مقایسه بیت کوین و اتریوم؛ مقایسه طلا و نقره بازار کریپتو

بیت کوین و اتریوم

زمان مطالعه :

8 دقیقه

فهرست

Created with Sketch.

در تمامی حوزه‌ها، پرچمدارانی وجود دارند که هریک در زمینه مربوط به خود سرآمد هستند. به عنوان مثال حتی اگر از طرفداران فوتبال هم نباشیم، شنیدن نام مسی و رونالدو توجه ما را به خود جلب می‌کند. در دنیای رمزارزها هم با چنین شرایطی رو به رو هستیم. در سالیان اخیر، بیش از هر زمان دیگری به نام‌های «بیت کوین» و «اتریوم» برخورده‌ایم. شاید بتوان از آنها به عنوان مسی و رونالدوی دنیای کریپتو یاد کرد! چرا که حتی اگر در جریان بازارهای مالی نباشیم، باز هم یک آگاهی حداقلی درباره این دو ارز دیجیتال داریم.

حال که چند کلامی درباره طلا و نقره بازار یعنی بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) به گفتگو پرداختیم، شاید وقت آن رسیده باشد تا به مقایسه بزرگترین نام‌های دنیای کریپتو بپردازیم. شباهت‌ و تفاوت‌های اتریوم و بیت کوین در چیست؟ آیا وزیر تاج و تخت پادشاهش را تسخیر خواهد کرد؟ در بلاگ پول نو خواهیم خواند!

آشنایی با بیت کوین و اتریوم

بیت کوین؛ آغازگر انقلاب مالی غیرمتمرکز
بیت کوین یک شبکه پرداخت دیجیتال غیرمتمرکز است که از فناوری بلاک چین برای ثبت و تأیید تراکنش‌ها استفاده می‌کند. در ۳۱ اکتبر ۲۰۰۸، ساتوشی ناکاموتو با انتشار وایت پیپر بیت کوین، این مفهوم را معرفی کرد و در ۳ ژانویه ۲۰۰۹، اولین بلاک آن (Genesis Block) استخراج شد. هدف بیت کوین حذف واسطه‌های مالی و ایجاد سیستمی همتا به همتا (P2P) برای انتقال دارایی بود. این ویژگی باعث شد بیت کوین به یک سیستم مالی شفاف، امن و متن‌باز تبدیل شود که هر کسی می‌تواند در آن مشارکت کند.

اتریوم؛ فراتر از یک ارز دیجیتال
اتریوم در سال ۲۰۱۵ توسط ویتالیک بوترین و تیم توسعه‌دهنده‌اش به عنوان یک پلتفرم بلاک چینی با قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند معرفی شد. شبکه اتریوم فراتر از یک سیستم پرداخت ساده است و امکان ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (DApps) و پروژه‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) را فراهم کرده است. قراردادهای هوشمند در بلاک چین اتریوم، توافقات میان طرفین را بدون نیاز به واسطه اجرا و مدیریت می‌کنند. این ویژگی باعث شد اتریوم به یکی از تأثیرگذارترین پروژه‌ها در دنیای بلاک چین تبدیل شود.

در واقع هدف اتریوم از بین بردن مشکلات شبکه بیت کوین و باز کردن راهی تازه برای توسعه پروژه‌های مالی غیر متمرکز (DeFi) بود. اتریوم می‌خواهد چیزی فراتر از یک واسطه مبادله یا سرمایه‌گذاری باشد و خود را به عنوان یک شبکه محاسباتی غیرمتمرکز بر پایه تکنولوژی بلاک چین معرفی کرده است.

