایتها و بررسی دقیق لینکهای مختلف
- دانلود کیف پول ارز دیجیتال از مراجع معتبر
- بررسی مستمر تراکنشها
- اطمینان از بهروزرسانی حسابها و اپلیکیشنهای تحت استفاده
فقط از صرافیهای معتبر استفاده کنید
برای خرید و فروش تتر، همیشه از صرافیهای معتبر و شناختهشده استفاده کنید. صرافیهایی که سابقه نامشخصی دارند یا در آنها قیمت تتر بهطور غیرعادی پایینتر از بازار است، احتمالا قصد فریب کاربران را دارند. قبل از ثبتنام در یک صرافی، نظرات کاربران، مجوزهای فعالیت و سابقه امنیتی آن را بررسی کنید. بهترین انتخاب برای خرید تتر صرافی پول نو است.
مراقب سایتها و لینکهای جعلی باشید
همانطور که گفتیم، کلاهبرداران از طریق سایتهای فیشینگ که ظاهرشان دقیقا مشابه صرافیهای معتبر است، اطلاعات کاربران را سرقت میکنند. برای جلوگیری از این دام:
- همیشه آدرس دقیق صرافی را در مرورگر خود تایپ کنید و از جستجوی گوگل برای ورود مستقیم استفاده نکنید.
- به قفل امنیتی (HTTPS) در کنار آدرس سایت توجه کنید.
- هرگز روی لینکهای ناشناس که در ایمیلها، پیامکها یا شبکههای اجتماعی ارسال میشوند، کلیک نکنید.
هرگونه پیام یا تبلیغی که ادعا میکند میتوانید تتر رایگان دریافت کنید، سود تضمینی بگیرید یا با قیمت پایینتر تتر بخرید، به احتمال زیاد کلاهبرداری است. بهخصوص، مراقب طرحهای پانزی و سایتهای نامعتبر سرمایهگذاری باشید که وعده سودهای غیرواقعی میدهند.
کیف پولهای خود را از مراجع معتبر دانلود کنید
برای جلوگیری از کلاهبرداری تتری با کیف پول جعلی، توصیه میشود همواره والتهای خود را از سایتها یا منابع رسمی دانلود کنید. همچنین به هیچ عنوان به سراغ کیف پولهای ناشناس نروید و همواره از گزینههای غیرحضانتی معتبری مثل متامسک یا تراست ولت استفاده کنید.
کلید خصوصی و اطلاعات حساس خود را به اشتراک نگذارید
عبارت بازیابی کیف پول، کلید خصوصی و رمز عبور اطلاعاتی کاملا شخصی و غیرقابلبازیابی هستند. هرگز این اطلاعات را در اختیار کسی قرار ندهید، حتی اگر شخصی خود را پشتیبانی صرافی یا کیف پول معرفی کند. هیچ نهاد معتبری از شما این اطلاعات را درخواست نمیکند و اگر کسی خواست قطعا او کلاهبردار است.
از کد تایید دوعاملی (۲FA) استفاده کنید
امنیت حساب خود در صرافی یا کیف پول را با فعالسازی احراز هویت دوعاملی (Google Authenticator یا SMS) افزایش دهید. این لایه امنیتی اضافه، مانع از دسترسی کلاهبرداران به حساب شما حتی در صورت لو رفتن رمز عبور میشود.
همواره تراکنشهای خود را بررسی کنید
قبل از ارسال تتر، حتما آدرس گیرنده را چندین بار بررسی کنید. برخی از بدافزارها میتوانند هنگام کپی کردن آدرس، آن را تغییر دهند و دارایی شما را به حساب دیگری بفرستند.
اطلاعات خود را بهروز نگه دارید
با مطالعه اخبار، مقالات آموزشی و تجربیات کاربران دیگر، همواره از جدیدترین روشهای کلاهبرداری و راههای مقابله با آنها مطلع باشید. دنیای رمزارزها بهسرعت در حال تغییر است و تنها راه محافظت از سرمایه، آگاهی و احتیاط است. برای اطلاع از آخرین اخبار و مقالات آموزشی میتوانید از بلاگ پول نو استفاده کنید.
چگونه تتر تقلبی را شناسایی کنیم؟
برای تشخیص تتر تقلبی از اصلی روشهای مختلفی وجود دارد. از جمله:
بررسی دقیق آدرس کانترکت تتر
شرکت تتر لیمیتد ارز دیجیتال تتر را روی شبکههای بلاکچینی مختلفی عرضه کرده که آدرس قرارداد هوشمند هرکدام از آنها در صفحه آدرسهای تتر قابل مشاهده است. برای تشخیص تتر اصلی از تقلبی، همواره آدرس قرارداد تتر را در اکسپلورر بلاکچین مربوطه بررسی کنید و مطمئن شوید که توکن دریافتی با قرارداد اصلی همخوانی دارد.
