روش‌های کسب درآمد از استیبل کوین‌ها

روش‌های کسب درآمد از استیبل کوین‌ها
آرزو رحمتی

زمان مطالعه :

10 دقیقه

فهرست

Created with Sketch.

اگر در بازار جذاب ارزهای دیجیتال فعالیت دارید، حتما اصطلاح استیبل کوین را شنیده‌اید. معروف‌ترین استیبل کوینی که بیشتر معامله‌گران کریپتو با آن سروکار دارند، تتر است. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید در جهان کریپتو امکان کسب درآمد از استیبل کوین‌ها نیز وجود دارد. اکثر تریدرها تصور می‌کنند که رسالت استیبل‌کوین‌ها صرفا حفظ ارزش پول یا خرید و فروش سایر رمز ارزها به وسیله آن‌هاست. اما در حقیقت با وجود ثبات قیمتی، امکان درآمدزایی از طریق استیبل کوین‌ها نیز فراهم است. در این مطلب قصد داریم که پتانسیل بی‌نظیر درآمدزایی از طریق این کلاس دارایی را برای‌تان شرح دهیم.

استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین (Stable Coin) یا «ارز دیجیتال با ثبات» به نوعی از ارزهای دیجیتال (Cryptocurrency) گفته می‌شود که ارزش آن‌ها ثابت است و تحت تاثیر نوسان‌های بازار تغییر نمی‌کند. ثبات قیمتی استیبل کوین‌ها به یک دارایی یا کالای پایدار وابسته است. این دارایی‌ها نقش پشتوانه را برای استیبل کوین‌ها ایفا می‌کند تا ارزش آن‌ها همواره ثابت بماند. انواع مختلفی از ارزهای دیجیتال استیبل با پشتوانه کالاها و دارایی‌های مختلف وجود دارد که شامل چهار گروه زیر است: 

📌استیبل کوین‌ها با پشتوانه فیات: در این گروه ارزهای دیجیتال با ثبات توسط ارزهای فیات مانند دلار آمریکا و یورو پشتیبانی می‌شوند. تتر (USDT)، یو اس دی کوین (USDC) و ترو یو اس دی (TUSD) نمونه‌هایی از استیبل کوین‌ها با پشتوانه فیات هستند.

📌استیبل کوین‌ها با پشتوانه کالا: این نوع از استیبل کوین‌ها با کالاهایی مانند فلزات گرانبها از جمله طلا و نقره یا حامل‌های انرژی مانند نفت پشتیبانی می‌شوند. تتر گلد (Tether Gold)، پکس گلد (Pax Gold) و دیجیکس گلد (Digix Gold) استیبل کوین‌هایی با پشتوانه طلا هستند.

📌استیبل کوین‌ها با پشتوانه رمز ارز: این دسته از استیبل کوین‌ها توسط مجموعه‌ای از ارزهای دیجیتال دیگر مانند بیت کوین یا اتریوم پشتیبانی می‌شوند. دای (DAI) یک نمونه از استیبل کوین‌هایی با پشتوانه رمز ارز است که به صورت غیر متمرکز، با یک قرارداد هوشمند به نام Maker DAO پشتیبانی می‌شود.

📌استیبل کوین‌های الگوریتمی: در این گروه از استیبل کوین‌ها برای ثبات قیمت، از الگوریتم تنظیم عرضه بر اساس تقاضا استفاده می‌شود. به عبارت دیگر هنگامی که تقاضا برای استیبل کوین افزایش می‌یابد، الگوریتم برای حفظ ثبات آن، کوین‌های جدیدی ضرب می‌کند. همچنین در زمانی که تقاضا کاهش می‌یابد، برای حفظ ارزش و ثبات قیمت، کوین‌ها را می‌سوزاند.

 استیبل کوین‌های الگوریتمی برای حفظ ثبات از وثیقه استفاده می‌کنند. این وثیقه‌ می‌تواند یک ارز دیجیتال دیگر یا سبدی از ارزهای دیجیتال باشد. آمپل فورث (AMPL) و فراکس (FRAX) نمونه‌هایی از استیبل کوین‌های الگوریتمی هستند.

