مشاهیر

زمان مطالعه :

8 دقیقه

پاول دورف کیست؟ سازنده و خالق تلگرام

پاول دورف کیست؟

فهرست

Created with Sketch.

پاوِل والِریویچ دورُف (Pavel Valeryevich Durov) ملقب به زاکربرگ روسی، کارآفرین، برنامه‌نویس و موسس شبکه اجتماعی تلگرام است. او در ۱۰ اکتبر ۱۹۸۴ در سن پترزبرگ روسیه به دنیا آمد. او اپلیکیشن تلگرام را در سال ۲۰۱۳ راه اندازی کرد. برنامه تلگرام با هدف ایجاد یک پلتفرم ارتباطی با تمرکز بر حریم خصوصی و رمزنگاری به سرعت محبوبیت پیدا کرد و به عنوان یکی از برترین ابزارهای ارتباطی در جهان شناخته می‌شود. امروز بیش از ۹۵۰ میلیون نفر، کاربر فعال ماهانه کاربر در سراسر جهان دارد.

پاول دورف همچنین موسس شبکه‌ اجتماعی وی کی (VK)، یکی از بزرگترین شبکه‌های اجتماعی در روسیه است. او به خاطر نگرش‌های دولت‌گریز (Anti-Governmental) و مشارکت در پروژه‌های فناوری و مدیریت فناوری به عنوان یک کارآفرین نوآور و تاثیرگذار شناخته می‌شود.

دورف یکی از تاثیرگذارترین افراد در حوزه تکنولوژی و ارز دیجیتال (Cryptocurrency) به شمار می‌رود که زندگی پر فراز و نشیبی دارد. دورف از مخالفت با دولت روسیه تا مهاجرت به دبی و ساخت شبکه بلاکچین تون (Ton blockchain) را در رزومه کاری و شخصی خود دارد. با ما همراه باشید تا با یکی از نوابغ دنیای امروز بیشتر آشنا شویم.

دستگیری پاول دورف در فرانسه

پاول دوروف، موسس و مدیرعامل تلگرام، شامگاه شنبه ۲۴ اوت (۳ شهریور) پس از فرود جت شخصی‌اش در فرودگاه لو بورژه پاریس، توسط مأموران فرانسوی بازداشت شد. اتهاماتی مانند قاچاق مواد مخدر، تروریسم و پولشویی به او نسبت داده شده و اخبار متناقض درباره دلایل بازداشت او، وضعیت را پیچیده و مبهم کرده است. تلگرام در بیانیه‌ای این اتهامات را رد کرده و تلاش کرده نگرانی‌ها را کاهش دهد، اما سوالات بسیاری همچنان بی‌پاسخ مانده است. ادامه خبر دستگیری پاول دورف را بخوانید.

زندگی‌ شخصی پاول دورف 

پاول دوروف، متولد روسیه است اما به واسطه کار پدرش، دوران کودکی‌اش را در تورین ایتالیا گذراند و پس از چند سال به روسیه بازگشت. دورف تابعیت فرانسوی، کیتی و اماراتی نیز دارد و با تأسیس شرکت VK و پیام‌رسان تلگرام، نام خود را در دنیای فناوری ثبت کرده است و به‌عنوان قدرتمندترین کارآفرین دبی (تجارت عربی، فوریه ۲۰۲۳) و ثروتمندترین فرد امارات متحده عربی (فوربس، ۲۰۲۲) با دارایی خالص ۱۵.۱ میلیارد دلار شناخته می‌شود. دوروف از دانشگاه ایالتی سن پترزبورگ فارغ‌التحصیل شده، از حریم خصوصی و ارزش‌های آزادی‌خواهانه دفاع می‌کند و علی‌رغم چالش‌های قانونی، تلگرام را به‌عنوان یک پلتفرم پیام‌رسان امن با موفقیت حفظ کرده است.