صرافی ارز دیجیتال پول نو

مقایسه کلی بیت کوین و اتریوم

در جدول زیر می توانید یک مقایسه کلی بیت کوین و اتریوم از سازندگان هدف و کاربرد و ارزش بازار و… مشاهده کنید:

 بیت کویناتریوم
سازنده(ها)ساتوشی ناکاموتوویتالیک بوترین، هاسکینسون،وود
هدف و کاربردسیستم مالی جدید و حفظ ارزشتوسعه dappها و قراردادهای هوشمند به وسیله ETH
مکانیزم اجماعیاثبات کاراثبات کار(درحال انتقال به PoS)
میزان عرضهمحدود
(۲۱میلیون توکن)
نامحدود
تشکیل بلوک۱۰دقیقه ۱۵ ثانیه
ارزش بازار۵۸۰میلیارد دلار۲۵۰میلیارد دلار
توکن‌های در گردش۱۹میلیون۱۲۰میلیون
اتریوم Vs بیت کوین

همانطور که در جدول مشاهده می‌کنید، رقبای دیرینه ویژگی‌های مخصوص به خود را دارا هستند. این یعنی با وجود شباهت‌ها و تفاوت‌ های اتریوم و بیت کوین، هرکدام خصوصیات متفاوتی دارند. بدین ترتیب، اینکه کدام را انتخاب کنیم به هدف و برنامه‌های ما بستگی دارد.

محدودیت عرضه بیت کوین موجب شده تا مانند طلا از ارزش بالایی برخوردار باشد. از طرفی، اتریوم قابلیت‌های گسترده‌ تری دارد و اگر بخواهیم NFT خود را بارگذاری کنیم یا یک اپلیکیشن غیرمتمرکز را توسعه دهیم، نقره بر طلا ارجحیت دارد!

شباهت‌ های بیت کوین و اتریوم

علی‌رغم تفاوت‌های عمده، جالب است بدانید که بیت کوین و اتریوم از وجوه اشتراکی هم برخوردار هستند.

به عنوان مثال، هردو بر پایه یک دفتر کل توزیع شده (DLT) به نام بلاک چین توسعه‌ یافته‌اند و ارزهای آن‌ها (BTC و ETH) می‌توانند در انواع کیف‌ پول‌ها ذخیره شوند و خرید بیت کوین و خرید اتریوم در پلتفرم‌های مبادلاتی، امکان پذیر است. همچنین، بیت کوین و اتریوم هردو از آدرس‌های متشکل از حروف و اعداد بهره می‌برند.

بررسی تفاوت های اساسی بیت کوین و اتریوم

بیت کوین و اتریوم، دو پروژه مهم در دنیای بلاک چین و ارزهای دیجیتال هستند که هر کدام کاربردها و ویژگی‌های متفاوتی دارند. در حالی که بیت کوین به‌عنوان یک سیستم پولی غیرمتمرکز شناخته می‌شود، اتریوم یک پلتفرم برای اجرای قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز است. در ادامه، تفاوت‌های اصلی این دو را بررسی می‌کنیم. البته اصلی‌ترین تفاوت‌ بیت کوین و اتریوم را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • مکانیزم عرضه
  • کاربرد
  • الگوریتم اجماع
  • مدل حسابرسی (بیت کوین از مدل حسابرسی UTXO و اتریوم از مدل اکانت‌محور (Acount-Based) استفاده می‌کند)

۱. هدف و کاربرد اصلی بیت کوین

در سال ۲۰۰۹ توسط فرد یا گروهی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو معرفی شد. هدف اصلی آن ایجاد یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز بود که جایگزین پول سنتی شود. بیت کوین به‌عنوان طلای دیجیتال شناخته می‌شود و بیشتر برای ذخیره ارزش و انتقال دارایی استفاده می‌شود.

اتریوم در سال ۲۰۱۵ توسط ویتالیک بوترین و تیم او راه‌اندازی شد. برخلاف بیت کوین که صرفاً یک ارز دیجیتال است، اتریوم یک بلاک چین قابل برنامه‌ریزی محسوب می‌شود که به کاربران امکان اجرای قراردادهای هوشمند و توسعه اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApps) را می‌دهد. این ویژگی، اتریوم را به یک اکوسیستم پویا تبدیل کرده که قابلیت اجرای پروژه‌های متنوعی را دارد، از جمله پلتفرم‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) و توکن‌های NFT.

