دانشنامه ارزهای دیجیتال

زمان مطالعه :

13 دقیقه

خرید ارزهای دیجیتال قبل از لیست شدن + آموزش صفر تا صد

خرید ارزهای دیجیتال قبل از لیست شدن + آموزش صفر تا صد

فهرست

Created with Sketch.

حتما برای شما هم پیش آمده است که از لیست شدن یک ارز خبردار شوید. به سراغ نمودار عملکرد اولیه آن پس از لیست شدن بروید و با مشاهده رشد چند برابری قیمت، حسرت بخورید که «چرا زودتر آن را نخریدم؟» یکی از بهترین راه‌های کسب درآمد از ارز دیجیتال، سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های معتبر پیش از لیست شدن است. منابع مختلفی برای اطلاع از زمان لیست شدن ارزها در دسترس است و راه‌های متنوعی برای خرید ارز دیجیتال قبل از لیست شدن، پیش رویتان قرار دارد.

البته همیشه لیست شدن یک ارز دیجیتال با افزایش قیمت همراه نیست. بنابراین پیدا کردن رمز ارزهای پر پتانسیل نیز، اهمیت فراوانی پیدا می‌کند. در این مطلب قصد داریم به ساده‌ترین شکل ممکن، ترفندهای خرید ارزهای دیجیتال قبل از لیست شدن را به شما آموزش دهیم تا بتوانید از فرصت‌های بیشتری در بازار رمز ارزها بهره‌مند شوید.

لیست شدن ارز دیجیتال چیست؟

لیست شدن ارز دیجیتال (Listing of cryptocurrency) به معنای قرار گرفتن آن ارز دیجیتال در فهرست رمز ارزهای قابل معامله در یک صرافی ارز دیجیتال است. به‌طور کلی، پس از لیست شدن ارز دیجیتال در یک صرافی است که امکان خرید و فروش آن توکن امکان پذیر می‌شود. 

تا زمانی‌که یک توکن در صرافی‌ها لیست نشود، قیمت مشخصی نمی‌توان برای آن در نظر گرفت. خریداران و فروشندگان نیز نمی‌توانند از سراسر دنیا با هم ارتباط داشته باشند و به مبادلات توکن مذکور بپردازند. لیست شدن ارز دیجیتال در یک صرافی علاوه‌بر تعیین قیمت لحظه‌ای، بستری را برای معاملات فراهم می‌کند. به‌ این ترتیب، توکن‌ها پس از لیست شدن اعتبار بیشتری پیدا می‌کنند. همین افزایش اعتبار است که باعث افزایش قیمت می‌شود. 

البته همیشه لیست شدن با افزایش قیمت همراه نیست. اگر قیمت عرضه اولیه ارزنده نباشد، شاهد کاهش قیمت خواهیم بود. معیارهای گوناگونی برای «ارزنده بودن قیمت یک ارز دیجیتال» وجود دارد که در همین مطلب به آن‌ها خواهیم پرداخت.

چرا خرید قبل از لیست شدن اهمیت دارد؟

فرض کنید یک پروژه که در حال لیست شدن است را بررسی کرده‌اید. داده‌ها نشان می‌دهند که پروژه مورد نظر پتانسیل خوبی برای رشد دارد. اگر بخواهید پس از لیست شدن به سراغ خرید ارز دیجیتال پروژه بروید، احتمالا انفجار قیمت مانع از انجام کامل سفارش خرید در رقم دلخواهتان شود. پس از آن احتمالا درخواست‌های دیگری ثبت می‌کنید که باید در قیمت‌های بالاتری باشد، اما هنوز هم ممکن است که با فشار خرید اولیه، سفارشتان معلق بماند. 

چنانچه در سفارش خرید از گزینه «خرید به قیمت مارکت» استفاده کنید، قیمت پر شدن سفارش با قیمتی که در زمان سفارش دیده‌اید، متفاوت است. یعنی با افزایش تقاضا، قیمت در لحظه انجام سفارش از لحظه ثبت آن بیشتر شده و بخشی از صعود بازار را از دست می‌دهید.

البته انفجار قیمت همیشه اتفاق نمی‌افتد. ما در این مثال از شرایطی صحبت کردیم که توکن منتخب ارزنده باشد و بررسی پروژه نشان دهد که ارزش سرمایه‌گذاری را دارد. در این حالت توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران (مانند خود ما) به پروژه جلب شده و با فشار خرید مواجه می‌شویم.

مزایا و معایب خرید ارز دیجیتال قبل از لیست شدن

مهم‌ترین مزیت‌های خرید یک توکن پیش از لیست شدن آن به شرح زیر است:

  • قیمت خرید  پایین‌تر (در صورت ارزندگی توکن): اگر پروژه خوبی را انتخاب کرده باشید، با قیمت‌های مناسب‌تری خرید می‌کنید. 
  • سود ماکزیمم: وقتی با قیمت خرید پایین ورود می‌کنید، در صورت صعود قیمت سود شما ماکزیمم می‌شود.
  • بهره‌مندی از مزایای سرمایه‌گذاران اولیه: در برخی از پروژه‌‌ها ممکن است مزایایی را برای اولین سرمایه‌گذاران در نظر بگیرند. مثلا گاهی ایردراپ‌هایی به اولین آدرس‌های فعال واریز می‌گردد.