پاول دورف

نیکولای دورف

نیکولای دورف برادر بزرگ پاول دورف، ریاضی‌دان و برنامه‌نویسی مشهوری است که همراه پاول، تلگرام را راه‌اندازی کرده است. نیکلای ۴ سال از پاول بزرگتر است و از همان ابتدای کودکی، بسیار باهوش بوده است. او برنده ۳ مدال طلای المپیاد ریاضی در جهان، ۳ مدال نقره و همچنین یک مدال طلا در المپیاد کامپیوتر در جهان است. نیکلای نیز اولین مدرک دکترای خود را از دانشگاه سنت پترزبورگ اخذ کرده و در راه‌اندازی تلگرام و وی کی کمک شایانی به پاول کرده است.

دوران کودکی دورف

پاول دوروف در لنینگراد (سن پترزبورگ کنونی) متولد شد، اما بیشتر دوران کودکی خود را در تورین ایتالیا گذراند. پدرش، والری، که دکترای زبان‌شناسی داشت، در ایتالیا مشغول به‌کار بود و پاول فرصتی داشت تا فرهنگ غربی آشنا شود. پاول در یک مدرسه ابتدایی ایتالیایی تحصیل کرد و پس از بازگشت به روسیه در سال ۲۰۰۱، به آکادمی ژیمنازیوم در سن پترزبورگ رفت.

آکادمی ژیمنازیوم یا گیمنازیوم یک مدرسه معتبر و نخبه‌گرا در روسیه است که تمرکز ویژه‌ای روی آموزش با کیفیت بالا دارد. این نوع از مدارس که معادل مدارس استعدادهای درخشان هستند، به طور خاص برای دانش‌آموزانی طراحی شده‌اند که به تحصیل در زمینه‌های علمی و هنری علاقه دارند و به دنبال آموزش عمیق‌تری در این زمینه‌ها هستند.

دوران نوجوانی و جوانی دورف

پاول از دوران کودکی به برنامه‌نویسی و کدنویسی علاقه داشت و اولین بار زمانی که سیستم کامپیوتری مدرسه را هک کرد، توانایی‌هایش در این زمینه مشخص شد. او از معلم انفورماتیک خود عکس گرفت و این عکس را به عنوان تصویر پس‌زمینه روی تمام رایانه‌های مدرسه گذاشت! پاول به این کار بسنده نکرد و روی تصویر نوشته بود: Must die!

در همان روسیه او و برادرش به برنامه‌نویسی علاقه‌مند شدند و با Yitzchak Mirilashvili، یکی از بنیانگذاران آینده VKontakte در کشور روسیه آشنا شدند. پاول در سال ۲۰۰۶ با اخذ مدرک ممتاز از دانشکده زبان‌شناسی دانشگاه دولتی سن پترزبورگ فارغ‌التحصیل شد. این مسیر تحصیلی تا حد زیادی تحت تأثیر پدرش بود که خود نیز یک زبان‌شناس برجسته بود.

پاول در طول تحصیلش بورسیه‌های تحصیلی مختلفی از بنیاد ولادیمیر پوتانین و کمک‌های مالی دولتی دریافت کرد. او همچنین یک کتابخانه آنلاین برای دانش‌آموزان به نام Durov.ru ایجاد کرد. در نهایت پاول و نیکولای در سال ۲۰۰۶ به همراه یتزچاک میریلاشویلی، شبکه اجتماعی vkontakte.ru را تأسیس کردند.

خانواده پاول دورف، سازنده تلگرام

پدربزرگ دوروف، سمیون پتروویچ تولیاکوف، در جنگ جهانی دوم حضور فعالی داشته و افتخارات نظامی متعددی دریافت کرده است. پدرش، والری سمنوویچ دوروف، نیز در زمینه علوم کامپیوتر شهرت زیادی دارد. مادر پاول نیز اصالتاً اوکراینی است. به‌طور کلی پاول دورف علاقه چندانی به افشای زندگی خانوادگی و خصوصی خود ندارد، اما او در مصاحبه‌هایش اشاره کرده است که فرد خانواده‌دوستی است و نیکلای، برادر بزرگتر او، نقش مهمی در موفقیتش داشته است.