 ثبات قیمت استیبل کوین‌ها کارایی‌های بسیاری را برای این نوع از ارزهای دیجیتال رقم زده. معاملات امن و سریع‌تر به همراه هزینه تراکنش کم‌تر، مهم‌ترین عملکرد استیبل کوین‌ها به شمار می‌رود. استیبل کوین‌ها به جهت محافظت از سرمایه در مقابل کاهش ارزش ارز ملی و امکان انتقال دارایی‌ها به صورت دیجیتال، در بسیاری از موارد به جای ارزهای فیات مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

از طرف دیگر، استیبل کوین‌ها از جهت متمرکز یا غیر متمرکز بودن نیز به دو دسته تقسیم می‌شوند. استیبل کوین‌های متمرکز آن دسته از این ارز‌هاست که توسط یک نهاد مشخص پشتیبانی می‌شوند تا نوسانات قیمتی آنها کنترل شود. همانطور که اشاره کردیم، پشتیبانی این نهادها به این صورت است که با استفاده از یک دارایی ارزشمند مثل پول فیات از آنها حمایت می‌شود. اما در استیبل کوین‌های غیرمتمرکز، این پشتیبانی از طریق ارزهای دیجیتال معتبر و الگوریتم‌های مخصوص صورت می‌گیرد.

استیبل کوین‌های معروف

رمز ارز تتر (Tether) را می‌توان به عنوان یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین استیبل کوین‌ها (با پشتوانه دلار) معرفی کرد. ارزش تتر به طور ثابت تقریباً برابر با یک دلار ایالات متحده آمریکا است. تتر با مارکت کپی در حدود ۱۲۰ میلیارد دلار، سومین رمز ارز قدرتمند در بازار ارزهای دیجیتال است. نماد این ارز USDT است و برای پوشش ریسک، حفظ ارزش و انجام معاملات، مورد استفاده قرار می‌گیرد

از دیگر ارزهای دیجیتال با ثبات محبوب با پشتوانه فیات می‌توان به GUSD یا جمینی (Gemini)، یو اس دی کوین (USDC)، بایننس یو اس دی (BUSD) و استیبل کوین ترا (UST) اشاره کرد. استیبل کوین‌های پرطرفدار با پشتوانه طلا نیز، شامل تتر گلد (Tether Gold)، پکس گلد (Pax Gold) و دیجیکس گلد (Digix Gold) هستند. ارزش هر یک از این توکن‌ها بر اساس ارزش انس طلا تغییر می‌کند.

از استیبل کوین‌های معروف با پشتوانه ارزهای دیجیتال هم می‌توانیم استیبل کوین پلتفرم میکر دائو با نام DAI را نام ببریم. دائو از طریق اتریوم (ETH)، بیسیک اتنشن (BAT)، چین لینک (LINK) و چند ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی می‌شود. آمپل فورس (AMPL) و فراکس (FRAX) هم از استیبل کوین‌های الگوریتمی معروف هستند.

روش‌های کسب درآمد از استیبل کوین‌ها 

یکی از روش‌های کسب درآمد برای سرمایه‌گذارانی که از نوسانات شدید بازار نگرانند و می‌خواهند میزان ریسک معاملات خود را کاهش دهند، کسب درآمد از استیبل کوین‌هاست. همچنین این سبک از سرمایه‌گذاری گزینه‌ مناسبی برای حفظ ارزش دارایی شما در مقابل تورم است. در جدول زیر روش‌های سرمایه‌گذاری در استیبل کوین‌ها و کسب سود از آنها را نام برده و در ادامه آنها را بررسی می‌کنیم.

روش‌های کسب درآمد از استیبل کوین‌هانحوه عملکرد
مشارکت در وام دهیقفل کردن استیبل کوین به عنوان وام دهنده در پلتفرم و دریافت سود
دریافت وامقفل کردن استیبل کوین به‌عنوان وثیقه در پلتفرم و دریافت وام با بهره مشخص
استیکینگقفل کردن استیبل کوین در کیف پول یا پلتفرم‌های استیکینگ و دریافت سود
ییلد فارمینگقفل کردن سرمایه در پلتفرم‌های ییلد فارمینگ و دریافت توکن بومی پلتفرم
استخرهای نقدینگیقفل کردن سرمایه در استخرهای نقدینگی و دریافت سود
آربیتراژکسب سود از اختلاف قیمت توکن‌ها در صرافی‌ها
روش‌های کسب درآمد از استیبل کوین‌ها

وام‌دهی (Lending) با استیبل کوین‌ها

در روش وام دهی رمزارز (crypto lending)، شما با قرض دادن توکن‌های خود به صرافی‌ها در مدت زمان مشخص و سهیم شدن در نرخ‌های بهره‌ای که صرافی‌ها از وام گیرندگان دریافت می‌کنند، سود کسب می‌کنید. کسب سود از بهره وام یکی از محبوب‌ترین روش‌های کسب درآمد از طریق استیبل کوین‌هاست که از طریق پلتفرم‌های به خصوصی انجام می‌شود. این پلتفرم‌ها از وام گیرندگان برای ایجاد امنیت پول وام دهندگان، وثیقه ارز دیجیتال دریافت می‌کنند. دریافت وثیقه ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد. همچنین درآمدی برای برای وام دهندگان ایجاد می‌کند که در برخی مواقع حتی می‌تواند تا حدود ۲۰ درصد برسد. 