۲. ساختار و فناوری

بیت کوین ساختار ساده‌تری دارد و تمرکز اصلی آن بر امنیت و غیرمتمرکز بودن است. تراکنش‌های بیت کوین در بلاک‌هایی ثبت می‌شوند که هر ۱۰ دقیقه یک بار تأیید می‌شوند. این ساختار، بیت کوین را به یک شبکه امن اما کندتر تبدیل کرده است.

اتریوم علاوه بر قابلیت انجام تراکنش‌های مالی، امکان اجرای کدهای برنامه‌نویسی (قراردادهای هوشمند) را نیز فراهم می‌کند. این ویژگی به کاربران اجازه می‌دهد که برنامه‌های مالی، بازی‌ها، بازارهای NFT و بسیاری دیگر از اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را توسعه دهند.

۳. سرعت و هزینه تراکنش‌ها

یکی از تفاوت‌های مهم بیت کوین و اتریوم، سرعت و هزینه تراکنش‌ها است.

بیت کوین: هر تراکنش به‌طور متوسط ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد تا در شبکه تأیید شود. همچنین، هزینه تراکنش‌ها بسته به میزان شلوغی شبکه تغییر می‌کند و ممکن است در برخی مواقع بالا باشد.

اتریوم: تراکنش‌های این شبکه معمولاً در چند ثانیه تا چند دقیقه انجام می‌شوند. هزینه تراکنش‌ها در اتریوم به نام گس (Gas) شناخته می‌شود که بسته به میزان پردازش موردنیاز و شلوغی شبکه، متغیر است. با به‌روزرسانی اتریوم به نسخه Ethereum 2.0 و تغییر مدل اجماع، کارمزدها کاهش یافته و سرعت پردازش افزایش پیدا کرده است.

۴. مدل اقتصادی و عرضه کل

بیت کوین: تعداد کل بیت کوین‌ها محدود به ۲۱ میلیون واحد است. این محدودیت باعث شده بیت کوین به یک دارایی کمیاب تبدیل شود و به‌عنوان یک حفظ‌کننده ارزش مانند طلا در نظر گرفته شود.

اتریوم: عرضه آن نامحدود است اما برای کنترل تورم، بخشی از کارمزدهای تراکنش‌ها در فرآیندی به نام توکن‌سوزی (Burning) از بین می‌روند. این مکانیزم باعث می‌شود که با گذشت زمان، عرضه اتریوم به شکل کنترل‌شده‌ای کاهش یابد.

۵. امنیت و الگوریتم اجماع

بیت کوین از الگوریتم اثبات کار (Proof of Work – PoW) استفاده می‌کند که نیازمند استخراج (ماینینگ) است. این مدل امنیت بالایی دارد اما به دلیل مصرف بالای انرژی، هزینه زیادی برای پردازش تراکنش‌ها ایجاد می‌کند.

اتریوم در ابتدا از مدل اثبات کار (PoW) استفاده می‌کرد، اما پس از ارتقا به اتریوم ۲.۰، به مدل اثبات سهام (Proof of Stake – PoS) مهاجرت کرد. این تغییر باعث کاهش مصرف انرژی، افزایش سرعت تراکنش‌ها و مقیاس‌پذیری بهتر شبکه شد.

۶. انعطاف‌پذیری و توسعه‌پذیری

بیت کوین یک شبکه ساده و پایدار است اما قابلیت اجرای قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز را ندارد.

اتریوم با داشتن قابلیت قراردادهای هوشمند، امکان توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) را فراهم کرده است. بیش از ۳۰۰۰ پروژه غیرمتمرکز در بستر این شبکه اجرا شده‌اند. همچنین، بسیاری از پروژه‌های مهم مانند یونی‌سواپ، آربیتروم و پالیگان روی بلاک چین اتریوم ساخته شده‌اند.

۷. نقش در اقتصاد دیجیتال

بیت کوین با ارائه یک سیستم مالی غیرمتمرکز، امکان انتقال دارایی بدون نیاز به بانک‌ها و واسطه‌ها را فراهم کرده است. این ویژگی به‌ویژه برای کشورهایی که با تحریم‌ها و محدودیت‌های بانکی مواجه هستند، اهمیت زیادی دارد.

