سیگنال ارز دیجیتال
زمان مطالعه :
53 دقیقهتاریخ انتشار :
۱۴۰۲
مهر
۰۱
|
تاریخ بروزرسانی :
۱۴۰۲
مهر
۰۱
تحلیل آنچین (On Chain) هفتگی | اختصاصی پول نو

زمان مطالعه :
53 دقیقهاز آنجایی که بیت کوین و سایر داراییهای دیجیتال بر بستر بلاک چین منتقل شده و جزئیات تمام تراکنشها به طور لحظهای در بلاک چین ثبت میشود، میتوانیم از این دادهها برای پیش بینی قیمت بیت کوین استفاده کنیم. سایتهایی مانند گلس نود و کریپتو کوانت دادههای آنچین مختلف را در قالب چارتهای تحلیلپذیر در اختیار فعالان بازار قرار میدهند. تحلیل آنچین BTC در کنار تحلیل تکنیکال بیت کوین میتواند نقاط ورود و خروج ما را از بازار دقیقتر کند. قطعا در هنگام خرید بیت کوین باید به این نکته توجه داشته باشیم که عوامل فاندامنتالی و رویدادهای دیگری چون عرضه اولیه (ICO)، میتوانند تحلیل ما از روند بازار را معکوس کنند، اما هرچه خود را به ابزارهای قدرتمندتری مجهز کنیم، در بلند مدت سودهای بیشتری به دست خواهیم آورد. بررسی شاخصهای ارز دیجیتال مختلف بازار مانند دامیننس بیت کوین، تتر و… نیز میتواند ثمربخش باشد.
تحلیل آنچین (On Chain) چیست؟
تحلیل آنچین به بررسی دادههای درون بلاک چین میپردازد و براساس آن تصمیمات لازم برای سرمایهگذاری را اتخاذ میکند. به بیان سادهتر تحلیلگران در تحلیل تکنیکال قیمت و رفتار آن را بررسی میکنند، در تحلیل فاندامنتال به ارزشمند بودن یا نبودن یک سهام، کالا یا ارز میپردازند و در تحلیل آنچین به دنبال بررسی رفتار هولدرهای ارز دیجیتال مورد نظر هستند.
تحلیل آنچین رفتار و احساسات خریداران و معاملهگران یک ارز دیجیتال را بررسی و بر اساس آن تصمیمگیری میکند. در تحلیل آنچین میتوان رفتار هولدرهای خرد، نهنگها، فروشندگان، خریداران، تیم توسعهدهنده ارز دیجیتال مورد نظر همچنین سلامت شبکه و … را بررسی کرد.
اکثر شاخصها و دادههای آنچین تاثیر بلند مدت دارند، اما میتوان از برخی شاخصهای آنچین برای تحلیل کوتاه مدت نیز استفاده کرد. در ادامه با بررسی تازهترین تحلیل آنچین بیت کوین همراه ما باشید.
این مقاله در تاریخ ۱ مهر ۱۴۰۲ آپدیت شد
تحلیل آنچین بیت کوین (۱ تا ۸ مهر ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل آنچین هفته قبل فقط در مورد اخبار و شاخصهای اقتصادی صحبت کردیم و به دلیل تاثیرپذیری بازار از اخبار، سخنرانی پاول و گزارشات فصلی در مورد اقتصاد آمریکا از ارائه تحلیل خودداری کردیم. علت این موضوع همانطور که در تحلیل آنچین هفته قبل هم بیان شد، تاثیرپذیر بازار از اخبار است و احتمال زیاد تمام تحلیلها فیل خواهد شد (شکست خواهد خورد).
از مهمترین اخبار در این هفته میتوان به سخنرانی پاول و اعلام GDP اشاره کرد.
باید توجه داشت که احتمال زیاد شاخص GDP مطابق پیشبینی اعلام شود و نوسانات زیادی را در زمان اعلام شدن این شاخص نداشته باشیم. احتمال زیاد بازارهای مالی در روز دوشنبه ۳ مهر به این پیشبینی این شاخص واکنش نشان خواهند داد و تاثیر کوتاه مدت (تاثیر بلند مدت به صورت آرام و تدریجی خواهد بود) این شاخص از قبل پیش خور خواهد شد.
علاوه بر این اخبار در هفته گذشته، خلاصه پیشبینیهای اقتصادی یا Summary of Economic Projections منتشر شده است که میتوانید از لینک قرار داده شده به آن دسترسی داشته باشید.
ما در تحلیل آنچین این هفته فقط dot plot را بررسی خواهیم کرد.