با استفاده از این روش، شما نیازی به فروش استیبل کوین‌های خود ندارید و تنها کافیست آنها را در قراردادی هوشمند قفل کنید. زمانی که باز پرداخت کامل وام انجام شد، تمام رمز ارزهای شما مجددا در اختیارتان گذاشته می‌شود. در فرایند مشارکت در وام‌دهی ارز دیجیتال، وام دهندگان پس از اطمینان از اعتبار پلتفرم، باید به موارد زیر توجه کنند:

  • درصد بازدهی سالانه یا APY: درصد بازدهی سالانه میزان بهره و سودی است که شما در قبال قفل کردن استیبل کوین‌های خود و شریک شدن در سود پلتفرم وام دهی دریافت می‌کنید. این مقدار برای هر رمز ارز در پلتفرم‌های مختلف، نرخ متفاوتی دارد.
  • مدت زمان قفل شدن سرمایه: دوره قفل سرمایه مدت زمان مشخصی است که شما رمز ارزهای خود را در اختیار پلتفرم قرار می‌دهید و اجازه دسترسی و خرید و فروش آن را نخواهید داشت. این دوره معمولا بین ۱ تا ۶ ماه خواهد بود.
  • ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده توسط پلتفرم: هر پلتفرم، معمولا امکان وام‌دهی را روی تعدادی از ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کند. در برخی از آنها تعداد رمز ارز بیشتری پشتیبانی می‌شود و تا بیش از ۳۰ ارز دیجیتال را برای مشارکت در لیست خود جای داده‌اند. بنابراین باید پلتفرمی را انتخاب کنید که از استیبل کوین شما پشتیبانی می‌کند.
  • زمان و دفعات پرداخت سود: برای اطلاع از زمان و نحوه پرداخت سود باید قوانین پلتفرم خود را مطالعه کنید. پرداخت‌ها می‌تواند روزانه، هفتگی یا ماهانه باشند.

موارد دیگری هم هستند که علاوه بر امنیت پلتفرم، برای وام گیرندگان حائز اهمیت است: 

  • نرخ درصد سالانه (APR): نرخ درصد سالانه، درصد سودی است که وام گیرنده باید به صورت سالانه و تا زمانی که وام را به طور کامل برگرداند، پرداخت کند.
  • وثیقه: وثیقه مبلغی است که به عنوان وجه تضمین برای دریافت وام از وام گیرندگان دریافت می‌شود. در صورت عدم پرداخت وام توسط وام گیرندگان، وثیقه نیز توسط پلتفرم ضبط می‌شود.
  • شرایط وام دهی: یکی از این شرایط، مدت زمانی است که طی آن بازپرداخت وام انجام می‌شود. اگر پلتفرم انتخابی شما قوانین دیگری برای پرداخت وام دارد، حتما آن را مطالعه کنید.
  • نسبت وام به ارزش دارایی: وقتی یک دارایی را به‌عنوان وثیقه می‌گذارید، معمولا درصدی از ارزش آن برای وام در نظر گرفته می‌شود. نسبت وام به ارزش دارایی ممکن است در پلتفرم‌های مختلف، متفاوت باشد.

معرفی چند پلتفرم‌های وام‌دهی

پلتفرم‌های وام‌دهی ارز دیجیتال به دو دسته متمرکز (CeFi) و غیرمتمرکز (DeFi) تقسیم می‌شوند. پلتفرم‌های متمرکز برای اهدای وام ارز دیجیتال به عنوان واسطه عمل می‌کنند. آن‌ها در طی دوره زمانی وام‌دهی، کنترل دارایی‌های وام دهندگان و وثیقه وام گیرندگان را بر عهده خواهند گرفت. در پلتفرم‌های مالی غیرمتمرکز، پروسه وام‌دهی از طریق قراردادهای هوشمند انجام می‌شود.