خرید ارز دیجیتال پیش از لیست شدن، معایبی هم دارد:

  • ریسک بالا (در صورت خرید توکن غیر ارزنده): اگر تحلیل درست نباشد یا در دام تبلیغات پروژه‌ها گرفتار شوید، ممکن است ارزی را بخرید که پس از لیست شدن سقوط کند. 
  • نقدشوندگی کمتر: حجم معاملات پیش از لیست شدن بسیار کمتر است، به همین دلیل میزان نقد شوندگی دارایی، کمتر خواهد بود. در این حالت، اگر نیاز فوری به فروش داشته باشید، ممکن است به دلیل کمبود خریدار دچار زیان‌های احتمالی شوید.
  • عدم امکان بررسی تکنیکالی: پیش از لیست شدن، نموداری وجود ندارد که بخواهید آن را از نظر تکنیکالی تحلیل کنید. در نتیجه، برای تصمیم‌گیری باید صرفا به داده‌های فاندامنتالی و بنیادین اکتفا کنید.
مزایامعایب
قیمت خرید  پایین‌تر (در صورت ارزندگی توکن)ریسک بالا (در صورت خرید توکن غیر ارزنده)
سود ماکزیممنقدشوندگی کمتر
بهره‌مندی از مزایای سرمایه‌گذاران اولیهعدم امکان بررسی تکنیکالی
مزایا و معایب خرید ارز دیجیتال قبل از لیست شدن

نحوه خرید ارز دیجیتال قبل از لیست شدن

روش‌های متنوعی برای خرید یک ارز دیجیتال پیش از لیست شدن وجود دارد:

  1. شرکت در عرضه اولیه کوین (ICO)
  2. پلتفرم‌های IDO و IEO
  3. خرید ارز دیجیتال قبل از لیست شدن در یک صرافی خاص
  4. خرید از سایت توسعه دهنده ارز دیجیتال
  5. ایردراپ هانتینگ
  6. شرکت در لانچ‌ پدها
  7. پیوستن به لیست انتظار یا لیست سفید پروژه

در ادامه، هر کدام از این روش‌ها را با جزئیات بیشتری معرفی می‌کنیم. 

توجه داشته باشید که با توجه به تحریم‌های موجود علیه ایران، در پیش فروش‌ها امکان خرید با پول فیات وجود ندارد. اما نگران نباشید، کاربران ایرانی می‌توانند از روش‌ پرداخت رمز ارز استفاده کنند.

شرکت در عرضه اولیه کوین (ICO)

پیش فروش، یکی از شیوه‌هایی است که در آن بخشی از توکن‌ها تحت عنوان “عرضه اولیه” به سرمایه‌گذاران علاقه‌مند واگذار می‌شود. مانند پیش‌فروش هر دارایی دیگری، این عمل با هدف تامین سرمایه برای توسعه بیشتر پروژه صورت می‌گیرد. همچنین قیمت در زمان پیش فروش بسیار مناسب‌تر از قیمتی خواهد بود که توسعه دهندگان برای زمان لیست شدن در نظر گرفته‌اند.

پیش فروش‌ در دنیای کریپتو کارنسی به سه روش انجام می‌شود. یکی از این روش‌ها ICO است.

ICO مخفف عبارت Initial Coin Offering و به معنای لغوی «عرضه اولیه سکه» است. ICO قدیمی‌ترین شیوه پیش فروش در ارزهای دیجیتال بوده و معمولا از طریق وب‌سایت‌های خود پروژه‌ها انجام می‌شود. ICO نیازی به گرفتن مجوز ندارد و از هیچ قانون خاصی پیروی نمی‌کند. این مساله احتمال کلاهبرداری را افزایش می‌دهد. از این رو کاربران پیش فروش‌هایی را که از طریق پلتفرم‌های ارز دیجیتال انجام شود، بیشتر ترجیح می‌دهند.

پلتفرم‌های IDO و IEO

IDO مخفف عبارت Initial DEX Offering است و  مفهوم «عرضه اولیه صرافی غیرمتمرکز» را بیان می‌کند. همانطور که از نام این روش پیداست، پیش فروش در پلتفرم‌های غیرمتمرکز ارز دیجیتال انجام می‌شود. می‌دانیم که در صرافی‌های غیرمتمرکز نظارت کمتری نسبت به صرافی‌های متمرکز وجود دارد و محدودیت‌های کمتری نیز اعمال می‌شود. به همین دلیل میزان ریسک در پروژه‌هایی که از طریق صرافی‌های غیر متمرکز پیش فروش می‌شوند، بیشتر است.

IEO مخفف عبارت Initial exchange offering است و این بار با «عرضه اولیه صرافی متمرکز» سروکار داریم. پروژه‌ها می‌توانند اطلاعات خود را در اختیار صرافی‌های متمرکز بگذارند و پس از بررسی صرافی، یک رویداد پیش فروش IEO برای ان‌ها برگزار خواهد شد. البته IEO مشروط به این است که صرافی متمرکز با بررسی مدارک و داده‌ها، به این نتیجه برسد که احتمال موفقیت پروژه وجود دارد. 