تحصیلات پاول دورف

پاول از همان کودکی تحت تاثیر شغل پدرش به علوم کامپیوتر و برنامه نویسی علاقه‌مند شد و مهارت‌های برنامه نویسی را از برادرش، نیکولای، یادگرفت. پاول دوروف تحصیلات خود را از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ در دانشگاه ایالتی سنت‌پترزبورگ گذراند و در مقطع کارشناسی ارشد در رشته علوم فارغ‌التحصیل شد. او یکی از بهترین دانشجویان دانشگاه بود و در چند المپیاد زبان‌شناسی و برنامه‌نویسی موفق به کسب جوایز شد.

پاول به هشت زبان روسی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، ایتالیایی، لاتین و فارسی تسلط دارد و معتقد است که یادگیری زبان‌های خارجی به گسترش درک جهان و فراهم کردن فرصت‌های جدید برای یادگیری و رشد شغلی کمک می‌کند.

محل زندگی پاول دورف 

پاول دورف در آوریل ۲۰۱۴ روسیه را ترک کرد و اعلام کرد که هرگز به کشورش باز نخواهد گشت. او دلیل این تصمیم را قوانین سخت‌گیرانه و مبهم روسیه در مورد راه‌اندازی و مدیریت کسب‌وکارهای آنلاین عنوان کرد. در بهار ۲۰۱۳، دوروف با پرداخت ۲۵۰,۰۰۰ دلار به جزیره «سنت کیتس و نویس»، موفق به دریافت اقامت این کشور شد. در عوض، این جزیره به او گذرنامه‌ای داد که به موجب آن می‌توانست به ۱۳۲ کشور بدون ویزا سفر کند. اکنون، پاول دورف به همراه تیم برنامه‌نویسانش به نقاط مختلف جهان سفر کرده و به‌طور موقت در هر کشور اقامت می‌گزیند.

پاول دورف امروزه کجا زندگی می‌کند؟

در حال حاضر، دورف در دبی زندگی می‌کند و از آوریل ۲۰۲۱ اقامت امارات متحده عربی را نیز به دست آورده است. اگر قوانین امارات تغییر کند و با اصول او سازگار نباشد، ممکن است تصمیم به مهاجرت از آنجا نیز بگیرد.

داستان ایجاد VK

دوروف VKontakte (VK) را به همراه برادرش و  ایلیا پرکوپسکی در سال ۲۰۰۶ با الهام از فیس بوک تأسیس کرد. ارزش VK تحت رهبری دوروف به ۳ میلیارد دلار رسید. او در سال ۲۰۱۱ به‌دلیل درخواست برای حذف صفحات سیاستمداران مخالف روسیه، با مشکل مواجه شد. دوروف علناً با تلاش‌های گروه Mail.ru برای خرید VK در سال ۲۰۱۲ مخالفت کرد و ۱۲ درصد از سهام خود را در VK در دسامبر ۲۰۱۳ به ایوان تاورین فروخت. دوروف در تاریخ ۱ آوریل ۲۰۱۴ استعفای خود را به‌عنوان مدیرعامل VK ارائه کرد.

خروج پاول دورف از وی‌کی

او از تحویل دادن اطلاعات شخصی معترضان اوکراینی به آژانس‌های امنیتی روسیه و مسدود کردن صفحه الکسی ناوالنی در VK خودداری کرد. در ۲۱ آوریل ۲۰۱۴ به‌دلیل استعفا‌نامه خود از سمت مدیر عامل VK برکنار شد. دوروف ادعا کرد که VK عملاً توسط متحدان ولادیمیر پوتین تصرف شده است. دوروف پس از ترک روسیه، تابعیت سنت کیتس و نویس را دریافت و ۳۰۰ میلیون دلار در بانک‌های سوئیس سپرده‌گذاری کرد. پاول سپس با کمک برادرش روی ایجاد تلگرام، یک سرویس پیام‌رسانی رمزگذاری شده، تمرکز کرد.