اتریوم علاوه بر نقش خود در سیستم مالی غیرمتمرکز، بستر اصلی توسعه اقتصاد دیجیتال است. پروژه‌های NFT، متاورس، دیفای و بازی‌های بلاک چینی همگی بر روی این شبکه اجرا می‌شوند.

۸. مقایسه ارزش سرمایه‌گذاری

بیت کوین به دلیل عرضه محدود و امنیت بالا، گزینه‌ای محبوب برای سرمایه‌گذاری بلندمدت است. بسیاری از افراد بیت کوین را مانند طلا می‌دانند و از آن برای حفظ ارزش سرمایه استفاده می‌کنند.

اتریوم با داشتن یک اکوسیستم پویا و کاربردهای گسترده‌تر، گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذارانی است که به دنبال فرصت‌های نوآورانه و رشد فناوری‌های جدید هستند.

مزیت بیت کوین نسبت به اتریوم

آیا اتریوم از بیت کوین بهتر است؟

همگی آگاه هستیم که بیت کوین در حفظ ارزش و توسعه سیستم مالی غیرمتمرکز سرآمد بوده و بخش اعظمی از دستاوردهای حوزه کریپتو را مدیون این پروژه هستیم. امّا در مقایسه با اتریوم، بیت کوین یک مفهوم تک بعدی به حساب می‌آید.

کاربرد شبکه اتریوم بسیار گسترده تر بوده و همین موضوع یکی از مزیت های اتریوم نسبت به بیت کوین به شمار می‌آید. البته، در مواردی هم کفه ترازو به سمت BTC سنگینی می‌کند که در دو قسمت قبلی به آن پرداختیم.

پشتیبانی از قراردادهای هوشمند و توسعه بیش از ۳هزار برنامه غیرمتمرکز (dapp)، تنها بخشی از قابلیت‌های متعدد اتریوم هستند که این شبکه را از بسیاری از پروژه‌های دیگر متمایز می‌سازد. بنابراین، در کنار بیت کوین، اتریوم هم یکی از اصلی ترین پایه‌های دنیای Defi به شمار می‌آید.

بخش اعظمی از پروژه‌های کریپتویی مانند آربیتروم، پالیگان، یونی سواپ و…. بر بستر اتریوم پایه گذاری شده‌اند. همین موضوع موجب شده تا با استناد بر داده‌های Glassnode، تعداد آدرس‌های منحصر به فرد شبکه اتریوم از ۷۰ میلیون گذر کند.

در میان امکانات پلتفرم اتریوم، جا دارد تا از ارز ERC-20 این شبکه یعنی ارز اتریوم (ETH) هم نام ببریم که علی رغم رشد تصاعدی که در طولانی مدت داشته، همچنان سد محکم BTC را بالاتر از خود می‌بیند

در ادامه می‌بینیم که آیا قابلیت‌های اتریوم و بیت کوین همیشه به سود آنها بوده یا خیر.

نقاط ضعف اتریوم و بیت کوین

همانطور که در بخش قبلی خواندیم، می‌توان ساعت‌ها از مزایای بیت کوین و اتریوم سخن گفت و در آخر باز هم مواردی را جا انداخت! امّا سکّه دو رو دارد و اگر بخواهیم منصفانه عمل کنیم، باید رهبران بازار را از زوایای مختلف هم مورد بررسی قرار دهیم.
حفره‌های بیت کوین و اتریوم کدام‌اند؟ در ادامه خواهیم دید.

نوسان و عدم ثبات

با وجود افراد اثرگذاری چون ایلان ماسک و جک دورسی، هیچ ارزی از نوسانات بازار در امان نخواهد بود. به طور عمومی، بازار کریپتو از عوامل مختلفی تاثیر می‌پذیرد که بخش قابل توجهی از آن، به اخبار و حواشی وابسته است.

علی رغم پتانسیل بالا، شاید همین فراز و نشیب‌های فراوان بسیاری را از سرمایه گذاری دور نگه داشته است. به همین دلیل، عده کثیری از افراد دارایی‌هایی چون طلا را به رمز ارزها ترجیح می‌دهند. زیرا آگاه‌اند که توجه به این بازار، ریسک‌های زیادی را در پی دارد.