همانطور که در تصویر بالا هم مشخص است، بیشتر مقامات فدرال رزرو پیشبینی افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره را داشتهاند. این موضوع یک تاثیر لحظهای و یک تاثیر بلندمدت دارد. تاثیر لحظهای آن در روز چهارشنبه ساعت ۹:۳۰ باعث کاهش قیمت بیتکوین از محدوده ۲۷۱۴۰ دلار به ۲۶۴۰۰ دلار شده است؛ اما این تداوم افزایش نرخ بهره یک تاثیر بلند مدت نیز دارد که میتواند باعث کاهش بیشتر قیمتها شود.
در تحلیل آنچین این هفته به سراغ Realized Price و Short Term Holder MVRV خواهیم رفت.
شاخص آنچین Realized Price برای دو دسته از کوینهایی با طول عمر ۱ تا ۷ روز و ۷ روز تا ۱ ماه را امروز بررسی خواهیم کرد.
اگر به این شاخص دقت کنید، متوجه خواهید شد که قیمت بین دو Realized Price در حال نوسان است. این دو Realized Price مانند یک محدوده حمایت و مقاومت عمل خواهد کرد. این دو محدوده عبارتند از:
- مقاومت: محدوده ۲۷ هزار دلار
- حمایت: محدوده ۲۶۱۰۰ دلار
این دو محدوده را حتما زیر نظر داشته باشید و در صورت شکست قوی هر کدام از این دو ناحیه، میتوان در جهت شکست وارد معامله شد.
شاخص Short Term Holder MVRV
اگر به تصویر بالا دقت کنید، هر زمان که شاخص Short Term Holder MVRV برای مدت بیش از ۱ ماه زیر عدد ۱ قرار داشته است، حرکت صعودی برای آن کمی سخت و رسیدن به بالای عدد ۱ باعث افزایش فشار فروش و کاهش قیمت میشود. حال اگر قیمت به محدوده ۲۸۰۰۰ الی ۲۷۸۰۰۰ دلار برسد Short Term Holder MVRV عملا به بالای عدد ۱ خواهد رسید، این موضوع به معنی آن است که به صورت میانگین هولدرهای کوتاه مدت وارد سود خواهند شد. این وارد سود شدن میتواند باعث افزایش فشار فروش از سمت این هولدرها شود.
بررسی سفارشات خرید و فروش در صرافی بایننس
محل انباشت سفارشات خرید و فروش میتواند مانند حمایت و مقاومت عمل کند. پس بهتر است که در این نواحی و با روشهای تحلیل خود وارد معامله شوید.
نتیجه تحلیل آنچین: در این هفته سخنرانی پاول را خواهیم داشت که میتواند باعث نوسانات شدید در روز چهارشنبه شود. علاوه بر این موضوع دادههای آنچین نشان از قرار گیری قیمت بیت کوین بین دو محدوده ۲۶۱۰۰ دلار و ۲۷۰۰۰ دلار دارد. در صورت شکست هر کدام از این نواحی میتوان در جهت شکسته شدن وارد معامله شد.
تحلیل آنچین بیت کوین (۲۵ شهریور تا ۱ مهر ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل هفته در مورد این صحبت کردیم که احتمال کاهش قیمت تا نواحی حمایت مشخص شده وجود دارد. اگر بازار را رصد کرده باشید، متوجه شدهاید که بازار تا سطح حمایت اول یعنی محدوده ۲۵,۳۰۰ الی ۲۴,۸۰۰ دلار کاهشی را داشت و پس از برخورد و نفوذ به این حمایت شاهد رشد قیمت بودیم.
در این هفته قرار است نرخ بهره اعلام شود، پیشبینیهای انجام شده حاکی از آن است که احتمالا شاهد افزایش نرخ بهره نباشیم؛ اما اگر نرخ بهره را افزایش دهند، بازارهای مالی کاهش شدیدی را ثبت خواهند کرد.
البته باید توجه داشت که احتمالا نرخ بهره مطابق پیشبینی ثابت باقی خواهد ماند. موضوع مهم بعدی سخنرانی پاول در روز چهارشنبه (۲۹ شهریور) خواهد بود. موضوعات مورد بررسی به همراه گزارشات فصلی که قرار است، منتشر شود میتواند بر تمام بازارهای مالی تاثیر بگذارد. این هفته بازار پر است از اخبار و موضوعات مهم پس بهتر است بیشتر مراقب معاملات خود باشید.
در صورتی که گزارشات و سخنرانی پاول نشان از بهبود شرایط، کاهش تورم و کاهش نرخ بهره داشته باشد، بازارهای پرریسک رشد خواهند کرد، در غیر این صورت احتمالا باید شاهد کاهش دوباره تا سطوح حمایتی باشیم.