اگرچه بررسی‌‌های صرافی متمرکز، به منزله تضمین موفقیت یک پروژه نیست؛ اما در کل پروژه‌هایی که عرضه اولیه آنها در صرافی‌های متمرکز انجام می‌شود، اعتبار بیشتری دارند. چنانچه خود صرافی هم در مقایسه با رقبا معتبرتر باشد، IEO نظر سرمایه‌گذاران بیشتری را جلب خواهد کرد. به همین دلیل است که کاربران توکن‌هایی را که عرضه اولیه‌شان در صرافی‌های معتبری مانند بایننس و کوین بیس انجام می‌شود، بیشتر دنبال می‌کنند.

خرید ارز دیجیتال از صرافی دیگری که در آن لیست شده

گاهی ممکن است که یک ارز دیجیتال بخواهد در صرافی‌ معتبری لیست شود؛ اما پیش از آن، در صرافی‌‌های کمتر شناخته شده‌ دیگری لیست شده باشد. در این حالت می‌‌توانید به راحتی رمز ارز مورد نظرتان را از صرافی‌ که در آن معامله می‌شود تهیه کنید. پیش از اقدام برای افتتاح حساب در هر صرافی، از امنیت و ارائه خدمات با وجود تحریم‌ها اطمینان حاصل کنید تا بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال برای ایرانیان را انتخاب کنید.

خرید از سایت توسعه دهنده ارز دیجیتال

بیشتر توسعه‌ دهندگان امکان خرید ارز دیجیتال‌شان را از طریق وب‌ سایت‌ پروژه فراهم می‌کنند. خرید از سایت توسعه دهنده ارز دیجیتال معمولا با دو روش انجام می‌شود.

گاهی نیاز دارید که والت خود را به سایت متصل کنید. کافی‌ست در کیف پول‌تان، تتر یا هر رمز ارز دیگری که وب سایت می‌پذیرد، داشته باشید و فرایند خرید را دنبال کنید.

گاهی آدرس پذیرنده روی سایت قرار می‌گیرد و شما باید پرداخت خود را به همان آدرس انجام دهید. در فرایند پرداخت، شناسه واریز و آدرس والت خود را ثبت می‌کنید. پس از تایید، توکن‌ها برایتان ارسال خواهد شد.

مشارکت در ایردراپ (ایردراپ هانتینگ)

گاهی برای داشتن یک ارز دیجیتال پیش از لیست شدن، نیاز به خرید نیست! ایردراپ یک روش بازاریابی و تبلیغات رایج در پروژه‌هایی است که می‌خواهند وارد بازار شوند. برخی از توسعه دهندگان برای این‌که کاربران بیشتری با توکن آشنا شوند، رویداد ایردراپ برگزار می‌کنند.

ایردراپ (Airdrop) به معنای تخصیص بخشی از توکن‌ها، میان علاقه‌مندان است. معمولا پروژه‌ها به‌ازای ایردراپ از شما می‌خواهند که وظایف ساده‌ای را انجام دهید. دنبال کردن سوشال مدیای پروژه در شبکه‌های اجتماعی مختلف، رایج‌ترین درخواستی است که از کاربران می‌شود. 

فاز دیگری از ایردراپ‌ها وجود دارد که شامل بازی‌های کریپتویی است. ایردراپ‌های ربات‌های تلگرامی، از این دسته هستند. پروژه‌های بازی‌ها از کاربران می‌خواهند که برای مشارکت در ایردراپ، بازی کنند. هرچه فعالیت در فضای گیم بیشتر باشد، توکن بیشتری به بازیکن اختصاص داده می‌شود. بازیکنان ایرانی به‌طور گسترده در برترین ربات‌های ارز دیجیتال فعالیت دارند و در ایردراپ آن‌ها مشارکت می‌کنند.

شرکت در لانچ‌ پدها

لانچ‌ پدها پلتفرم‌هایی هستند که برای پروژه‌ها جذب سرمایه می‌کنند. بنابراین سرمایه‌گذاران علاقه‌مند می‌توانند در این پلتفرم‌ها ثبت نام کرده و برای خرید ارز دیجیتال مورد نظرشان، پیش از لیست شدن، اقدام کنند. لانچ‌ پدها نیز درجه اعتبارهای گوناگونی دارند. اگر یک پروژه در لانچ‌ پد معتبری ارائه شود، نظر سرمایه‌گذاران بیشتری را به‌خود جلب می‌کند. در ادامه برخی از معتبرترین لانچ‌ پدهای ارز دیجیتال را نام می‌بریم.

  • لانچ‌ پد بایننس
  • لانچ‌ پد کوکوین
  • لانچ پد بی‌اس‌سی پد
  • لانچ پد پولکا استارتر
  • سی دیفای
  • لانچ پد میکر دائو

ثبت نام در لیست انتظار (Pre-Sale)

لیست انتظار برای ثبت نام افرادی است که می‌خواهند در یک عرضه اولیه شرکت کنند. ثبت نام در لیست انتظار به معنای داشتن حق تقدم نسبت به سایر افرادی است که در عرضه اولیه شرکت می‌کنند. افرادی که در لیست انتظار باشند، می‌توانند زودتر از عرضه اولیه عمومی خرید کنند. به این ترتیب قیمت‌های پایین‌تری نصیب‌شان خواهد شد. ثبت نام در لیست انتظار، یکی از از روش‌های محبوب خرید ارز دیجیتال پیش از لیست شدن است.

