تاریخ بروز رسانی :
۲۲
اسفند
۱۴۰۳
چارت لحظه ای دامیننس تتر (USDT.D) و معرفی آن
زمان مطالعه :
6 دقیقهفهرست
نمودار لحظهای دامیننس تتر
در نمودار زیر میتوانید دامیننس امروز usdt را مشاهده و در صورت تمایل، به خرید تتر یا سایر ارزهای دیجیتال اقدام کنید.
علاوه بر تتر، شما میتوانید قیمت تتر لحظه ای + نمودار قیمت تتر به تومان را به طور لحظهای در صرافی پول نو رصد کنید.
دامیننس تتر چیست؟
دامیننس تتر (Tether’s Dominance) که با نماد USDT.D شناخته می شود، به معنی درصد غلبه ارزش بازار رمزارز تتر به کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال است. یعنی تتر چه مقدار از سهم کل بازار کریپتو کارنسی و معاملات آن را از آن خود کرده. اگر کل ارزش بازار USDT را بر کل ارزش بازار ارز دیجیتال تقسیم کنیم و نتیجه را در ۱۰۰ ضرب کنیم، حاصل برابر با USDT.D خواهد بود :
فرمول : ۱۰۰ * (ارزش بازار کل ارزهای دیجیتال / ارزش بازار تتر)
با استفاده نمودار دامیننس تتر می توان مشاهده کرد که چه میزان از پول در بازار رمزارزها در حال معامله روی رمزارزهای غیر فیات مانند دلار است.
دامیننس تتر به زبان ساده
دامیننس تتر (USDT Dominance) به سهم تتر (USDT) از بازار ارزهای دیجیتال اشاره دارد. برای محاسبه دامیننس تتر، کافی است ارزش بازار (Market Cap) تتر را بر ارزش بازار (Market Cap) کل بازار ارزهای دیجیتال تقسیم و حاصل را در ۱۰۰ ضرب کنید. به عبارتی، دامیننس تتر ارزش بازار USDT در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتال را نشان میدهد.
برای اینکه این مفهوم را بهتر درک کنید، فرض کنید دو تکه پیتزا دارید، یکی نشاندهنده کل ارزش بازار بازار کریپتو و دیگری ارزش بازار تتر. اگر تکه تتر نصف پیتزا باشد، دامیننس تتر برابر با ۵۰ درصد است. به عبارت دیگر، اگر دامیننس تتر مقدار زیادی باشد، یعنی بخش بزرگی از پول در بازار کریپتو در تتر نگهداری میشود، که ممکن است نشاندهنده نقدینگی بالا یا انتظار نوسانات باشد.

عوامل تاثیرگذار بر دامیننس تتر
عوامل تاثیرگذار بر دامیننس تتر را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- وضعیت بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال
- رقابت تتر و سایر استیبل کوینها (USDC، دای، BUSD و…)
- وضعیت اقتصاد کلان
- شرایط ژئوپلتیکی
- جو روانی حاکم بر بازار
- میزان ذخایر USDT و خزانه تتر
- میزان استفاده از تتر در صرافیها
زمانی که بیتکوین و آلت کوینها رشد میکنند، سرمایهگذاران داراییهای خود را از USDT خارج میکنند تا به سرمایهگذاری روی ایر ارزهای دیجیتال بپردازند. در نتیجه، دامیننس تتر کاهشی میشود. در زمان ریزش بازار نیز، روحیه ریسک گریزی بر سرمایهگذاران غلبه میکند و نقدینگی بیشتری به استیبل کوین تتر (USDT) منتقل میشود. در نتیجه، دامیننس تتر افزایش مییابد.
تحلیل دامیننس تتر
تحلیلها حاکی از این است که در مواقع ریزش دامیننس بیت کوین و وقتی ارزش بیت کوین رو به سقوط است، دامیننس تتر افزایش یافته و این یعنی مردم ترجیح دادهاند که ارزش دارایی خود را با تبدیل به یک استیبل کوین، ثابت نگه دارند. عکس آن هم صورت میگیرد یعنی وقتی ارزش بیت کوین رو به افزایش است، مردم داراییشان را از حالت پایدار و ثابت به سمت بیت کوین میبرند و به این صورت دامیننس تتر کاهش و دامیننس بیت کوین افزایش مییابد.
بررسی دقیق و روزانه دامیننس تتر USDT به شما در تحلیل بازار کمک میکند و دید بهتری از روند تغییرات و نوسانات میدهد و در نهایت میتوانید برای داراییهای خود و خرید تتر و یا فروش آن، دقیقتر تصمیم بگیرید.
چطور با بررسی دامیننس تتر معامله کنیم؟
طبق نکاتی که در بالا گفته شد، اگر ارزش بازار تتر که یک دارایی امن در بازار رمزارزها شمرده می شود، افزایش یابد، این بدان معنی است که معامله گران در حال تبدیل دارایی های رمزارزی خود به تتر هستند و این یعنی انتظار کاهش قیمت ارزهای دیجیتال وجود دارد، اما به این سادگی نمی توان تصمیم گرفت. جدول زیر تلاش می کند تمامی حالات برخورد با دامیننس تتر در تحلیل آن را شرح دهد:
روند USDT.D | روند بازار ارز دیجیتال | نشان دهنده | نتیجه سیگنال |
افزایش | صعودی | ورود جریان نقدینگی به بازار معنی : افراد جدیدی در حال ورود به بازار هستند و پول تازه در حال تزریق به بازار است. | رونق بازار ارز دیجیتال |
کاهش | صعودی | تبدیل تتر به سایر ارزهای دیجیتال معنی : دارایی امن دلاری معامله گران در حال تزریق به سایر رمزارز ها مثل بیت کوین است. | رونق بازار ارز دیجیتال |
افزایش | نزولی | خروج سرمایه از سایر رمزارزها و تبدیل آن به تتر معنی : معامله گران در حال شناسایی سود روی دارایی نظیر بیت کوین و تبدیل آن به دارایی امن مثل تتر هستند. | ریزش بازار |
کاهش | نزولی | خروج سرمایه از بازار رمزارز و تبدیل آن به ارزهای فیات معنی : معامله گران هم چنان در سمت فروش و تبدیل دارایی ها مثل بیت کوین به تتر هستند. | ادامه ریزش |
افزایش | ثابت (رنج) | بازار در انتهای یک روند صعودی قرار دارد معنی : در صورتی که بازار روند نداشته باشد، ممکن است بازار در فرایند انباشت و تزریق پول های هوشمند به صورت دارایی پایه باشد. در این حالت تحلیل دامیننس به تنهایی کافی نیست. | امکان تغییر روند به زودی |
کاهش | ثابت (رنج) | بازار در انتهای یک روند نزولی وجود دارد که مرحله انباشت نیز است معنی :معنی : در صورتی که بازار روند نداشته باشد، ممکن است معامله گران در حال خرید دارایی های نظیر بیت کوین در کف های معتبر باشند. در این حالت تحلیل دامیننس به تنهایی کافی نیست. | امکان بازگشت به روند صعودی |
برای مشاهده وضعیت بازار و شاخص ترس و طمع امروز کلیک کنید: شاخص ترس و طمع
آموزش تحلیل دامیننس تتر در تریدینگ ویو
از آنجایی که دامیننس تتر مانند بقیه داراییها دارای نمودار و چارت است، میتوانید به تحلیل آن بپردازید. در ادامه به شما نحوه استفاده از چارت برای تحلیل تکنیکال دامیننس usdt را آموزش میدهیم:
۱. وارد سایت tradingview.com شوید.
۲. پس از ثبت نام و ورود به سایت تریدینگ ویو مانند تصویر زیر از منوی بالا روی «chart» کلیک کنید.