بررسی نام و نماد توکن
کلاهبرداران ممکن است توکنی با نام مشابه USDT اما با تغییرات جزئی (مثلاً USDTX یا TetherUSD) ایجاد کنند. به همین خاطر توصیه میشود همیشه نماد توکنها را بررسی کرده و از خرید توکنهای جدید و ناشناخته دوری کنید.
بررسی نقدشوندگی تتر
یک راه ساده برای تشخیص تتر واقعی این است که آن را به یک صرافی معتبر ارسال کنید. اگر صرافی توکن را شناسایی نکرد یا از واریز آن جلوگیری کرد، احتمال تقلبی بودن آن بسیار بالاست.
تست تراکنشها با مقادیر کم
اگر در مورد واقعی بودن تتر شک دارید، قبل از ارسال مبالغ بالا، مقدار کمی از آن را به کیف پول دیگری ارسال کنید و بررسی کنید که آیا کیف پول مقصد آن را بهدرستی شناسایی میکند یا خیر.
دقت در معاملات همتا به همتا (P2P)
برای انجام معاملات همتا به همتا توصیه میشود که حتما از صرافیهای ارز دیجیتالی که از قابلیت P2P پشتیبانی میکنند استفاده کنید. در این پلتفرمها صرافی به عنوان یک واسط مطمئن خرید و فروش تتر اصلی را ضمانت میکند.
شک کردن به پیشنهادات با قیمت پایین
اگر شخصی قصد دارد خارج از یک صرافی مقداری تتر با قیمتی به مراتب پایینتر از بازار به فروش برساند به او شک کنید. از قدیم گفتهاند که پنیر مفت فقط در تله موش پیدا میشود. بنابراین نسبت به پیشنهادات بیش از حد خوب مشکوک باشید.
سوالات متداول
کلاهبرداری تتر مجموعهای از اقدامات فریبکارانه و گاه پیچیده است که افراد سودجو برای فریب و سرقت دارایی کاربران انجام میدهند. برخی وبسایتها با وعدههایی مانند سود تضمینی، معاملات بدون ریسک یا سرمایهگذاری با بازدهی بالا کاربران را فریب میدهند. این سایتها معمولا از روشهای طرح پانزی استفاده میکنند و از سرمایه کاربران جدید برای پرداخت به کاربران قبلی بهره میبرند. پس از مدتی، کلاهبرداران سرمایهها را برداشته و سایت را تعطیل میکنند.
از جمله روشهای مختلف کلاهبرداری تتری میتوان به فیشینگ، ایردراپهای تقلبی، کیف پولهای جعلی، تترهای تقلبی، سایتهای اسکم و … اشاره کرد.
برای جلوگیری از کلاهبرداریهای تتری توصیه میشود همواره معاملات خود را در صرافیهای امنی مثل پول نو انجام دهید. همچنین روی لینکهای ناشناس کلیک نکرده و به هیچ عنوان اطلاعات شخصی مثل عبارات بازیابی یا کلیدهای خصوصی خود را افشا نکنید.
بهترین راه برای شناسایی تتر اصلی از تقلبی، بررسی آدرس قرارداد هوشمند آن در مرورگر بلاکچینی است.
سخن پایانی
هرجا پول هست، سر و کله کلاهبرداران هم پیدا میشود. بازار رمزارزها نیز یکی از محبوبترین زمینهای بازی کلاهبرداران است که در آن افراد ناآگاه و گاه حتی حرفهای قربانی میشوند. یکی از انواع کلاهبرداریهای رایج، کلاهبرداری تتر است که با روشهای مختلفی مانند فروش تتر تقلبی، فیشینگ، کیف پولهای جعلی و معاملات P2P نامطمئن انجام میشود.
در این مطلب سعی بر این بود تا انواع مختلف کلاهبرداری تتر را بررسی کرده و با آنها آشنا شویم. در آخر نیز روشهای جلوگیری از این کلاهبرداریها را زیر ذرهبین بردیم و تشخیص تتر اصلی از تقلبی را بررسی کردیم. امیدواریم به تمامی سوالات شما پاسخ داده باشیم.
چنانچه به مشاوره رایگان علاقهمندید، پرسشها و نظرات خود را درباره این مقاله یا موضوعات مختلف حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال مطرح کنید. برای پاسخگویی آمادهایم!
نظر بدهید
0