تفاوت لیست سفید و لیست انتظار

لیست سفید (Whitelist) و لیست انتظار (Pre-Sale) دو مفهوم متفاوتی هستند که هر کدام به قسمتی از روند خرید یک ارز دیجیتال، پیش از لیست شدن، می‌پردازند. گاهی در میان برخی از فعالان بازار ایرانی، این دو اصطلاح با یک مفهوم به کار می‌رود. اما این تصور غلط است.

لیست سفید افرادی را در بر می‌گیرد که مجاز به شرکت در عرضه اولیه توکن (ICO، IEO، یا IDO) هستند. پروژه‌ها برای کنترل میزان مشارکت، اعتبار سنجی کاربران، کاهش تقلب یا کنترل ترافیک در زمان عرضه اولیه، افراد را در این لیست قرار می‌دهند. کاربران برای ثبت نام در لیست سفید باید فرمی را در مورد اطلاعات شناسایی خود پر کنند و شرایط خاصی را رعایت کنند. شرایط ثبت نام در لیست سفید پیرامون کیف پول، تایید هویت و مواردی از این قبیل است.

نحوه یافتن پروژه‌های جدید ارز دیجیتال پیش از لیست شدن

روش‌های خرید یک ارز پیش از لیست شدن را با هم مرور کردیم. اما اگر یک گام به عقب برگردیم، پیش از خرید، نیاز به پیدا کردن یک پروژه معتبر جدید داریم. برای پیدا کردن پروژه‌های جدید و معتبر، دو مرحله در پیش است. در مرحله اول باید پروژه‌های جدید را پیدا کنیم و در مرحله دوم باید پروژه‌هایی را که پیدا کردیم، بررسی کنیم. برای مرحله اول، منابع متعددی در دسترس است:

  1. داده های صرافی DEX
  2. شبکه‌های اجتماعی
  3. ردیاب پرتفولیوی دیفای
  4. صرافی‌ها
  5. بازارهای NFT
  6. عرضه اولیه کوین (ICO)

داده‌های صرافی DEX

یکی از پلتفرم‌های غیر متمرکز که بیشتر پروژه‌ها در مراحل اولیه ورود به بازار انتخاب می‌کنند، صرافی DEX است. سرمایه‌گذاران بسیاری با هدف سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های پر پتانسیل به سراغ DEX می‌آیند. همین مسئله، اکثر توسعه دهندگان را به این صرافی غیر متمرکز می‌کشاند.

در پلتفرم DEX، ابزارهای جذابی برای فیلتر کردن و پیدا کردن پروژه‌ها وجود دارد. کافی‌ست از طریق DEXTOOLS به سراغ توکن‌هایی بروید که حجم سرمایه بیشتری جذب کرده‌ باشند. یعنی از دید سایر سرمایه‌‌گذاران این پروژه‌ها پتانسیل بیشتری برای رشد داشته‌اند.

شبکه‌های اجتماعی

پیج‌ها و چنل‌های متنوعی در شبکه‌های اجتماعی مختلف وجود دارند که می‌توانیم داده‌های مربوط به پروژه‌های جدید را دنبال کنیم. بهترین شبکه‌های اجتماعی که می‌توانیم برای معرفی پروژه‌های جدید دنبال کنیم، شامل پلتفرم‌های زیر است: 

شبکه اجتماعی X (توییتر سابق): صرافی‌ها، پروژه‌ها، برخی اینفلوئنسرهای حوزه کریپتو، برخی سرمایه‌گذاران مطرح، رسانه‌های خبری کریپتویی و اکانت شبکه‌های بلاک‌ چینی؛ بهترین گزینه‌ها برای دنبال کردن در شبکه اجتماعی X هستند.

پلتفرم تلگرام: چنل‌های خبری کریپتویی، چنل‌های معرفی پروژه‌، چنل‌های سرمایه‌گذاران مطرح، چنل صرافی‌ها، چنل شبکه‌های بلاک چین و چنل پروژه‌ها؛ بهترین مواردی هستند که می‌توانید در تلگرام دنبال کنید.

دیسکورد: پروژه‌ها، صرافی‌ها، اکانت‌های خبری و معرفی پروژه؛ بهترین گزینه‌های دیسکورد محسوب می‌شوند.

