0

0

پاکستان به استقبال ارزهای دیجیتال رفت!

پاکستان به استقبال ارزهای دیجیتال رفت
سعید تقوی

زمان مطالعه :

1 دقیقه

فهرست

Created with Sketch.

بانک مرکزی پاکستان (SBP) سرانجام پس از سال‌ها مخالفت قاطع با ارزهای دیجیتال، برای اولین بار دارایی‌های دیجیتال را به قانون خود اضافه کرده است. این تغییر بی‌سابقه که با اصلاحات پیشنهادی در قانون بانک مرکزی پاکستان (SBP Act) همراه است، نمایانگر رویکردی جدید از سوی این کشور نسبت به دنیای دیجیتال و کریپتوکارنسی است. این اقدام می‌تواند یکی از اساسی‌ترین تغییرات در سیاست‌های مالی پاکستان باشد؛ کشوری که تا کنون، هر نوع دارایی دیجیتال نظیر بیت‌کوین و اتریوم را غیرقانونی می‌دانست.

تغییرات پیشنهادی در قانون بانک مرکزی

در گام‌های اخیر، دولت فدرال پاکستان اصلاحات جدیدی را در قانون بانک مرکزی این کشور پیشنهاد داده است که به SBP اجازه می‌دهد پول ملی را به شکل دیجیتال نیز منتشر کند. به این ترتیب، بانک مرکزی پاکستان می‌تواند ارز کشور را در هر دو قالب «فیزیکی و دیجیتال» مدیریت نماید. به گفته منابع دولتی، این اولین باری است که واژه “ارز دیجیتال” به صورت رسمی وارد چارچوب قانونی بانک مرکزی پاکستان شده است.

سابقه دیدگاه پاکستان علیه کریپتوکارنسی

در طول سال‌های گذشته، بانک مرکزی پاکستان همواره در برابر ارزهای دیجیتال موضعی سختگیرانه اتخاذ کرده است. این کشور در سال ۲۰۱۸ با صدور بخشنامه‌ای تمام مؤسسات مالی و بانک‌ها را از ارائه خدمات به صرافی‌های رمزارزی و انجام معاملات مربوط به دارایی‌های دیجیتال منع کرد. در این بخشنامه، به دلیل نگرانی از مسائل ناشی از نوسانات بالا و خطرات مربوط به جریان‌های مالی غیرقابل کنترل، بیت‌کوین و اتریوم به عنوان ارز قانونی به رسمیت شناخته نشدند.

این بخشنامه با تأکید بر این موضوع که ارزهای دیجیتال به دلیل ناشناس بودن می‌توانند در فعالیت‌های غیرقانونی مورد استفاده قرار گیرند، سرمایه‌گذاری در این حوزه را بدون هرگونه حمایت قانونی اعلام کرد. حتی در سال ۲۰۲۳، عایشه غوث پاشا، وزیر مشاور در امور مالی و درآمد پاکستان، با قاطعیت اعلام کرد که ارزهای دیجیتال «هرگز در پاکستان قانونی نخواهند شد».

آغاز یک دوران تازه برای اقتصاد دیجیتال پاکستان

اکنون، با ارائه این اصلاحات و احتمال قانونی شدن ارزهای دیجیتال، پاکستان در حال گشودن دریچه‌ای جدید به سوی دنیای مدرن مالی است. چنین اقدامی می‌تواند نه تنها چشم‌انداز اقتصادی این کشور را متحول کند، بلکه جایگاه پاکستان را در حوزه فناوری‌های مالی دیجیتال ارتقا دهد. با این چرخش استراتژیک، پاکستان می‌تواند از رقبای منطقه‌ای خود نظیر هند و ایران که به تازگی در زمینه استخراج و تنظیم مقررات کریپتوکارنسی گام‌های مهمی برداشته‌اند، پیشی بگیرد.

منبع: ccn

0
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 تمام دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

چنانچه به مشاوره رایگان علاقه‌مندید، پرسش‌ها و نظرات خود را درباره این مقاله یا موضوعات مختلف حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال مطرح کنید. برای پاسخگویی آماده‌ایم!

نظر بدهید

نظرات پست (0)