۳. همانند تصویر زیر روی symbol search کلیک کنید و سپس عبارت usdt.d را تایپ کنید و روی آن کلیک کنید:

حالا میتوانید نمودار دامیننس تتر را ببینید و با ابزارهایی که تریدینگ ویو در اختیارتان میگذارد آن را تحلیل کنید.
در بخش Trading Ideas هم میتوانید تحلیل افراد مختلف را بخوانید و ایده بگیرید.
برای دریافت مشاوره رایگان در حوزه پروژههای بلاک چینی، کیف پولهای ارز دیجیتال، نحوه خرید و فروش رمزارزها و… پیام بگذارید تا کارشناسان ما راهنماییتان کنند
روندهای تاریخی دامیننس تتر
تقریبا ۱ سال پس از معرفی تتر و در سال ۲۰۱۴، تتر سهم کمتری. با این حال، بهتدریج با افزایش آگاهی و پذیرش استیبلکوینها، دامیننس تتر نیز افزایش یافت.

رونق بازار در سال ۲۰۱۷:
- در سال ۲۰۱۷، با رشد قابلتوجه بازار ارزهای دیجیتال، نیاز به داراییهای پایدار برای حفظ سود و کاهش ریسک افزایش یافت. این امر منجر به افزایش استفاده از تتر و در نتیجه افزایش دامیننس آن شد.
بازار نزولی ۲۰۱۸:
- در پی کاهش قیمتها در سال ۲۰۱۸، بسیاری از سرمایهگذاران برای حفظ ارزش داراییهای خود به تتر روی آوردند که این امر باعث افزایش دامیننس تتر شد.
ظهور رقبا (۲۰۱۹-۲۰۲۰):
- با معرفی استیبلکوینهای جدیدی مانند USDC و BUSD، سهم تتر از بازار کاهش یافت. با این حال، تتر همچنان بهعنوان استیبلکوین اصلی باقی ماند.
دورههای اخیر (۲۰۲۱-۲۰۲۴):
- در این سالها، با نوسانات شدید بازار و افزایش پذیرش ارزهای دیجیتال، دامیننس تتر نیز تغییرات قابلتوجهی را تجربه کرد. در دورههای عدم اطمینان، سرمایهگذاران به تتر بهعنوان پناهگاهی امن روی میآورند که منجر به افزایش دامیننس آن میشود.
چنانچه به مشاوره رایگان علاقهمندید، پرسشها و نظرات خود را درباره این مقاله یا موضوعات مختلف حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال مطرح کنید. برای پاسخگویی آمادهایم!
نظر بدهید
255
درود و عرض ادب
دامیننس تتر در تایم فریم یک ساعته کندل چکش ایجاد کرده که اگر این کندل آخر به همین صورت یا صعود بیشتر بکنه میتونه رشد بیشتری رو در پی داشته باشه ، این یعنی در آلت کویین ها به احتمال زیاد یه ریزش موقت شاهد خواهیم بود
البته اگر گزاره های فاندامنتال این قضیه تکنیکال رو نقض نکنند
سلام محمد امین عزیز وقتت به خیر. این الگوی Pin Bar در تایم یک ساعته حیاتیه امّا همونطور که اشاره کردی، متغیرهایی مثل اخبار یا تغییرات آنچین مثل تراکنشهای نهنگها، میتونند معادلات رو به هم بزنند.
اگه معجزه بشه که بیاد پایین
ممنون که نظر خودتون رو با ما و بقیه به اشتراک گذاشتید حسین عزیز.
MACD 2andikator