ردیاب پرتفولیوی دیفای

شاید کمی سخت باشد که بخواهیم هر روز، رفرنس‌های مختلفی را به امید پروژه‌های جدید و جذاب دنبال کنیم. چرا به دنبال پلتفرم‌هایی نباشیم که به جای ما، این تحقیقات و جستجو‌ها را انجام داده باشند؟ پلتفرم‌های ردیاب پرتفولیوی دیفای همین وظیفه را برعهده دارند. تعدادی از محبوب‌ترین ردیاب‌های پرتفولیوی دیفای، به شرح زیر است:

  • Zerion
  • Zapper
  • Ape Board
  • DeBank

صرافی‌ها

صرافی‌های ارز دیجیتال معمولا هرگونه تغییر در روند کار خود را اطلاع‌رسانی می‌کنند. لیست کردن توکن‌ها نیز یکی از همین تغییرات است که از طریق رسانه‌های اجتماعی هر صرافی، از قبل اطلاع‌رسانی خواهد شد. مثلا وقتی صرافی ارز دیجیتال بایننس که یکی از معتبرترین صرافی‌هاست از لیست شدن تعدادی توکن در تاریخ مشخصی خبر می‌دهد، می‌توانید به سراغ بررسی و خرید توکن‌های نام‌برده بروید.

در هنگام رویدادهای عرضه اولیه در هر صرافی نیز، اطلاعیه‌هایی در فضای مجازی منتشر می‌شود. در این حالت هم می‌توانید پروژه را بررسی کرده و در صورت تمایل، در عرضه اولیه شرکت کنید.

وب‌سایت‌های گردآورنده داده

وب‌سایت‌های مرجع کریپتویی گوناگونی وجود دارند که داده‌های مختلفی از مارکت ارائه می‌دهند. این داده‌ها هم در مورد پروژه‌های نوظهور و هم در مورد پروژه‌های قدیمی هستند. رسانه‌های مرجع کریپتویی از سیر تا پیاز مارکت را برای مخاطبان بررسی می‌کنند؛ مثلا کاربران می‌توانند بهترین پروژه‌های هوش مصنوعی را در سایت سرچ کرده و اطلاعات خوبی به دست بیاورند. وب سایت‌های مرجع کریپتویی داده‌های مرتبط با ظهور پروژه‌های جدید، عرضه اولیه و لیست شدن را نیز پوشش می‌دهند.

کوین رنکینگ (CoinRanking)

سایت کوین رنکینگ فهرستی از کوین‌های تازه لیست شما در اختیار کاربران قرار می‌دهد. با کلیک کردن روی هر کدام می‌توانید ببینید که در کدام صرافی‌ها لیست شده. اگر تعداد محدودی صرافی لیست شده بود، به سراغ فهرست لیستینگ صرافی‌های معتبر بروید. بررسی کنید که آیا در فهرست ارزهای دیجیتالی که قرار است در صرافی مورد بررسی لیست شود، هست؟ اگر چنین بود، می‌توانید از طریق صرافی که در آن لیست شده، اقدام به خرید کنید.

کوین مارکت کپ (coinmarketcap)

وب‌سایت کوین مارکت کپ یکی از مراجع محبوب در حوزه کریپتوکارنسی است. این سایت داده‌های متنوعی را پوشش می‌دهد و لیست ارزهای دیجیتال جدید نیز یکی از همین داده‌هاست. برای مشاهده پروژه‌های جدید در کوین مارکت کپ، از منوی Products وارد گزینه ICO Calendar شوید. اطلاعات پروژه‌های عرضه اولیه در این بخش در دسترس خواهد بود.

سایت کوین کدکس (coincodex)

کوین کدکس از مراجع دیگری است که اطلاعات مفیدی از عرضه اولیه و پروژه‌های جدید، در اختیارتان می‌گذارد.

کوین مارکت کل (coinmarketcal)

 یکی از بهترین گزینه‌ها از میان وب سایت‌ها، وب سایت کوین مارکت کل است. کوین مارکت کل منحصراً کلندری از رویدادهای روزانه بازار ارائه می‌دهد. در تقویم رویدادهای کوین مارکت کل، داده‌های مربوط به پروژه‌های جدید نیز وجود دارد. کاربران این سایت علاوه بر نام توکن‌های لیست نشده، به داده‌های جذاب بیشتری در مورد پروژه‌های نوظهور دسترسی دارند. کیفیت پروژه، نحوه خرید، زمان لیست شدن و صرافی‌هایی که قرار است در آن لیست شوند، صرافی‌ها لیست شوند؛ از اطلاعات شگفت‌انگیزی است که کوین مارکت کل در اختیار شما می‌گذارد و اتفاقا مورد نیاز شما خواهد بود.

نحوه کار کردن با کوین مارکت کل

وارد وب‌ سایت کوین مارکت کل به آدرس https://coinmarketcal.com شوید.

📌در همان صفحه اصلی سایت، تقویم رویدادهای امروز در کادرهای مختلف، قرار دارد. 

صفحه اصلی کوین مارکت کل
صفحه اصلی کوین مارکت کل

📌از طریق بخش تقویم می‌توانید رویدادها را در تاریخ مد نظرتان بررسی کنید.

تقویم کوین کوین مارکت کل
تقویم کوین کوین مارکت کل

📌روی هر رویدادی که کلیک کنید، داده‌های بیشتری در اختیار شما می‌گذارد.

جزئیات اعلان‌های کوین مارکت کل
جزئیات اعلان‌های کوین مارکت کل

📌در قسمت هایلایت، مهم‌ترین رویدادهای پیش رو گلچین شده‌اند.

