سایت ترون اسکن چیست؟ آموزش کار با Tronscan

ترون اسکن چیست؟
آریا قهرمانیان

زمان مطالعه :

10 دقیقه

فهرست

Created with Sketch.

شبکه ترون یکی از شبکه‌های بلاک‌چینی مشهور است که سازندگان آن همواره در تلاش بودند با افزودن قابلیت‌ها و امکانات مختلف، این زنجیره را به بستری کاربردی و ارزشمند برای کاربران تبدیل کنند. یکی از موارد مهم در خصوص این شبکه که آن را هم‌ردیف زنجیره‌هایی مانند بایننس و اتریوم قرار داده، وجود یک مرورگر بلاک چین (Blockchain Explorer) اختصاصی با امکانات فراوان است. در این مطلب از بلاگ پول نو می‌خواهیم اکسپلورر اختصاصی شبکه ترون یعنی ترون‌اسکن (Tronscan) را معرفی و کاربردهای آن را بررسی کنیم.

خرید ترون بدون احراز هویت

ترون‌ اسکن چیست؟

ترون اسکن اکسپلورر یا مرورگر رسمی بلاک چین ترون (TRON) است که به کاربران اجازه می‌دهد به‌شکل آنی به داده‌هایی مانند تراکنش‌های در حال انجام، اطلاعاتی در ارتباط با نهنگ‌های ارز دیجیتال، وضعیت نُودها (Nodes)، موجودی کیف پول‌های کریپتویی و قراردادهای هوشمند (Smart Contract) مبتنی‌بر این شبکه دسترسی پیدا کنند. 

شاید جالب باشد که بدانید قابلیت‌ها و امکانات این ابزار از آنچه به آن اشاره کردیم فراتر است و شما می‌توانید از طریق این پلتفرم توکن‌های جدید بسازید، قراردادهای تازه‌ای را اجرا کنید، با برنامه‌های غیرمتمرکز (Dapps) گوناگون تعامل داشته باشید و حتی در فرایندهای حاکمیتی شبکه ترون نیز، مشارکت کنید.

سایت ترون اسکن
داده‌هایی چون ارزش کل قفل‌شده (TVL)، حجم معاملات، دسترسی به توکن‌های TRC-20 و TRC-10 , TRC-721، کارمزد شبکه و نرخ استیکینگ ارز دیجیتال ترون (TRX Staking Rate) نیز، در Tronscan قابل‌دسترسی هستند.

با آنکه ترون اسکن به‌عنوان مرورگر رسمی شبکه ترون شناخته می‌شود، کاربران می‌توانند از طریق پلتفرم‌ها و وب‌سایت‌های دیگری مانند بلاکچیر (Blockchair)، ترون دات نتورک (Tron.Network) و توکن ویو (Tokenview) به برخی از این اطلاعات مهم و درون زنجیره‌ای دست پیدا کنند و بر اساس تحلیل‌ها نسبت به سرمایه‌گذاری یا باز و بسته کردن پوزیشن‌های معاملاتی خود اقدام کنند.

ترون‌اسکن چه کاربردی دارد؟

در بخش قبلی اشاره کردیم که ترون اسکن چیزی فراتر از یک شبکه مرورگر ساده بلاک‌چینی است و شما می‌توانید با مراجعه به آن بسته به نیاز خود به اطلاعات گوناگونی دسترسی پیدا کنید و آن‌ها را در زمینه‌های مختلفی به کار ببرید. به‌طور کلی می‌توان کاربردهای اصلی مرورگر ترون اسکن را به موارد زیر خلاصه کرد:

  • رهگیری تراکنش‌ها
  • مدیریت و بررسی موجودی کیف پول‌های کریپتویی
  • دسترسی به لیست توکن‌های توسعه‌داده‌شده
  • مشارکت در امور حاکمیتی اکوسیستم
  • بررسی و پیاده‌سازی قراردادهای هوشمند
  • بررسی داده‌های مرتبط با ارزش کل‌قفل‌شده
  • بررسی میزان عرضه ارز دیجیتال ترون (TRX)
  • داده‌های Burning Revenue و Staking Revenue

رهگیری تراکنش‌ها

یکی از اساسی‌ترین کاربردهای ترون اسکن، رهگیری و امکان رصد تراکنش‌های ارز ترون و سایر رمزارزهای توسعه‌داده‌شده روی این اکوسیستم است. کاربران می‌توانند با استفاده از داده‌های موجود در این وب‌سایت علاوه بر رهگیری تراکنش‌های TRX خود سایر تبادلات صورت‌گرفته در این اکوسیستم را مشاهده کنند.