نمونه‌هایی از پلتفرم‌های محبوب وام‌دهی شامل موارد زیر است:

  • Compound
  • Binance 
  • Alchemix
  • Coin loan 
  • Kucoin
  • Nexo
  • Aqru
  • Aave
  • Nebeus
  • Coin Rabbit

میزان سود وام‌دهی در پلتفرم‌ها

بازدهی سالانه (APY) در هر کدام از پلتفرم‌های وام دهی و همچنین برای هر رمز ارز، متفاوت است. این عدد که به صورت درصد بیان می‌شود، می‌تواند نرخی ثابت یا مقداری متغیر باشد که بر اساس شرایط بازار تعیین می‌شود. این نرخ معمولا بین ۰ تا ۲۰ درصد متغیر است. در ادامه درصدهای چند پلتفرم محبوب وام‌دهی ارز دیجیتال را، بررسی می‌کنیم:

نکسو (Nexo): این پلتفرم به عنوان یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های وام دهی ارزهای دیجیتال، بیش از ۳۰ ارز دیجیتال مختلف را پوشش می‌دهد. نرخ‌های بهره رقابتی نکسو تا ۱۱ درصد است.

کریپتو دات کام ( Crypto.com): این پلتفرم بیش از ۲۲ ارز دیجیتال مختلف از جمله استیبل کوین‌های تتر و یو اس دی کوین را با سودهایی تا سقف ۶.۵ درصد در اختیار کاربران قرار می‌دهد. 

بایننس (Binance): این پلتفرم معتبر بیشترین تعداد ارزهای دیجیتال را که بیش از ۱۸۰ رمز ارز مختلف است، پشتیبانی می‌کند. نرخ بهره سالانه بایننس برای تتر ۱۲ درصد، برای بایننس کوین ۱۵ درصد و برای اتریوم کلاسیک ۷ درصد است.

استیکینگ (Staking)

یکی دیگر از استراتژی‌های محبوب در سرمایه‌گذاری روی استیبل کوین‌ها، استراتژی استیکینگ است. استیکینگ یعنی سپرده گذاری ارزهای دیجیتال در یک بانک دیجیتالی. در این روش استیک کردن یا قفل کردن استیبل کوین‌ها به منظور حمایت از عملیات تایید تراکنش‌ها و امنیت شبکه انجام می‌شود. شبکه در مقابل این فرایند به شما به عنوان سرمایه‌گذار پاداش پرداخت خواهد کرد. هر چقدر میزان دارایی استیک شده‌تان بیشتر باشد، نقش بیشتری برای حفظ امنیت و صحت تراکنش‌های بلاک چین دارید. به این ترتیب، سود بیشتری نیز دریافت می‌کنید. در نهایت شما با سپردن توکن‌های خود به قرارداد هوشمند پروتکل، به اعتبارسنج (validator) تبدیل می‌شوید.

استیکینگ استیبل کوین‌ها در شبکه‌ها

این روش سرمایه‌گذاری در شبکه‌هایی که از الگوریتم اثبات سهام (proof-of-stake) استفاده می‌کنند، انجام می‌شود. کاربران استیبل کوین‌های خود را در یک نود، کیف پول یا پلتفرم خاص قرار داده و تا مدت زمان مشخصی به آن‌ها دسترسی نخواهند داشت. شما با تعامل با یک پلتفرم مالی غیرمتمرکز یا دیفای نیز می‌توانید اقدام به استیکینگ استیبل کوین‌های خود کنید. این پلتفرم‌ها به شما به عنوان یک تامین کننده نقدینگی پاداش می‌دهند. پاداش‌ها از طریق پرداخت سود روی استیبل کوین استیک شده یا پرداخت توکن‌های دیگر صورت می‌گیرد.

مزایا و ریسک‌های استیکینگ

مهم‌ترین مزایای استیکینگ استیبل کوین‌ها شامل موارد زیر است:

  • بالا رفتن ثبات رمز ارزها: وقتی یک ارز دیجیتال سرمایه قفل شده در شبکه بیشتری داشته باشد، بخشی از عرضه عملا از دسترس خارج می‌شود. این اتفاق نوسانات قیمت حاصل از خرید و فروش‌ ارزهای دیجیتال را کاهش می‌دهد و ثبات بیشتری به ارمغان می‌آورد.
  • سازگاری با محیط زیست: به دلیل مصرف انرژی کم‌تر در مقایسه با الگوریتم اثبات کار، روش استیکینگ سازگاری بیش‌تری با محیط زیست دارد.
  • افزایش امنیت شبکه: روش استیکینگ به ایمنی بیشتر بلاک چین، با استفاده از حمایت، تایید صحت تراکنش‌ها و افزایش امنیت شبکه کمک می‌کند.
  • برخورداری از درآمد ثابت: در این روش سرمایه‌گذاران بدون انجام فعالیت روزانه می‌توانند با دریافت پاداش از درآمد ثابتی برخوردار باشند.