بخش هایلایت کوین مارکت کل
بخش هایلایت کوین مارکت کل

📌طبیعتا باید سراغ رویدادهای لیستیگ و عرضه اولیه بروید.

نمونه‌ای از اطلاعیه لیستینگ
نمونه‌ای از اطلاعیه لیستینگ

انتخاب صرافی برای خرید ارزهای دیجیتال جدید 

برای خرید ارزهای دیجیتال جدید، باید نکات مختلفی را در نظر بگیرید.

  • امنیت: باید صرافی را انتخاب کنید که امنیت سرمایه شما را تامین کند.
  • اعتبار: صرافی‌های مورد نظر شما باید معتبر باشد.
  • رابط کاربری ساده: پیچیدگی‌های برخی از صرافی‌ها باعث اشتباهات کاربران جدید می‌شود که می‌تواند منجر به ضرر شود.
  • لیست شدن سریع: اگر با صرافی‌های ایرانی کار می‌کنید، دقت کنید که توکن‌های جدید را به موقع لیست کنند. 

مثلا صرافی ارز دیجیتال پول نو، تعداد زیادی از توکن‌های جدید و ایردراپ‌های تلگرامی را هم‌زمان با لیست شدن در اولین صرافی جهانی، در فهرست معاملات خود قرار می‌دهد. امنیت و اعتبار بالایی دارد و تنها با چند کلیک ساده می‌توانید اقدام به خرید کنید. 

استراتژی‌های سرمایه‌گذاری قبل از لیست شدن

مانند هر سرمایه‌گذاری دیگر، برای سرمایه‌گذاری روی توکن‌های جدید نیز باید استراتژی مشخصی داشته باشید. داشتن استراتژی به مدیریت سرمایه شما کمک می‌کند و ریسک‌های احتمالی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. در ادامه، سه مورد از موارد مهم در خرید ارزهای دیجیتال قبل از لیست شدن را مطرح می‌کنیم:

  1. تنوع‌بخشی به سرمایه‌گذاری‌ها
  2. صبر و مدیریت ریسک
  3. زمان‌بندی خرید و فروش

تنوع‌بخشی به سرمایه‌گذاری‌ها

تخم مرغ‌های خود را در یک سبد نگذارید! این معروف‌ترین جمله‌ مربوط به تنوع سرمایه‌گذاری است که حتما شما هم با آن مواجه شده‌اید. وقتی سرمایه‌گذاری‌های شما متنوع باشد، با افتادن یک سبد، همه تخم مرغ‌های‌تان نمی‌شکند. به‌عبارت دیگر، ریسک سرمایه‌گذاری کاهش می‌یابد. در این حالت اگر یکی از انتخاب‌های شما زیان‌ده بود، فرصت‌های دیگری برای جبران در اختیار دارید.

صبر و مدیریت ریسک

منتظر پولدار شدن در یک شب نباشید. برعکس، موفقیت با افراد صبور است. شکارچیان بسیاری در طبیعت وجود دارند که برای موفقیت در شکار، مدت زمانی را صبر می‌کنند. علاوه بر این، مدیریت ریسک نیز ستون دیگری از موفقیت است. برای مدیریت ریسک مناسب، کافی‌ست به موارد زیر توجه کنید:

  • با سرمایه‌ای خرید کنید که نیاز فوری به آن نداشته باشید.
  • همه سرمایه خود را برای خرید یک ارز مصرف نکنید.
  • حد ضرر داشته باشید و اگر انتخابتان اشتباه بود، به ادامه سرمایه‌گذاری روی آن اصرار نداشته باشید.
  • پیش از خرید، حتما پروژه را بررسی کنید

زمان‌بندی خرید و فروش

در خرید و فروش اولیه یک توکن، زمان عامل بسیار مهمی است. از آنجایی که دامنه نوسان‌های ابتدایی هر توکن در زمان لیست شدن یا عرضه اولیه بالاست، ممکن است تا زمانی‌که سفارش خود را ثبت کنید، قیمت تغییرات زیادی را تجربه کند. 

برای این‌که در هنگام خرید و فروش، درگیر ترافیک سفارشات و نوسان‌ها نشوید، بهتر است سفارش خرید و فروش خود را زمان‌بندی کنید. برای این کار کافی‌ست که سفارش خود را از قبل، در رقم منطقی و دلخواهتان ثبت کنید. با رسیدن قیمت به محدوده مد نظر، سفارش شما انجام خواهد شد. این کار باعث می‌شود که در هنگام نوسان‌های اولیه ارز دیجیتال، در زمان صرفه‌جویی کرده باشید.

خرید ارزهای دیجیتال جدید را در زمانی انجام دهید که قیمت برای ورود رقابتی باشد. اگر بخشی از صعود را از دست داده‌اید یا با تاخیر نسبت به سایر معامله‌گران از اخبار توکن جدید مطلع شده‌اید، بهتر است ریسک به ریوارد فعلی را بررسی کنید.

در زمان فروش نیز منتظر فرصت‌های مناسب باشید، اما ترس و طمع خود را کنترل کنید.