در سال ۲۰۰۹ که بیت کوین به طور رسمی کار خود را آغاز کرد، قیمت هر واحد بیت کوین BTC از ۹ سنت فراتر نمی‌رفت و بسیاری این دارایی را یک پروژه شکست خورده قلمداد می‌کردند. امّا در نوامبر سال ۲۰۲۱، بیت کوین منتقدان خود را شگفت زده کرد و به سقف تاریخی ۶۹ هزار دلار دست یافت. اگرچه، در اواسط ماه مِی ۲۰۲۲ قیمت این ارز دیجیتال یک سقوط شدید را نیز تا محدوده ۲۸ هزار دلار تجربه کرد.

تفاوت بیت کوین و اتریوم

اتریوم هم مسیر نسبتا مشابهی را طی کرده و در سال ۲۰۱۵، بهای آن کمتر از ۱ دلار بود. ETH در نوامبر رویایی ۲۰۲۱ قلّه جدیدی را فتح کرد و به ناحیه ۴۸۰۰ دلار نزدیک شد. البته به دنبال وضعیت قرمز بازار کریپتو، اتر هم حدود نیمی از ارزش خود را از دست داد و به سطوح زیر ۲۱۰۰ دلار سقوط کرد.

همانطور که دیدیم، BTC و ETH مسیر پر پیچ و خمی را پشت سر گذاشته‌اند و فراز و فرود‌های زیادی را تجربه کرده‌اند. امّا فراموش نکنیم که هر دو در طولانی مدت روندی رو به رشد داشته‌اند که امیدها را در روزهای قرمز بازار هم زنده نگه داشته است.

کاربرد محدود

کمپانی بزرگ مایکروسافت بیت کوین را به عنوان شیوه‌ای برای پرداخت در سیستم خود به کار گرفته است. همچنین، قصد دارد تا در آینده سیستمی را معرفی نماید که از بلاک چین اتریوم پشتیبانی به عمل می‌آورد. پلتفرم Shopify هم اتر و BTC را به گزینه‌های پرداخت خود افزوده اما هنوز یک موضوع حل نشده است.

هرچقدر هم که از پتانسیل اتریوم و بیت کوین سخن بگوییم، باید بپذیریم که این دو پروژه هنوز به ثبات کافی نرسیده‌اند و تبدیل شدن آنها به ارزهای رایج، امری منطقی نخواهد بود. به عبارتی، کاربرد این دو دارایی هنوز به عنوان پول رایج کاملا تایید نشده و کماکان کارت‌های اعتباری شیوه مرسوم تری به حساب می‌آیند.

مشکلات مقیاس پذیری

سرعت پایین تراکنش‌ها و بالا بودن کارمزد بیت کوین و اتریوم، گاهی اوقات دلسردی طرفین تراکنش‌ها را به همراه دارد. دلیل اصلی این گونه مشکلات، به ضعف در مقیاس پذیری مرتبط می‌شود که هر دو شبکه به نوعی درگیر آن هستند.

اگر به خاطر داشته باشید، در بخش‌های قبلی گفتیم که اتریوم از توانایی‌ قابل توجهی برخوردار است. قراردادهای هوشمند، بستری مطمئن برای معاملات NFTها، توسعه هزاران dapp و … از جمله این قابلیت‌ها هستند. امّا همین بلندپروازی‌ها موجب شده تا با افزایش شمار کاربران، بار مسئولیت شبکه سنگین تر شود.

ترافیک بالای شبکه موجب شده تا مقیاس پذیری (Scaling) اتریوم به چالشی بزرگ تبدیل شود که هزینه بالای گس فی را در پی خواهد داشت. بیت کوین هم با مشکل مقیاس پذیری مواجه است اما به نوعی دیگر!