ثروت پاول دورف

 به‌دلیل موفقیت خارق‌العاده تلگرام، دارایی خالص دوروف توسط فوربس حدود ۱۵.۱ میلیارد دلار ذکر شده است. این ثروت شخصی، پاول دوروف را به صد و دوازدهمین فرد ثروتمند جهان تبدیل می‌کند. از جمله افتخارات دیگر پاول دوروف، انتخاب او به‌عنوان یکی از تاثیرگذارترین افراد زیر ۴۰ سال در کسب و کار در سال ۲۰۱۸ توسط مجله فورچون است.

درآمد پاول دورف از تلگرام 

تا سال ۲۰۲۳، تعداد کل کاربران فعال ماهانه تلگرام ۸۰۰ میلیون تخمین زده شده است. بر اساس برآوردهای تقریبی، ارزش این شرکت می تواند ۳۰ تا ۵۰ میلیارد دلار باشد، در حالی که کارشناسان اظهار دارند درآمد کلی این اپلیکیشن ۱۲۴ میلیارد دلار است که بخش زیادی از ثروت پاول دوروف از این طریق به‌دست آمده است.

خصوصیات اخلاقی پاول دورف 

پاول دوروف سبک زندگی سالمی دارد. او ۲۰ سال است که الکل و کافئین مصرف نکرده است، گوشت یا فست فود نمی‌خورد و از مصرف دارو پرهیز می‌کند. او همچنین فرد درون‌گرایی است و به صحبت راجع‌به زندگی شخصی خود علاقه‌ای ندارد.

سیر رشد فعالیت‌های پاول دوروف

دوروف به دلیل تاسیس سایت شبکه اجتماعی VK و اپلیکیشن تلگرام شناخته شده است. پاول دوروف با ساخت VK به یکی از بزرگترین شبکه‌های اجتماعی در اروپا اعتبار دارد. او همچنین نقش کلیدی در توسعه تلگرام به یک سرویس پیام‌رسان رمزگذاری شده محبوب داشته است.

علاوه‌بر راه‌اندازی شبکه اجتماعی وی کی و تلگرام، پاول دوروف نقش مهمی در پروژه نات کوین داشته است که با حمایت‌های او، این ارز دیجیتال توانست در مدت کوتاهی به یکی از محبوب‌ترین پروژه‌های گیمینگ با کسب درآمد بالا تبدیل شود. همچنین بلاکچین تون که به‌عنوان ارز تلگرامی شناخته می‌شود، به یکی از برترین پلتفرم‌های کریپتویی در جهان تبدیل شده است.

افتخارات کسب شده توسط پاول دورف

برخی از جوایز و افتخارات پاول دوروف به‌صورت زیر است:

  • انتخاب پاول دورف به‌‌عنوان یکی از امیدبخش‌ترین رهبران زیر ۳۰ سال در سال ۲۰۱۴ در شمال اروپا
  • در سال ۲۰۱۷، پاول دروف در فهرست ۱۰۰ رهبر جوان برتر در مجمع جهانی اقتصاد قرار گرفت.
  • انتخاب پاول دوروف به‌عنوان چهره‌های موفق زیر ۴۰ سال مجله فورچن در سال ۲۰۱۸
  • در سال ۲۰۲۲، فوربس او را به عنوان ثروتمندترین مرد امارات معرفی کرد.
  • در سال ۲۰۲۳، او در صدر فهرست تأثیرگذارترین افراد دبی توسط Arabian Business قرار گرفت.
تاسیس تلگرام

تأسیس تلگرام

تلگرام یک سرویس پیام‌رسان بسیار محبوب با ویژگی‌های متنوع است که با رایانش ابری ایجاد شده است. این پیام‌رسان در سال ۲۰۱۳ توسط پاول دوروف و برادر بزرگترش راه‌اندازی شد. تلگرام برای سیستم عامل اندروید، iOS، ویندوز، مک، نسخهٔ لینوکس و همچنین دسکتاپ مایکروسافت ویندوز در دسترس است. کاربران تلگرام، امکان ارسال پیام، عکس، ویدئو و هرگونه فایلی تا حجم ۲ گیگابایت را دارند.