در کنار مزایای سرمایه‌گذاری روی استیبل کوین‌ها با استفاده از استیکینگ، این روش ریسک‌هایی را نیز به همراه دارد:

  • وابستگی به شبکه و احتمال هک شدن: شما استیبل کوین‌های خود را در یک شبکه استیک می‌کنید و حفظ امنیت توکن‌ها دیگر در دستان شما نخواهد بود. به این ترتیب، در صورت بروز اشکال و عواقب ناشی از حملات سایبری یا باگ‌های نرم‌افزاری در شبکه، دارایی‌های شما در خطر قرار می‌گیرند.
  • ریسک بازار: یکی از بزرگ‌ترین ریسک‌هایی که سرمایه‌گذاران در هنگام استیکینگ با آن مواجه می‌شوند، قیمت دارایی‌ها یا استیبل کوین‌هایی است که قصد استیک آنها را دارند. فرض کنید استیبل کوینی دارید که معادل ۱ دلار است. اگر قیمت دلار ریزش کند، ارزش توکن‌های قفل شده شما نیز ریزش می‌کند. مثلا اگر سود سالانه دریافتی ۱۶ درصد باشد و قیمت دلار ۲۰ درصد کاهش یابد، شما عملا سودی کسب نکرده‌اید. یعنی در نهایت سرمایه شما متحمل ۴ درصد ضرر شده است. البته عکس این قضیه نیز صدق می‌کند و با افزایش ارزش دلار، سود شما نیز افزایش می‌یابد.
  • ریسک نقدینگی: نقدینگی یک دارایی به شما کمک می‌کند تا به راحتی برای فروش و تبدیل آن به سایر دارایی‌ها اقدام کنید. اگر ارز دیجیتال خاصی را استیک می‌کنید که حجم معاملات و نقدینگی کمی دارد، ممکن است در هنگام فروش آن با مشکل مواجه شوید. بنابراین برای استیک کردن به سراغ توکن‌هایی بروید که نقدشوندگی بالاتری دارند.
  • قفل شدن و عدم دسترسی به دارایی‌ها: زمانی که شما سرمایه خود را استیک می‌کنید قادر به بهره‌برداری و فروش سریع آن نیستید. برای دسترسی مجدد، باید منتظر پایان دوره استیکینگ بمانید. این موضوع یکی دیگر از معایب استیکینگ کریپتو کارنسی‌ها است.
  • دوره‌های قفل کردن: در هنگام استیکینگ استیبل کوین‌های خود به دوره قفل شدن توجه داشته باشید. اگر قیمت دارایی استیک شده شما به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند و شما قادر به فروش به موقع آن نباشید، منجر به ضرر و زیان شما خواهد شد.
  • هزینه‌های استیکینگ: گاهی استیکینگ سرمایه کم در شبکه‌ای که هزینه گس فی بالایی دارد، مانند شبکه اتریوم، مقرون به‌صرفه نیست. اگر سرمایه کمی دارید، هزینه گس فی بالا می‌تواند سود حاصل از سرمایه‌گذاری را به طور کامل از بین ببرد. 
  • زمان پرداخت پاداش: اگر قصد دارید از دارایی‌های استیکینگ خود برای سرمایه‌گذاری مجدد یا برداشت استفاده کنید، باید به مدت زمان پرداخت پاداش نیز توجه کنید. برخی پلتفرم‌ها به صورت روزانه پاداشی پرداخت نمی‌کنند. یعنی استیکرها باید برای دریافت پاداش خود مدت زمان بیشتری منتظر بمانند. 

ییلد فارمینگ (Yield Farming)

ییلد فارمینگ یکی از مفاهیمی است که در شبکه‌های غیر متمرکز مالی (DeFi) و در قلمرو بازارسازان خودکار (AMM) استفاده می‌شود. ییلد فارمینگ فرایندی است که در آن کاربران نقدینگی پروتکل‌های دیفای را تامین می‌کنند و پاداشی به صورت توکن پیشنهادی پلتفرم دریافت می‌کنند. به عبارت دیگر این روش راهکاری برای به دست آوردن پاداش از رمز ارزها از طریق در اختیار گذاشتن استیبل کوین‌ها در فرایندهای غیرمتمرکز است.

پلتفرم‌های ییلد فارمینگ

برای شروع باید در ابتدا یک پلتفرم یا پروتکل دیفای را که خدمات ییلد فارمینگ ارز دیجیتال ارائه می‌کند، انتخاب کنید. اگر بخواهیم تعدادی از پلتفرم‌های محبوب در زمینه ییلد فارمینگ را نام ببریم، موارد زیر از پیشتازان این حوزه هستند:

یونی سواپ (Uni Swap): یونی سوپ یک صرافی غیر متمرکز است. یونی سواپ امکان تبادل مستقیم و بدون واسطه توکن‌ها را برای کاربران مهیا می‌کند و از محبوبیت بالایی برخوردار است. UNI توکن حاکمیتی بومی این پروتکل، به عنوان پاداش به سرمایه‌گذاران ییلد فارمینگ پرداخت می‌شود.