رصد و بررسی موجودی کیف پول‌های مختلف

به‌لطف شفافیت شبکه‌های بلاک‌چینی، می‌توانید کیف پول‌های ارز دیجیتال را روی پلتفرم ترون اسکن رصد کنید و موجودی آن‌ها را ببینید. علاوه بر این Tronscan به شما کمک می‌کند کیف پول ترون خود را به‌آسانی مدیریت کنید. در ضمن اگر به‌دنبال بررسی رفتار و جابه‌جایی نقدینگی توسط نهنگ‌های ترون هستید، می‌توانید به موجودی و آدرس کیف پول‌های این افراد یا مجموعه‌‌ها دسترسی داشته باشید.

دسترسی به لیست توکن‌های جدید

ترون مانند شبکه‌های اتریوم و بایننس بستری مناسب برای توسعه‌دهندگان و سازندگان ارزهای دیجیتال است. می‌توانید از طریق ترون اسکن علاوه بر بررسی صحت و درستی توکن‌های مینت‌شده روی شبکه ترون، ارزهای جدید با استانداردهای این اکوسیستم را مشاهده کنید.

مشارکت در امور حاکمیتی اکوسیستم

ترون اسکن نه‌تنها یک مرورگر بلاک‌چینی است بلکه به کاربران اجازه می‌دهد در امور حاکمیتی و تصمیمات مهم شبکه نیز به‌شکلی متفاوت شرکت کنند. به‌زبان ساده‌تر، افراد با استیک کردن ارز ترون خود می‌توانند در رأی‌دهی به نمایندگان منتخب شبکه (Super Representatives) مشارکت داشته باشند و عملاً در فرایندهای تصمیم‌گیری این اکوسیستم ایفای نقش کنند.

بررسی و اجرای قراردادهای هوشمند

شبکه ترون یکی از زنجیره‌هایی است که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند و توسعه‌دهندگان با استفاده از این ابزارهای کاربردی برنامه‌های غیرمتمرکز خود را توسعه می‌دهند. در وب‌سایت ترون اسکن این امکان وجود دارد که افراد وضعیت قراردادهای هوشمند و تأییدشده شبکه را رصد کنند و حتی قراردادهای جدیدی نیز به شبکه بیفزایند.

بررسی داده‌های مرتبط با ارزش کل‌قفل‌شده

یکی دیگر از کاربردها و البته وجوه تمایز میان ترون اسکن با برخی از کاوشگران بلاک بحث امکان مشاهده داده‌های مرتبط با ارزش کل‌ قفل‌شده در اکوسیستم ترون است. TVL یکی از داده‌های آنچینی است که تریدرها و تحلیلگران می‌توانند به استناد آن در خصوص حرکت بازار و نقدینگی به‌سمت دیفای (DeFi) یا خروج از آن و همین‌طور جو احساسی حاکم بر بازار پیش‌بینی‌های دقیق‌تری داشته باشند.

بررسی توکن‌های TRX عرضه‌ و سوزانده‌شده

یکی از نکات جالب‌توجه در خصوص ترون اسکن ارائه اطلاعات در خصوص میزان عرضه توکن‌های بومی این اکوسیستم، توکن‌های سوزانده‌شده و تورم است. بر همین اساس کاربران می‌توانند به نمودارها و اطلاعاتی در خصوص توکن‌های ایجاد و سوزانده‌شده دسترسی داشته باشند و آن را بر اساس بازه‌های زمانی مشخص زیر نظر بگیرند. 

اطلاع از توکن‌سوزی شبکه و استیکینگ

یکی دیگر از موضوعات فنی که اغلب تحلیلگران و کاربران حرفه‌ای‌تر به‌دنبال بررسی آن هستند، Burning Revenue یا درآمد حاصل از توکن‌سوزی و درآمد حاصل از استیکینگ یا Staking Revenue است. شاید در ظاهر این دو پارامتر چندان مهم به نظر نرسند، اما این‌طور نیست. به‌عنوان مثال، کاهش در درآمد سوزاندن توکن‌ها نشان می‌دهد که TRXهای کمتری سوزانده شده است و افزایش دارایی‌های درچرخه به کاهش قیمت و بهای ارز ترون منجر خواهد شد.