محبوبیت این پیام رسان در سال‌های پس از راه‌اندازی همچنان در حال افزایش بوده و در اواخر اوت ۲۰۲۱، تلگرام به یک میلیارد دانلود در سراسر جهان رسید. در چند ماه اخیر نیز با ظهور ایردراپ‌هایی مانند نات کوین و ربات‌های تلگرامی، محبوبیت تلگرام به‌صورت مجدد افزایش یافت و تعداد دانلودها و کاربران این اپلیکیشن به‌طور قابل توجهی افزایش یافت. بسیاری از کاربران پس غیر فعال تلگرام با بات‌هایی مانند همستر کامبت، تپ سواپ، بلوم، یس کوین، CEX و … مجددا به تلگرام بازگشتند.

پاول دورف و تلگرام

دوروف پس از اینکه مجبور شد هم شرکت وی کی و هم کشوری را که در آن زندگی می‌کرد ترک کند، توجه خود را به پروژه جدیدی معطوف کرد. تلگرام برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ راه‌اندازی شد و به دلیل تعهد خود برای محافظت از حریم خصوصی و یکپارچگی داده‌های کاربرانش شناخته شده است. از زمان آغاز به کار یعنی تقریباً یک دهه پیش، تلگرام عرضه و به یکی از بزرگترین سرویس‌های پیام رسانی در سراسر جهان تبدیل شده است. در دو سال گذشته نیز این سرویس به عنوان سریع‌ترین برنامه در حال رشد در سال ۲۰۲۱ شناخته شد و شاهد پیوستنِ ۷۰ میلیون کاربر جدید به این سرویس در یک روز، در اکتبر ۲۰۲۱، بود.

پاول دورف و ارزهای دیجیتال

بنیانگذار تلگرام با بیش از ۱۵ میلیارد دلار سرمایه، جزو علاقه‌مندان بیت‌کوین بوده و طبق توییت‌های او، بخش زیادی از سرمایه‌گذاری‌های او شامل سهام تلگرام، بیت‌کوین و تون کوین (ارز تلگرام) است.

 پاول دورف و ارزهای دیجیتال

پاول دورف و نات کوین

نات کوین رویکرد کاملا متفاوتی از ارزهای دیجیتال دارد و برخلاف دیگر ارزهای دیجیتال، بر واقعیت تمرکز کرده است. پاول دورف نیز اعتقاد دارد که نات کوین در دراز مدت، مسیر پایداری برای پیشرفت خواهد داشت.

از طرفی نات کوین از زمان عرضه خود در اولین روز از سال ۲۰۲۴، مخاطبان زیادی را بدون نیاز به بازاریابی‌های سنتی به خود جذب کرد، که همین امر نیز موجب افزایش رشد تصاعدی آن در کوتاه مدت شد. نات کوین با داشتن مسیری کاملا مستقل، در یکی از صرافی‌های بزرگ دنیا یعنی صرافی بایننس، لیست شد و با قیمت بالایی مورد معامله قرار گرفت که با این حساب، به یکی از اولین پروژه‌های نوآورانه با قابلیت دریافت پاداش در تلگرام تبدیل شد.

برادران دوروف و تون کوین

تون کوین توسط برادران دورف، نیکولای و پاول، توسعه یافت. پلتفرم تلگرام قصد داشت یک توکن در بستر بلاکچین راه‌اندازی کند و آن را با نام گرام وارد بازار ارزهای دیجیتال کند. گرام قبل از راه‌اندازی توجه بسیاری از کاربران مطرح کریپتو را به خود جلب کرد، که درنهایت باعث مشکلاتی شد و توسعه آن به دستور کمیسیون اوراق بهادار و بورس آمریکا منحل شد.

تیم توسعه دهنده تلگرام پس از این اتفاق، تصمیم به راه‌اندازی ارز جدیدی به نام تون TON گرفتند و تقریباً محصول نهایی را آماده کردند. اما پاول دوروف در سال ۲۰۲۰، از این پروژه خارج شد و توسعه آن به دست علاقه‌مندان به حوزه رمزنگاری افتاد. 