اندازه کوچک تر بلوک‌ها و فعالیت بالای شبکه، از دلایل ضعف بیت کوین در مقیاس پذیری به شمار می‌آیند. به عبارتی، بیت کوین در ذخیره و ضبط اطلاعات تراکنش‌ها نقص دارد و مجبور است تا در زمانی کم، تعداد بالایی از فعالیت‌ها را پردازش کند.

مشکلات مقیاس پذیری موجب شده تا در مواقعی، کارمزد هردو شبکه به بالاترین حد خود برسد و سرعت تراکنش‌ها هم کاهش یابد. به طوری که بیت کوین ۷ و اتریوم حدود ۳۰ تراکنش‌ را در هر ثانیه پردازش می‌کنند.

نهنگ‌های مرموز!

دنیای غیرمتمرکز با هدف از بین بردن مرکزیت و کوتاه ساختن دست واسطه‌ها کار خود را آغاز کرد. تا حد زیادی در این مسیر موفق بوده اما در مواردی هم درگیر انحصارات بازار شده است. انحصار بازار کریپتو ماحصل فعالیت نهنگ‌های ثروتمند بوده است.

احتمالا در نشریات شنیده باشید که نهنگ‌های اتریوم و بیت کوین مقادیر چند صد میلیون دلاری را خرید و فروش کرده‌اند. طبق داده‌های پلتفرم Whalestats، مالکیت حدود ۲۰ درصد کل ذخیره بیت کوین تنها در اختیار ۱۰۰ کیف پول قرار دارد!

نهنگ‌های اتریوم و بیت کوین

گاهی اوقات فعالیت نهنگ‌ها موجب رشد قیمت و گاهی موجب ریزش قیمت می‌شوند که در هر دو صورت، سرمایه بسیاری از فعالان بازار لیکویید خواهد شد. همانند نهنگ‌های بیت کوین، نهنگ‌های ETH هم فعال بوده و شرایط بازار را دستخوش تغییراتی کرده‌اند.

نزدیک ۵ درصد از کل ذخیره ETH در کیف پول اتریوم ۱۰ نهنگ بزرگ قرار دارد که از نکات قابل بحث به شمار می‌آید. علاوه بر اتر، نهنگ‌های اتریوم در خرید و فروش‌های ارزهای دیگر از جمله شیبا اینو هم فعالیت بسیاری داشته‌اند. به طوری که با ذخیره بیش از ۱ میلیارد SHIB، از بزرگترین هولدرهای این میم کوین محسوب می‌شوند.

وجود نهنگ‌ها همیشه به ضرر ما نیست. گاهی اوقات می‌تواند ارزش دارایی ذخیره شده ما را افزایش دهد. امّا تا حد زیادی موجب متمرکزسازی بازار می‌شود که با ماهیت دنیای کریپتو تناقض دارد. در قسمت اختصاصی اخبار بیت کوین، به صورت اختصاصی خبرهای نهنگ‌های بیت کوین و دیگر اخبار مرتبط با پادشاه بزرگ را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

آینده اتریوم و بیت کوین

در زمان به‌روزرسانی این مطلب (اواخر سال ۲۰۲۳)، نزدیک به ۵ ماه تا انجام هاوینگ بیت کوین فاصله داریم. به عقیده برخی کارشناسان تکنیکال، رویداد هاوینگ می‌تواند شرایط لازم برای آغاز بازار صعودی (Bull Market) فراهم کند. به عبارتی با جهش بیت کوین و آغاز موج پادشاه بازار، شاهد رشد قیمت اتریوم (ETH) و دیگر رمزارزهای بازار هم خواهیم بود.

آینده اتریوم و بیت کوین

البته که اتفاقات دیگری چون ETFهای بیت کوین و اتریوم، اقتصاد آمریکا، نرخ تورم و نرخ بهره هم می‌توانند روی آینده بیت کوین و آینده اتریوم تاثیرگذار باشند.

آیا اتریوم جایگزین BTC خواهد شد؟

این روزها بسیاری از پدیده Flippening سخن می‌گویند. بدین معنا که اتریوم پادشاه بازار را کنار بزند و جایگاه نخست را تصاحب کند. در این صورت، تاثیرپذیری قیمت آلت کوین‌ها از بیت کوین کاهش می‌یابد. در انتقال به Proof of Stake که بخش مهمی از نقشه راه اتریوم به شمار می‌آمد، بخش اعظمی از مشکلات شبکه حل خواهد شد. این یعنی با موفقیت اتریوم ۲، پیروزی اتریوم غیرممکن نخواهد بود.