از سوی دیگر کاهش درآمد در استیکینگ نیز به‌معنای نوعی بی‌اعتمادی و ترجیح کاربران به جابه‌جا کردن دارایی‌های خود به‌جای قفل کردن در نودهای شبکه یا پروژه‌های دیفای است و می‌تواند نمایش‌دهنده یک تغییر ناگهانی در قیمت‌ها باشد.

نحوه کار با ترون اسکن

علی‌رغم گزینه‌های متعدد و فنی بودن اکسپلورر ترون کار کردن با آن چندان پیچیده نیست. کافی است درباره گزینه و بخش‌های آن اطلاعات لازم را داشته باشید تا بتوانید بسته به نیاز خود از بخش‌های مختلف آن استفاده کنید.

شما می‌توانید کیف پول ترون لینک (TronLink) خود را در بخش Connect Wallet به این وب‌سایت متصل کنید و از طریق آن مدیریت بهتری بر دارایی‌های خود داشته باشید. 

با انجام ثبت‌نام و Sign In کردن قادر خواهید بود از امکانات بیشتری استفاده کنید. اما برای آنکه چگونگی کار با ترون اسکن را بیاموزید به‌سراغ معرفی بخش‌های مختلف آن می‌رویم. 

  • Home
    همان‌طور که از نام این قسمت مشخص است، شما می‌توانید یک دید کلی به صفحه ترون اسکن داشته باشید و بخش‌های اصلی این کاوشگر بلاک را در یک قاب واحد مشاهده کنید. این صفحه دربرگیرنده اطلاعات و داده‌های مختلفی از آخرین تراکنش‌ها تا ارزش کل قفل‌شده است.
  • ‌Blockchain
    در این قسمت شما می‌توانید به زیربخش‌ها و داده‌های مرتبط با نودها، بلاک‌ها، اکانت‌ها، قراردادها، تبادلات انجام‌گرفته و تراکنش‌های انجام‌شده در شبکه دسترسی پیدا کنید. در بخش نودها به تعداد گره‌ها و گستردگی جغرافیایی و منطقه‌ای آن‌ها اشاره شده است و کاربران می‌توانند اطلاعاتی در این زمینه کسب کنند.
نحوه کار با ترون اسکن
در بخش Account، شما می‌توانید به اطلاعات حساب‌ها و هولدرهای ترون دسترسی داشته باشید. در بخش Contracts نیز، شما می‌توانید به تعداد قراردادهای شبکه، موارد تأییدشده و جزئیات هر کدام دسترسی داشته باشید. 
  • Token
    منوی کشویی توکن به شما ابزاری برای رهگیری توکن‌های اکوسیستم ترون را می‌دهد.
در این لیست شما می‌توانید به مجموعه‌ای از ارزهای شبکه ترون دسترسی پیدا و داده‌های هر یک را از جهات مختلف بررسی کنید.
  • Data
    در منوی داده‌ها (Data)،۳ زیرشاخه کلی با عناوین نمودارها، تحلیل‌ها و رتبه‌بندی‌ها وجود دارد که هر کدام نیز به‌تنهایی به بخش‌های دیگر مثل عرضه کل ارز دیجیتال TRX، درآمد پروتکل، اکانت‌های فعال، برترین اکانت‌ها و توکن‌ها و قراردادها، وضعیت کلی استیبل کوین‌های اکوسیستم ترون و موضوعات دیگر تقسیم‌بندی می‌شود. به‌طور کلی می‌توان گفت بخش دیتا یک نمای کلی از شبکه بلاک‌چینی ترون را در اختیارتان قرار می‌دهد.
  • Governance
    بخش حاکمیتی ترون اسکن یکی از قسمت‌های متفاوت و البته جذاب این مرورگر بلاک‌چینی است.
حاکمیت در اکوسیستم ترون
شما در این بخش می‌توانید به‌عنوان نمایندگان منتخب، با مشارکت از طریق استیکینگ ارز TRX نقشی تعیین‌کننده در فرایندهای حاکمیتی این مجموعه بزرگ داشته باشید.
  • TRON Ecosystem
    در بخش اکوسیستم ترون، به بخش کلی و نمایی از آنچه این شبکه بلاک‌چینی دراختیار کاربران قرار داده است دسترسی پیدا می‌کنید. از پروژه‌های دیفای تا مجموعه‌های NFT و زیرساخت‌هایی مانند BTTC و BTFS همگی در این بخش قابل جست‌وجو و بررسی هستند.
اکوسیستم ترون
در زیرشاخه DeFi شما می‌توانید با کلیک روی stUSDT به وب‌سایت آن هدایت شوید و به‌شکل مستقیم در فرایندهایی مانند استیکینگ در دارایی‌های واقعی (RWA) مشارکت کنید.
  • Developers
    در بخش توسعه‌دهندگان شما می‌توانید به API‌های ترون و امکان شخصی‌سازی آن‌ها دسترسی داشته باشید و از برخی ابزارها و منابع برای توسعه برنامه‌ها و پروژه‌های خود استفاده کنید. در زیر‌شاخه Dev Tools با کلیک روی گزینه‌ای مانند TronGrid به وب‌سایت ترون گرید هدایت می‌شوید و می‌توانید به شبکه ترون و BTTC و انبوهی از ابزارهای بلاک‌چینی گوناگون دست یابید.
توسعه‌دهندگان ترون
در زیر‌شاخه Dev Tools با کلیک روی گزینه‌ای مانند TronGrid به وب‌سایت ترون گرید هدایت می‌شوید و می‌توانید به شبکه ترون و BTTC و انبوهی از ابزارهای بلاک‌چینی گوناگون دست یابید.
  • More
    در این بخش، برخی ابزارهای متفاوت و البته‌ تخصصی‌تر مانند سابقه توکن (Record Token)،  قراردادهای تأییدشده، پیاده‌سازی قراردادها، مبدل رمزگذاری (Encoding Converter) برای تبدیل آدرس‌های ترون به آدرس‌هایی سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) یا تبدیل کلیدهای عمومی به آدرس‌ها و بسیاری موارد دیگر دراختیار شماست. 