بازی‌های تلگرامی و ربات‌های تلگرامی

پس از کسب پاداش کاربران از پروژه تلگرامی نات کوین، بازی‌های Tap to Earn محبوبیت بیشتری پیدا کردند. تلگرام با بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر روزانه، به پلتفرم ایده‌آلی برای جذب سرمایه تازه واردان کریپتو تبدیل شده است. این بازی‌ها که در بستر یک ربات تلگرامی ارائه می‌شوند، طراحی‌های متنوع و تسک‌های مختلفی دارند که کاربران با انجام آن‌ها می‌توانند در بازی امتیاز جمع‌آوری کرده و پس از لیست شدن پروژه، آن‌ها را در صرافی‌های بزرگ خرید و فروش کرده و پاداش اولیه توکن‌ها را دریافت کنند.

تیم تلگرام از چه کسانی تشکیل شده است؟

پیام‌رسان تلگرام متعلق به بنیانگذاران آن یعنی پاول دوروف و نیکولای دوروف است. این دو برادر در سال ۲۰۱۳، تلگرام را تأسیس کردند. پاول دوروف، مدیرعامل فعلی تلگرام، همچنین بنیانگذار شبکه اجتماعی روسی VKontakte یا VK نیز است. زمانی که اپلیکیشن تلگرام برای اولین بار راه‌اندازی شد، تنها دارای ویژگی‌های اشتراک‌گذاری پیام و فایل بود و فقط برای دانلود از اپ استور iOS در دسترس بود. برادر بزرگتر پاول، نیکولای، مدیر ارشد فناوری سابق VKontakte، پروتکل انتقال داده را برای تلگرام توسعه داد.

شرکت تلگرام به‌عنوان یک نهاد تجاری در بریتانیا فهرست شده است که دفاتری در دبی دارد. این برنامه پیام‌رسان امنیت بسیار بالایی دارد و در طی سال‌های اخیر نیز، آپدیت‌های زیادی ارائه داده است. تلگرام به مرور تماس‌های صوتی و تصویری، چت‌های مخفی، طراحی قابل تنظیم، چت‌بات‌ها و بسیاری از قابلیت‌های دیگر از جمله در دسترس بودن در دستگاه‌های اندرویدی را به ویژگی‌های خود اضافه کرده است. این پیام‌رسان در حال حاضر نیز به محبوبیت بالایی در میان کاربران جهانی دست پیدا کرده است و با حمایت از پروژه‌های بلاکچینی و بازی‌های تپ تو ارن، کاربران فعال آن بیش از گذشته در حال افزایش است.

تلگرام در کجا مستقر است؟

دفتر مرکزی تلگرام در برلین بود و بعداً به دبی منتقل شد. دوروف در سال ۲۰۱۸ ارز دیجیتال «گرام» و پلتفرم TON را برای کسب درآمد از موفقیت تلگرام راه‌اندازی کرد. او در مجموع ۱.۷ میلیارد دلار از سرمایه‌گذاران جمع‌آوری کرد اما با چالش‌های قانونی از سوی تنظیم‌کننده آمریکایی SEC مواجه شد. سرانجام او از این پروژه استعفا داد و آن را به دست توسعه‌دهندگان بلاکچینی سپرد. با این حال، حمایت پاول دورف از ارز دیجیتال تون، همچنان ادامه دارد.

تلگرام در برابر واتساپ 

 واتسپ و تلگرام ویژگی‌هایی مانند تماس صوتی و تصویری و ایجاد گروه و کانال‌ها را ارائه می‌دهند. هر دو این پلتفرم‌ها، گزینه‌هایی برای چت‌های مخفی و پیام‌های خصوصی برای امنیت بیشتر دارند. اما با این حال تلگرام قابلیت‌های بیشتری را ارائه می‌دهد. تلگرام امکان به اشتراک گذاشتن ویدیوها با حجم‌ها بالا را فراهم می‌کند، حجم کمتری در حافظه داخلی موبایل شما اشغال می‌کند، تنوع کانال‌ها و گروه‌های آن بالاست و شما تنها با یک سرچ ساده می‌توانید به کتاب و فیلم‌های آموزشی دسترسی داشته باشید. علاوه‌بر این‌ها، تلگرام همچنین دارای ربات‌های جستجوی موسیقی و فیلم است که می‌توانید به آسانی فیلم و موسیقی دلخواه خود را دانلود کنید.