باوجود اینکه اتریوم می‌تواند آینده روشنی داشته باشد، نباید فراموش کنیم که ارزش بازار بیت کوین بیش از ۲ برابر ETH بوده و با توجه به عرضه نامحدود اتریوم، دستیابی به جایگاه نخست کمی رویایی به نظر می‌رسد. اگرچه که در بازار رمزارزها هیچ چیز غیرممکن نخواهد بود.

Explained: How are Bitcoin and Ethereum blockchain different

گسترش معاملات NFTها و پردازش بیشتر اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز، محبوبیت اتریوم را به اوج خود رسانده و بهبود مشکلات مقیاس پذیری می‌تواند نقشی اساسی را در رشد قیمت ETH و ارزش بازار اتریوم در مقایسه با بیت کوین ایفا کند.

رستگاری اتریوم تنها یک احتمال است و هزار و یک احتمال دیگر وجود دارد! هیچ چیز را نمی‌توان به طور دقیق پیشبینی کرد تا زمانی که اتفاق بیفتد. بنابراین باید تا ماه‌ها یا حتی سال‌های آینده منتظر بمانیم و نتیجه نهایی را مشاهده کنیم.

جمع بندی

امروز در بلاگ پول نو سعی کردیم تا مهم ترین موضوعات مربوط به اتریوم و بیت کوین را و به مقایسه این دو بپردازیم. هر دو این ارزهای دیجیتال نقاط ضعف و قوت خود را داشته و کاربردهای متفاوتی دارند. در این مقاله به سرگذشت هریک پرداختیم و با یک دید همه جانبه، آینده را مورد بررسی قرار دادیم. امّا باز هم باید به خاطر داشته باشیم که پیش بینی آینده بازار، از محالات بوده و هر اتفاقی ممکن خواهد بود. شما چطور فکر می‌کنید؟ آیا جای طلا (بیت کوین) و نقره (اتریوم) دنیای کریپتوکارنسی عوض خواهد شد؟

سوالات متداول

حال که به پایان مطلب رسیدیم، بد نیست اگر به برخی از سوالات متداول در رابطه با بیت کوین و اتریوم پاسخ دهیم:

تفاوت بیت کوین و اتریوم چیست؟

از تفاوت‌های بیت کوین و اتریوم، می‌توان به مواردی چون مکانیزم عرضه، کاربرد، تابع هش، الگوریتم اجماع و تیم توسعه‌دهنده اشاره نمود.

شباهت بیت کوین و اتریوم چیست؟

رویکرد غیرمتمرکز، فعالیت بر بستر بلاک چین، رمزنگاری و برخورداری از توکن/کوین‌های دیجیتال، از شباهت‌های بیت کوین و اتریوم به حساب می‌آیند.

0
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 تمام دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

چنانچه به مشاوره رایگان علاقه‌مندید، پرسش‌ها و نظرات خود را درباره این مقاله یا موضوعات مختلف حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال مطرح کنید. برای پاسخگویی آماده‌ایم!

نظر بدهید

0

3

نظر مخاطبان (0)

وضعیت بازار

چهارشنبه, ۱۳ فروردین , ۱۴۰۴

نرخ تتر:

105,200
TOMAN
بایننس کوین
بایننس کوین

Binance Coin

63,004,788

: TOMAN

-1.7%

598

: USDT
بیتکوین
بیتکوین

Bitcoin

8,876,746,092

: TOMAN

+ 1.54%

84,283

: USDT
اتریوم
اتریوم

Ether

196,194,347

: TOMAN

+ 1.43%

1,863

: USDT
سولانا
سولانا

Solana

13,076,569

: TOMAN

-1.5%

124

: USDT
تتر
تتر

Tether

105,200

: TOMAN

+ 0.00%

1

: USDT