چگونه تراکنش‌های ترون را در ترون‌اسکن رصد کنیم؟

رصد کردن تراکنش‌ها در ترون اسکن نیز مانند BSCscan و اتراسکن بسیار ساده است و بر اساس هدف و موضوع جست‌وجوی شما می‌تواند متفاوت باشد. اگر به‌دنبال بررسی کلی جابه‌جایی‌های اخیر شبکه هستید و تراکنش مشخصی را در نظر ندارید، کافی است مطابق تصویر زیر پیش بروید.

رصد تراکنش ها در ترون اسکن
می‌توانید در صفحه اصلی و با مراجعه به بخش Transactions و انتخاب گزینه More در پایین جدول تراکنش‌ها، به فهرستی طولانی از نقل‌وانتقالات اخیر شبکه ترون دسترسی پیدا کنید.

اگر می‌خواهید یک تراکنش مشخص را پیگیری کنید، نیاز دارید تا مططابق تصویر زیر عمل کنید:

تراکنش های ترون در ترون اسکن
ابتدا شناسه تراکنش یا TXID آن را در نوار جست‌وجوی ترون اسکن وارد کنید و روی دکمه Search کلیک کنید. در صفحه بعدی اطلاعات جامعی در خصوص شرایط و وضعیت تراکنش به شما نمایش داده خواهد شد.

برخی از مهم‌ترین اصطلاحات در این صفحه عبارت‌اند از:

  • Hash: هش یا شناسه تراکنش که متشکل از رشته کدی شامل ترکیبی از ۶۴ حرف و عدد است که به‌صورت تصادفی و در هنگام اجرای یک تراکنش ایجاد می‌شوند.
  • Result: نتیجه نهایی انجام تراکنش (موفق یا ردشده)
  • Status: وضعیت فعلی و لحظه‌ای تراکنش
  • Confirmed SRs: نمایندگان منتخب یا Super Representatives که این تراکنش را تأیید کرده‌اند. توجه داشته باشید که برای انجام موفق تراکنش نیاز به تأیید بیش از ۱۹ نماینده منتخب است که تنها نام ۱۹ نماینده اول در جزئیات تراکنش آورده می‌شود.
  • Block: شماره بلاک
  • Time: زمان تراکنش
  • Resources Consumed & Fee: کارمزد، انرژی و پهنای باند مصرف‌شده برای انجام این تراکنش
تراکنش های ترون
در این بخش، شما می‌توانید میزان کارمزد (در ترون، کارمزد توسط Bandwith و Energy پرداخت می‌شود)، وضعیت تراکنش و سایر جزئیات تراکنش را مشاهده کنید.

پیگیری تراکنش‌های نهنگ‌ها در ترون اسکن

برای رصد تراکنش‌ها و حرکت نهنگ‌ها لازم است که بزرگ‌ترین هولدرها و دارندگان ارزهای دیجیتال را مشخص کنیم. پس از آن کافی است که این والت‌ها و تراکنش‌های آن‌ها را زیر نظر بگیرید. 