نکات کلیدی برای ارزیابی پروژه‌های قبل از لیست شدن 

گفتیم که پیش از خرید نیاز به بررسی کامل پروژه است. در بررسی‌ها باید پروژه را از جهات مختلفی زیر ذره‌بین ببرید تا بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه‌گذاری را پیدا کنید. مهمترین عوامل بنیادین اثرگذار بر موفقیت یا عدم موفقیت یک پروژه، موارد زیر هستند: 

  1. بررسی تیم پروژه
  2. بررسی وایت‌پیپر (Whitepaper)
  3. بررسی جامعه و پشتیبانی پروژه
  4. بررسی شرکا و سرمایه‌گذاران

بررسی تیم پروژه

بررسی تیم توسعه دهندگان یک پروژه می‌تواند اطلاعات مفیدی را به شما بدهد. رزومه هر یک از افرادی که در این تیم هستند، گویای میزان توانمندی آن‌هاست.

اگر در پروژه‌ای اطلاعات کافی در مورد توسعه دهندگان وجود نداشت، حتما نسبت به آن پروژه تردید داشته باشید. معمولا اطلاعات غیرشفاف یا عدم وجود اطلاعات در مورد توسعه دهندگان از ویژگی‌های پروژه‌های پانزی به شمار می‌رود. در طرح‌های پانزی ممکن است که در ابتدا شاهد رشد قیمت باشید، اما در نهایت پانزی‌ها محکوم به سقوط هستند.

بررسی وایت‌پیپر (Whitepaper)

بررسی وایت پیپر از مهم‌ترین شیوه‌های تحلیل بنیادین سرنوشت یک توکن استن. در مرحله اول، وایت پیپر جامع و منظم خبر از شفافیت توسعه دهندگان دارد. در مرحله بعد باید جزئیات وایت پیپر مورد تحقیق قرار بگیرد. حال اگر در بخش‌های مختلف آن شاهد خلاقیت و نوآوری هم باشیم، امتیاز مثبت دیگری برای پروژه محسوب می‌شود. پروژه‌هایی که صرفا ارز دیجیتال باشند و هیچ نیاز دیگری را برطرف نکنند، ارزش سرمایه‌گذاری ندارند. این پروژه‌ها حتی اگر با بازارسازی پامپ شوند، در آخر منجر به ضرر می‌شوند. اما پروژه‌های کاربردی که در جهان بلاک چین یا دنیای واقعی اثرگذارند، می‌توانند رشد خوبی را تجربه کنند.

بررسی جامعه پروژه

جامعه هواداران یک پروژه تاثیر به‌سزایی روی قیمت دارند. اگر به چشم “تقاضا” به جامعه شکل گرفته پیرامون یک ارز دیجیتال نگاه کنیم؛ هرچه طرفداران بیشتر باشند، تقاضا بیشتر است و احتمالا قیمت بالاتر خواهد رفت. وجود چنین هوادارانی میزان نقدشوندگی ارز دیجیتال مد نظر را هم بیشتر می‌کند. باید مطمئن شوید که در زمانی که می‌خواهید توکن خود را بفروشید، خریدار کافی در بازار وجود داشته باشد تا قیمت سقوط نکند.

بررسی شرکا و سرمایه‌گذاران

هرچه سرمایه‌گذاران و شرکای معتبرتری پشت یک پروژه باشند، امکان پیشرفت بیشتر است. از یک طرف، وجود شرکای توانمند به معنای داشتن پول بیشتر برای توسعه است. از طرف دیگر، وجود سرمایه‌گذاران معتبر یعنی توکن مد نظر شما از نظر سرمایه‌گذاران معتبر نیز ارزش سرمایه‌گذاری داشته است.

ریسک‌ها و چالش‌های خرید ارز دیجیتال قبل از لیست شدن برای ایرانیان

ریسک‌ها و چالش‌های متنوعی در زمان خرید ارز دیجیتال قبل از لیست شدن، برای ایرانیان وجود دارد:

احراز هویت در صرافی‌های متمرکز: بسیاری از صرافی‌های متمرکز به دلیل تحریم‌ها به کاربران ایرانی خدماتی ارائه نمی‌دهند. به همین دلیل کاربران ایرانی امکان شرکت در رویدادهای عرضه اولیه‌ در صرافی‌های ارز دیجیتال معتبر را ندارند. البته صرافی‌های غیر متمرکز با احراز هویت غیر اجباری این مشکل را حل می‌کنند. شما می‌‌توانید در بررسی فاندامنتال خود، عرضه اولیه و لیست شدن در صرافی‌های متمرکز را هم مورد ارزیابی قرار دهید، اما در نهایت از پلتفرم‌های غیرمتمرکز خارجی یا صرافی‌های معتبر ایرانی خرید کنید.

عدم امکان خرید با پول فیات: کاربران ایرانی امکان خرید با ارز فیات را هم ندارند. این مساله نیز قابل حل است و پرداخت تتری بهترین انتخاب برای ایرانی‌ها خواهد بود. 

چالش زبان انگلیسی در رفرنس‌های اصلی کریپتویی: چالش دیگری به دلیل استفاده از زبان انگلیسی در اکثر رفرنس‌های معتبر کریپتویی وجود دارد که سرعت برخی از کاربران را در پیدا کردن پروژه‌ها کمتر می‌کند. در این مواقع پیشنهاد می‌شود از هوش مصنوعی برای ترجمه داده‌ها استفاده کنید.