پنکیک سواپ (Pancake swap): این پلتفرم دارای بیشترین ارزش دارایی کل قفل شده در میان رقباست. تمرکز پنکیک سواپ روی بازی‌های درآمدزا (P2E) و توکن‌های ان اف تی است. این پلتفرم هم توکن بومی خود را به‌عنوان پاداش به فعالان ییلد فارمینگ اهدا می‌کند.

یرن فاینانس (Yearn.finance): این پلتفرم یک پروتکل تجمیع کننده یا گردآورنده دیفای است. فعالیت یرن فایننس به صورت خودکار و غیرمتمرکز پیش می‌رود. کاربران یرن فاینانس می‌توانند در سایر پروتکل‌های وام دهی مانند کامپاند و آوه، با استفاده از تکنیک ریبیس (Rebase) سودآوری خود را ماکزیمم کنند. توکن بومی یرن فاینانس YEI نام دارد.

کامپاند (Compound): پلتفرم ییلد فارمینگ کامپاند یک بازار مالی برای وام گیری و قرض گرفتن ارز دیجیتال از طریق قراردادهای هوشمند است. این پلتفرم یکی از بالاترین استانداردهای امنیتی را در میانه رقبای خود دارد. پاداش پلتفرم کامپوند از طریق توکن بومی آن یعنی COMP، به کاربران پرداخت می‌شود.

آوه (Aave): آوه یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های ییل فارمینگ ارزهای دیجیتال است. آوه به سرعت و قدرت بازار وام دهی شهرت دارد. تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال در برنامه وام آوه پوشش داده می‌شوند. ییلد فارمینگ آوه نیز مانند وام‌ دهی آن، معتبر است. توکن بومی آوه نیز در بولران ۲۰۲۰ عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشته بود. 

سوشی سواپ (Sushi Swap): سوشی سواپ فرصت‌های کسب سود مناسبی را از طریق سیستم بازارسازی خودکار ایجاد می‌کند. توکن‌ SUSHI که توکن بومی این پلتفرم است، پاداش کاربران فعال در ییلد فارمینگ سوشی سواپ خواهد بود.

میزان سود ییلد فارمینگ و ریسک‌های ناشی از آن

در کنار سوددهی ییلد فارمینگ، ریسک‌هایی نیز وام دهندگان را تهدید می‌کند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

  • هک قرارداد هوشمند: برای انجام خودکار فرایندها و تراکنش‌ها در ییلد فارمینگ، از قراردادهای هوشمند استفاده می‌شود. با وجود دقت و سرعت بالایی که این قراردادها دارند، وجود یک خطای کوچک یا حفره امنیتی در کدنویسی می‌تواند زمینه را برای حملات سایبری فراهم کند.
  • نوسانات بازار: همان‌گونه که در سایر روش‌های سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال تهدید نوسانات بازار وجود دارد، در روش ییلد فارمینگ نیز ریسک اثرات نوسانات ناگهانی سرمایه شما را تهدید می‌کند.
  • قانون‌گذاری‌ها: گرچه هنوز بازار ارزهای دیجیتال چارچوب مشخصی برای قانون‌گذاری ندارد، اما برخی از رمز ارزها به عنوان اوراق بهادار (Securities) شناخته و دسته‌بندی می‌شوند. این مساله به نهاد نظارتی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) اجازه می‌دهد تا با نظارت بر بازار این رمز ارزها، قوانین جدیدی را اعمال کند. تعلیق و توقف فعالیت پلتفرم‌های متمرکز وام دهی کریپتویی مانند بلاک فای (BlockFi) و سلسیوس (Celsius) نمونه‌ای از ریسک اعمال قانون کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا به شمار می‌رود.
  • راگ پول‌ها (RUG pull): راگ پول یکی از نمونه‌های کلاهبرداری ارز دیجیتال است. در این حالت، توسعه دهندگان یک پروژه پس از جذب سرمایه، به طور ناگهانی و بدون اجازه برداشت به افراد، اقدام به جمع‌آوری سرمایه پروژه کرده و از آن خارج می‌شوند. پروتکل‌های ییلد فارمینگ ارز دیجیتال نیز از مواردی هستند که در معرض این نوع از کلاهبرداری قرار دارند.
  • ضرر ناگهانی (Impermanent Loss): این ضرر زمانی اتفاق می‌افتد که قیمت جهانی توکن‌های شما دچار کاهش می‌شود. با توجه به نسبت ارزش اولیه سرمایه خود در هنگام واریز به  پلتفرم ییلد فارمینگ، توکن‌های شما هم متحمل ضرر می‌شود. البته این موضوع برای استیبل کوین‌ها چندان مصداق ندارد. مگر در زمانی که استیبل کوین دی‌ پگ شود. مثلا استیبل کوین UST در سال ۲۰۲۱، با سقوط ارز لونا دی پگ شد و ارزش آن برای مدتی از ۱ دلار پایین‌تر آمد.