اخیراً تلگرام نیز با پشتیبانی از بازی‌های تپ تو ارن و امکان کسب پاداش ایردراپ‌ها، به گزینه جذاب‌تری برای کاربران تبدیل شده است، که موجب محبوبیت بیشتر تلگرام نسبت به واتساپ شده است.

چند نکته درباره تلگرام

پلتفرم تلگرام یکی از محبوب‌ترین اپلیکیشن‌های پیام‌رسانی در سراسر دنیاست که از لحظه راه‌اندازی خود تا به‌امروز در تلاش بوده است تا قابلیت‌ها و ویژگی‌های جدیدی به خود اضافه کند تا بتواند نیازهای کاربران را برآورده کند. از جمله قابلیت‌های جدید تلگرام که اخیرا به آن اضافه شده است، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ابزار ساخت پروفایل
  • ترجمه کل چت‌ها
  • بهبود استفاده از شبکه
  • دسته‌بندی ایموجی‌ها
  • ارائه ربات‌های پرقدرت
  • ذخیره خودکار رسانه‌ها
  • بهبود امنیت خصوصی
  • ارتقا و بهبود تجربه کاربری

مدیر تلگرام در مقابل سیاست‌های روسیه

پاول دورف ۹ سال قبل مدیر عامل VK، بزرگترین شبکه اجتماعی در روسیه و اوکراین بود. در سال ۲۰۱۳، آژانس امنیتی روسیه، FSB، از او خواست تا داده‌های خصوصی کاربران اوکراینی VK را که علیه رئیس ‌جمهور روسیه اعتراض می‌کردند، در اختیار آن‌ها بگذارد. دوروف از انجام این خواسته‌ها خودداری کرد؛ چراکه از نظر او، این کار به معنای خیانت به کاربران اوکراینی بود. پاول دوروف پس از واگذاری سهام وی کی، مجبور به ترک روسیه شد. اما سپس با کمک برادر خود تلگرام را راه‌اندازی کرد که امروزه به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های پیام رسانی در جهان شناخته می‌شود.

در تازه‌ترین رویداد مرتبط با پاول دورف، او در کشور فرانسه و بلافاصله پس از خروج از هواپیمای شخصی‌اش توسط مأموران ONAF بازداشت شد. این اقدام واکنش‌های گسترده‌ای را در میان کاربران برانگیخته است. بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی دستگیری پاول دورف را محکوم کرده و آن را نقض آشکار آزادی بیان در اروپا می‌دانند.

نظر سازنده تلگرام درباره این پیام‌رسان

بنیانگذار تلگرام، از زمان راه‌اندازی این پلتفرم تا به امروز در تلاش بوده است تا برنامه‌ای کاملاً منحصر‌به‌فرد نسبت به سایر پیام رسان‌ها ایجاد کند که رابطه کاربری را بهبود بخشیده و در عین‌حال امکانات جذابی را ارائه کند. دوروف اعتقاد دارد که تلگرام برنامه‌ای بسیار جامع است که صدها میلیون کاربر فعال دارد که امنیت‌ آن‌ها به‌طور کامل حفظ می‌شود. از نظر پاول دوروف، تلگرام اپلیکیشنی با ویژگی اصلی حفظ داده‌ها و حریم خصوصی کاربران است که به زودی نیز تعداد کاربران فعال آن به یک میلیارد نفر خواهد رسید.

چند نکته درباره پاول دورف رئیس تلگرام

بنیان‌گذار VK و تلگرام: پاول دورف در سال ۲۰۰۶ شبکه اجتماعی VKontakte (VK) را راه‌اندازی و آن را به یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی در روسیه تبدیل کرد. پس از ترک VK در سال ۲۰۱۴، دورف تلگرام را تأسیس کرد که به خاطر ویژگی‌های امنیتی و حریم خصوصی بالا، به سرعت محبوب شد.