برای این کار، ۲ روش وجود دارد:

  • با مراجعه به بخش Data و انتخاب گزینه Top Account به صفحه‌ای هدایت می‌شوید که اطلاعات فراوانی در خصوص برترین اکانت‌هایی که بالاترین حجم تبادلات را داشته‌اند، ارائه می‌دهد.
حساب‌های شبکه ترون
علاوه بر بالاترین حجم معامله، اکانت‌هایی با بیشترین میزان استیکینگ و توکن‌ها را سوزانده‌اند هم قابل رصد کردن است. 
  • در روش دیگر شما می‌توانید با مراجعه به قسمت Token و انتحاب ارزی مانند USDT به صفحه این ارز دیجیتال در ترون اسکن بروید و با انتخاب تب Token Holder در پایین صفحه به لیستی از بزرگترین دارندگان ارز USDT روی شبکه ترون دسترسی پیدا کنید.
هولدرهای ترون
در پایین صفحه، مجموع هولدرها و تفکیک آن‌ها بر اساس میزان دارایی را مشاهده می‌کنید.

البته بد نیست در انتها هم به این نکته اشاره کنیم که اگر  بررسی جابه‌جایی حجم زیادی از دارایی USDT برایتان جذابیت دارد و می‌خواهید ببینید که نحوه ورود و خروج تتر در روزهای گذشته چگونه بوده، می‌توانید در منوی بالای صفحه به‌سراغ گزینه Data بروید، سپس گزینه Account Holding را انتخاب و در نهایت با مشاهده بخش Activity و بررسی جابه‌جایی بزرگترین تراکنش‌های USDT اطلاعات ارزشمندی در خصوص شرایط آتی بازار کسب کنید.

تراکنش های ترون
در این قسمت، می‌توانید جزئیات تراکنش‌ها اعم از حجم تراکنش و زمان آن را مشاهده کنید.

در عین حال، برای اطلاع از حرکات نهنگ‌ها می‌توانید آدرس آن‌ها را با ورود به صفحه، به لیست آدرس‌های قابل‌رهگیری و منتخب اضافه کنید.

نهنگ های ترون
با کلیک روی گزینه‌ای به شکل قلب و با نام Add address to Watch List، آدرس مد نظر به واچلیست شما اضافه می‌شود.

سوالات متداول

ترون اسکن چیست؟

ترون اسکن اکسپلورر یا مرورگر رسمی بلاک چین ترون (TRON) است که به کاربران اجازه می‌دهد به‌شکل آنی به داده‌هایی مانند تراکنش‌های در حال انجام، اطلاعاتی در ارتباط با نهنگ‌های ارز دیجیتال، وضعیت نُودها (Nodes)، موجودی کیف پول‌های کریپتویی و قراردادهای هوشمند (Smart Contract) مبتنی‌بر این شبکه دسترسی پیدا کنند. 

ترون‌ اسکن چه کاربردی دارد؟

رهگیری تراکنش‌ها، رصد کیف پول‌های برتر شبکه، مشارکت در امور حاکمیتی اکوسیستم، بررسی و اجرای قراردادهای هوشمند، استخراج داده‌های مربوط به TVL، بررسی میزان عرضه ارز دیجیتال ترون (TRX) و کسب اطلاعات درباره توکن سوزی ترون، از جمله کاربردهای ترون‌ اسکن هستند.

0
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 تمام دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

چنانچه به مشاوره رایگان علاقه‌مندید، پرسش‌ها و نظرات خود را درباره این مقاله یا موضوعات مختلف حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال مطرح کنید. برای پاسخگویی آماده‌ایم!

نظر بدهید

0

2

نظر مخاطبان (0)

وضعیت بازار

دوشنبه, ۱۱ فروردین , ۱۴۰۴

نرخ تتر:

105,000
TOMAN
بایننس کوین
بایننس کوین

Binance Coin

63,855,530

: TOMAN

+ 1.09%

607

: USDT
بیتکوین
بیتکوین

Bitcoin

8,757,067,190

: TOMAN

+ 1.53%

83,305

: USDT
اتریوم
اتریوم

Ether

193,449,712

: TOMAN

+ 1.67%

1,840

: USDT
سولانا
سولانا

Solana

13,212,761

: TOMAN

+ 0.50%

126

: USDT
تتر
تتر

Tether

105,000

: TOMAN

+ 0.58%

1

: USDT