شرکت در استخرهای نقدینگی (Liquidity Pools)

استخر نقدینگی یکی از بنیادی‌ترین فناوری‌ها در اکوسیستم بازارهای مالی غیر متمرکز است. بخش اصلی فرایندهای وام‌دهی و وام‌گیری دارایی‌های دیجیتال، بازارهای خودکار، بازی و گیمینگ در بلاک چین و بسیاری از موارد دیگر؛ استخرهای نقدینگی هستند. لیکوییدی پولز، یک بستر برای جمع آوری نقدینگی کاربران است. سرمایه‌گذاری در این زمینه یکی از روش‌های کسب درآمد از حوزه ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌ها محسوب می‌شود.

معاملات آربیتراژ (Arbitrage Trading)

معاملات آربیتراژ به معاملاتی گفته می‌شود که هدف آن کسب سود از اختلاف قیمت ارزها در صرافی‌های ارز دیجیتال مختلف است. معمولا قیمت توکن‌ها در صرافی‌های مختلف با توجه به عرضه و تقاضا در آن صرافی، تعیین می‌شود. شما می‌توانید با بررسی قیمت ارزهای مختلف در چند صرافی، توکن‌هایی را انتخاب کنید که قیمت آن‌ها اختلاف دارد. سپس از صرافی ارزان‌تر ارز مورد نظر را خریداری کرده و در صرافی گران‌تر بفروشید. هنگام آربیتراژ مطمئن شوید که کارمزد هر دو پلتفرم را در محاسبات خود در نظر گرفته باشید. آربیتراژ در زمان نوسانات بالای بازار، ریسک بیشتری دارد.

نیاز به احراز هویت و میزان نقدشوندگی یک صرافی دو عامل دیگر مهم برای استراتژی آربیتراژ است.

مزایا و معایب کسب درآمد از استیبل کوین‌ها

مزایامعایب
امکان افزایش ارزش دارایی قفل شده به ریالامکان کاهش ارزش دارایی قفل شده به ریال
کسب سود به جای نگهداری استیبل کوینامکان هک شدن پلتفرم
مشارکت در امنیت بلاک چینعدم دسترسی به سرمایه در زمان قفل شدن
داشتن درآمد ثابتاحتمال پانزی بودن برخی از پلتفرم‌ها
پاداش توکن بومی در ییلد فارمینگ و احتمال افزایش قیمت توکن دریافتی در نوسانات بازارپاداش توکن بومی در ییلد فارمینگ و احتمال کاهش قیمت توکن دریافتی در نوسانات بازار
مزایا و معایب کسب درآمد از استیبل کوین‌ها

آموزش کسب درآمد از تتر 

تتر به‌عنوان مشهورترین استیبل کوین بازار، مورد قبول اکثر پلتفرم‌ها است. بنابراین در تمامی مواردی که برای کسب درآمد از استیبل کوین‌ها نام بردیم، تتر پیشتاز خواهد بود. استیکینگ تتر، دریافت وام با تتر یا قفل کردن سرمایه تتری در پلتفرم‌های وام دهی، ییلد فارمینگ با تتر، شرکت در استخرهای نقدینگی و آربیتراژ با سرمایه تتری؛ همه از روش‌های سودآور کسب درآمد با USDT هستند.

مدیریت ریسک در استیبل کوین‌ها

به دلیل تحریم‌ها، تتر نیز آدرس‌های اثبات شده ایرانی را مسدود می‌کند. سعی کنید استیبل کوین‌های خود را به‌طور مستقیم میان صرافی‌های ایرانی و پلتفرم‌های خارجی جابجا نکنید. 

استیبل کوین‌هایی را انتخاب کنید که پشتوانه مشخص، معتبر و شفافی دارند. بررسی این موارد احتمال دی پگ شدن (عدم ثبات ارزش استیبل کوین و کاهش قیمت) را کاهش می‌دهد.

در زمان خرید استیبل کوین‌ها، آینده ارزش دارایی پشتوانه آن‌ها را نیز بررسی کنید. افزایش و کاهش قیمت دلار و طلا به ریال، روی ارزش ریالی استیبل کوین‌های مبتنی بر دلار و طلا اثرگذار است.