فرار از روسیه: در آوریل ۲۰۱۴، دورف به دلیل فشارهای سیاسی و محدودیت‌های سخت‌گیرانه دولت روسیه، کشور را ترک کرد و اعلام کرد که دیگر به روسیه باز نمی گردد.

اقامت در کشورهای مختلف: دورف با پرداخت ۲۵۰,۰۰۰ دلار به جزیره «سنت کیتس و نویس» در سال ۲۰۱۳، اقامت این کشور را به دست آورد و گذرنامه‌ای دریافت کرد که به او اجازه می‌دهد به ۱۳۲ کشور بدون ویزا سفر کند. او همچنین در دبی اقامت دارد و در آوریل ۲۰۲۱ اقامت امارات متحده عربی را نیز به دست آورد.

مدافع حریم خصوصی: دورف به شدت به حفظ حریم خصوصی و امنیت دیجیتال معتقد است و تلگرام را به عنوان پلتفرمی معرفی کرده که امنیت و رمزگذاری پیام‌ها را در اولویت قرار می‌دهد. این ویژگی‌ها به ویژه در چت‌های مخفی با رمزگذاری پایان به پایان قابل مشاهده است.

چند زبانه بودن: دورف به هشت زبان (روسی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، ایتالیایی، لاتین و فارسی) تسلط دارد و معتقد است که یادگیری زبان‌های مختلف به گسترش درک جهان و ایجاد فرصت‌های جدید کمک می‌کند.

نوآوری در تلگرام: تحت رهبری دورف، تلگرام به یکی از پیشرفته‌ترین پیام‌رسان‌های جهان تبدیل شده است که ویژگی‌های منحصر به فردی از جمله ارسال فایل‌های بزرگ، استیکرهای متنوع، و قابلیت‌های ربات‌ها را ارائه می‌دهد.

جمع بندی زندگینامه پاول دورف

پاول دوروف که به زاکر برگ روسی معروف است، متولد ۱۰ اکتبر ۱۹۸۴ است که بنیان‌گذار تلگرام و بزرگترین شبکه اجتماعی روسیه، Vkontakte است. پاول دوروف در رشته علوم زبان‌شناسی و ادبیات (Philology) تحصیل کرده است و مشوق او در این راه پدر و برادر بزرگترش نیکولای بوده است. او پس از فشارهای دولت روسیه مبنی بر افشای اطلاعات کاربران اوکراینی، شرکت وی‌کی را رها کرد و برای همیشه از روسیه مهاجرت کرد. پاول دوروف پس از مهاجرت خود تلگرام را با همکاری برادرش راه‌اندازی کرد که امروزه به محبوب‌ترین اپلیکیشن پیام‌رسانی دنیا تبدیل شده است. پاول دوروف هم‌اکنون ساکن دبی است و در سال گذشته نیز در صدر فهرست تأثیرگذارترین افراد دبی توسط Arabian Business قرار گرفت که باعث محبوبیت جهانی او شد.

سوالات متداول

۱. دارایی خالص پاول دوروف در حال حاضر چقدر است؟

دارایی خالص پاول دوروف در حال حاضر ۱۵.۵۵ میلیارد دلار است.

۲. منابع اصلی ثروت پاول دوروف چیست؟

منبع اصلی درآمد پاول دوروف از اپلیکیشن تلگرام است.

۳. سابقه تحصیلی پاول دوروف چیست؟

پاول دوروف دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته فیلولوژی از دانشگاه ایالتی سن پترزبورگ است.

0
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 تمام دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

چنانچه به مشاوره رایگان علاقه‌مندید، پرسش‌ها و نظرات خود را درباره این مقاله یا موضوعات مختلف حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال مطرح کنید. برای پاسخگویی آماده‌ایم!

نظر بدهید

0

8

نظر مخاطبان (0)