چالش زبان انگلیسی در بررسی پروژه‌ها: در هنگام بررسی پروژه‌ها نیز، برخی از کاربران فارسی‌زبان با چالش زبان انگلیسی برخورد می‌کنند. این موضوع می‌تواند منجر به درک غلط داده‌ها شود. هوش مصنوعی در ترجمه اطلاعات مورد بررسی پروژه‌ها کارآمد خواهد بود.

درخواست لیست شدن ارزهای جدید در صرافی 

برخی از صرافی‌های ارز دیجیتال در بخش لیستینگ خود، گزینه‌ای را برای درخواست لیست شدن در نظر گرفته‌اند. به این ترتیب کاربران می‌توانند ارزهای مورد نظرشان را در این قسمت ثبت کنند. اگر حجم درخواست لیست شدن برای یک توکن بالا باشد، صرافی با هدف جلب رضایت یوزرها توکن درخواستی را لیست می‌کند. نحوه انجام این گزینه میان صرافی‌های مختلف، متفاوت است. مثلا در صرافی ارز دیجیتال پول نو می‌توانید از طریق چت با پشتیبانی، درخواست لیست شدن ارزهای دیجیتال محبوب خود را ثبت کنید. پس از بررسی‌های لازم، به درخواست‌ها رسیدگی خواهد شد.

معاملات پیش از لیست شدن؛ انتخاب برخی تریدرها!

لیست شدن ارز دیجیتال در یک صرافی علاوه‌بر تعیین قیمت لحظه‌ای، بستری را برای معاملات فراهم می‌کند. به‌ این ترتیب، توکن‌ها پس از لیست شدن اعتبار بیشتری پیدا می‌کنند. همین افزایش اعتبار است که باعث افزایش قیمت می‌شود. البته همیشه لیست شدن با افزایش قیمت همراه نیست. اگر قیمت عرضه اولیه ارزنده نباشد، شاهد کاهش قیمت خواهیم بود. 

راه‌های متنوعی برای خرید ارزهای دیجیتال قبل از لیست شدن یا در لحظات اولیه لیست شدن، پیش روی‌‌تان قرار دارد. شرکت در عرضه اولیه کوین (ICO)، پلتفرم‌های IDO و IEO، خرید ارز دیجیتال قبل از لیست شدن از یک صرافی دیگر، خرید از سایت توسعه دهنده ارز دیجیتال، ایردراپ هانتینگ، شرکت در لانچ‌ پدها و پیوستن به لیست انتظار یا لیست سفید پروژه؛ از روش‌های خرید یک توکن قبل از لیست شدن است. هر کدام از این روش‌ها را به تفصیل برای‌تان شرح دادیم.

بررسی تیم پروژه، بررسی وایت‌پیپر (Whitepaper)، بررسی جامعه و پشتیبانی پروژه، بررسی شرکا و سرمایه‌گذاران؛ از مهم‌ترین مواردی هستند که پیش از انتخاب یک پروژه باید به آن توجه کنید. توجه داشته باشید که محدودیت‌های تحریم‌ها را جدی بگیرید و تنها در پلتفرم‌هایی اقدام به خرید کنید که چالشی برای احراز هویت کاربران ایرانی نداشته باشند. 

همانطور که گفتیم در صرافی ارز دیجیتال پول نو می‌توانید از طریق چت با پشتیبانی، درخواست خود را برای لیست شدن ارزهای دیجیتال محبوب ثبت کنید و از افرادی باشید که پیش از لیست شدن یک ارز دیجیتال، برای سرمایه‌گذاری در آن رمزارز برنامه‌ریزی مشخصی دارند. چنانچه در این زمینه سوالی دارید می‌توانید از طریق کامنت‌ها با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

چگونه یک ارز دیجیتال را قبل از لیست شدن بخرم؟

برای اطلاع از راه حل‌های مختلف، بخش “نحوه خرید ارز دیجیتال قبل از لیست شدن” از همین مقاله را مطالعه کنید.

چگونه ارزها را پیش از لیست شدن پیدا کنم؟

بخش “نحوه یافتن پروژه‌های جدید ارز دیجیتال پیش از لیست شدن” از همین مقاله را مطالعه کنید.

آیا همه ارزهای دیجیتال پس از لیست شدن رشد می‌کنند؟ 

خیر، اگر ارزش ذاتی توکن نسبت به قیمت اولیه کمتر باشد، ممکن است کار خود را با اصلاح آغاز کند.

چطور بفهمیم که یک ارز دیجیتال پس از لیست شدن رشد می‌کند؟

برای این‌کار باید تیم توسعه دهنده، وایت پیپر پروژه، سرمایه‌گذاران و شرکا و اطلاعاتی از این قبیل را بررسی کنیم.

0
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 تمام دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

چنانچه به مشاوره رایگان علاقه‌مندید، پرسش‌ها و نظرات خود را درباره این مقاله یا موضوعات مختلف حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال مطرح کنید. برای پاسخگویی آماده‌ایم!

نظر بدهید

0

1

نظر مخاطبان (0)