انتخاب استیبل کوین‌های مناسب برای درآمدزایی 

اگر می‌خواهید استیبل کوین‌های خود را در یکی از روش‌های معرفی شده قفل کنید، مطمئن شوید که استیبل کوین معتبری را انتخاب می‌کنید. پشتوانه کافی یک استیبل کوین مانع از دی پگ شدن آن می‌شود و ارزش آن ثابت باقی می‌ماند. از طرف دیگر، باید کوین‌هایی را انتخاب کنید که توسط پلتفرم‌ها پذیرفته می‌شود. تتر و بایننس یو اس دی، جزو بهترین استیبل کوین‌های دلاری محسوب می‌شوند. پکس گلد نیز به‌عنوان استیبل کوین مبتنی بر طلا، عملکرد خوبی را تاکنون به نمایش گذاشته است.

آیا کسب سود از استیبل کوین‌ها برای ایرانیان امکان پذیر است؟

بله، این امکان برای کاربران ایرانی نیز وجود دارد. فقط توجه داشته باشید که اکثر پلتفرم‌های متمرکز نیاز به احراز هویت دارند. به دلیل تحریم‌ها در مواجهه با پلتفرم‌های متمرکز، به مشکل خواهید خورد. اما اگر پلتفرم‌های غیر متمرکز را انتخاب کنید، نیازی به احراز هویت نیست و مشکلی پیش نخواهد آمد.

همچنین استیک کردن استیبل کوین در کیف پول نیز، چالشی در پی نخواهد داشت.

کسب سود با خرید استیبل کوین‌ها

هدف مشارکت در بازار کریپتو کسب سود و درآمد دلاری است. اگر سرمایه خود را برای حفظ ارزش، به استیبل کوین تبدیل کرده‌اید، راه‌هایی وجود دارد که از آن‌ها کسب درآمد کنید. کسب درآمد دلاری و دریافت سود از استیبل کوین‌ها از طریق روش‌های استیکینگ، مشارکت در استخرهای نقدینگی، ییلد فارمینگ، آربیتراژ، دریافت وام و تامین نقدینگی برای پلتفرم‌های وام دهی انجام می‌شود.

توجه داشته باشید که پلتفرم‌هایی را انتخاب کنید که معتبر باشند. امنیت پلتفرم جهت مقابله با هک شدن نیز، در زمان انتخاب حائز اهمیت است. همچنین از پلتفرم‌های غیرمتمرکز استفاده کنید تا مشکلی برای احراز هویت نداشته باشید. بررسی مزایا و معایب هر یک از روش‌ها، برای انتخاب بهترین شیوه کسب درآمد از استیبل کوین‌ها مهم است. برای خرید استیبل‌کوین‌های مطرح می‌توانید از صرافی ارز دیجیتال پول نو استفاده کنید.

سوالات متداول

چه استیبل کوین‌هایی برای کسب درآمد بهتر است؟

استیبل کوین‌هایی که پشتوانه شفافی دارند و بیشتر از اعتبار پشتوانه ضرب نشده باشند.

آیا انتقال مستقیم تتر از پلتفرم ایرانی به پلتفرم خارجی اشکال دارد؟

بله. در این حالت امکان مسدود شدن دارایی بیشتر است.

چه پلتفرم‌هایی برای استیکینگ و ییلد فارمینگ بهتر است؟

پلتفرم‌های که نیازی به احراز هویت نداشته باشند و غیر متمرکز باشند. همچنین کارمزد، سود مشارکت و امنیت آن‌ها را در زمان انتخاب، مورد بررسی قرار دهید.

سود استیکینگ چقدر است؟

با توجه به مدت زمان قفل شدن سرمایه، پلتفرم انتخابی و ارز استیک شده؛ سودها متفاوت خواهند بود.

سود ییلد فارمینگ چقدر است؟

معمولا پاداش این روش با توکن بومی پلتفرم‌ها پرداخت می‌شود و قیمت همه توکن‌ها به‌صورت لحظه‌ای در حال تغییر است.

چه روش‌هایی برای کسب درآمد از استیبل کوین‌ها وجود دارد؟

استیکینگ، مشارکت در استخرهای نقدینگی، ییلد فارمینگ، آربیتراژ، دریافت وام و تامین نقدینگی برای پلتفرم‌های وام دهی 

0
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 تمام دیدگاه‌ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

چنانچه به مشاوره رایگان علاقه‌مندید، پرسش‌ها و نظرات خود را درباره این مقاله یا موضوعات مختلف حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال مطرح کنید. برای پاسخگویی آماده‌ایم!

نظر بدهید

0

2

نظر مخاطبان (0)