این هفته بهواسطه اخبار مهمی که در پیش داریم، دادههای آنچین نمیتوانند، کمک زیادی بکنند. بهتر است این هفته به واسطه اخبار معاملهای باز نکنید.
تحلیل آنچین بیت کوین (۱۸ تا ۲۵ شهریور ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل آنچین هفته قبل بیان کردیم که بازار روندی خنثی خواهد داشت و علت آن نیز کاهش حجم معاملات برای صعود و نزدیک بودن قیمت به حمایت ۲۵۳۰۰ دلار بود. تحلیلی که انجام دادیم دقیقا درست بود و بازار در یک محدوده کوچک حرکتی رنج داشت.
در این هفته دوباره قرار است شاخص CPI سالانه اعلام شود و تاثیر آن از تمام دادهای آنچین و اخبار دیگر بیشتر خواهد بود.
بر اساس پیشبینیها شاخص CPI سالانه نسبت به دوره قبل رشد ۰.۴ درصدی خواهد داشت و این موضوع میتواند در بلند مدت تاثیر منفی بر بازارهای مالی مخصوصا بیت کوین بگذارد. باید توجه داشت که اگر CPI مطابق پیشبینی اعلام شود احتمالا نوساناتی را در بازار داشته باشیم و بعد از آن بازار آرام بگیرد، زیرا این خبر از روز دوشنبه پیش خور خواهد شد (تاثیر رشد CPI به صورت بلند مدت است و نمیتوان انتظار واکنش خیلی سریع را به خاطر رشد این شاخص داشت). نظر شخصی من آن است که CPI اعلام شده در این هفته کمتر از پیشبینی خواهد بود و این موضوع میتواند باعث نوسانات شدید در زمان اعلام شود.
در این هفته به سراغ شاخص Open Interest و حجم معاملات در صرافیهای اسپات خواهیم رفت.
اگر به شاخص اوپن اینترست توجه کنید، متوجه خواهید شد که تمایل به معامله در بازار فیوچرز بسیار کم شده است. این موضوع در حالی است که هنوز هم حجم معاملات در صرافیهای اسپات بسیار کم است.
این دو موضوع در کنار هم، نشان از بیرمقی در بازار میدهد. به بیانی دیگر معاملهگران تمایلی برای معامله در بازار اسپات و فیوچرز ندارند.
نتیجه تحلیل آنچین: این هفته مهمترین عامل تاثیرگذار در بازار اعلام شدن شاخص CPI سالانه است که میتواند بازار را بر اساس عدد اعلام شده به هر جهتی بکشاند. باید توجه داشت که احتمال کاهش قیمت بیشتر از افزایش آن است. این کاهش میتواند در یکی از محدودههای حمایتی زیر متوقف شود.
- حمایت اول: محدوده ۲۵۳۰۰ دلار تا ۲۴۸۰۰ دلار
- حمایت دوم: محدوده ۲۳۳۰۰ دلار تا ۲۳۰۰۰ دلار
- حمایت سوم: محدوده ۲۰۶۰۰ دلار تا ۲۰۳۰۰ دلار
تحلیل آنچین بیت کوین (۱۱ تا ۱۸ شهریور ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل آنچین هفته قبل، پیشبینی کردیم که قیمت بیت کوین یک روند خنثی و یا حتی کمی نزول داشته باشد؛ اما این اتفاق نیفتاد و با اعلام شدن شدن برد گری اسکیل مقابل SEC و انتشار اخبار منفی در مورد اقتصاد آمریکا بیت کوین و دیگر بازارها مالی رشد مناسبی داشتند. این رشد با به تعویق افتادن ۷ صندوق ETF بیت کوین خنثی شد و بیت کوین دوباره با کاهش قیمت به سطح ۲۵,۷۰۰ دلار بازگشت.
در این هفته اخبار مهمی که بتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد، نداریم و فقط دو شاخص در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه منتشر خواهد شد.
باید دقت داشت که این اخبار اگر مطابق پیشبینی اعلام شوند، نمیتوانند تاثیر زیادی در بازار ایجاد کنند؛ اما اگر عدد اعلام شده تفاوت زیادی با پیشبینی داشته باشد، باید منتظر نوسانات شدید باشیم.
در حال حاضر بازار آرام است و دادههای آنچین نشانهای از صعود یا نزول را نمایش نمیدهند. به همین دلیل این هفته فقط به سراغ حجم معاملات در صرافیهای اسات خواهیم رفت تا ببینیم آیا حجم مناسبی وارد بازار شده است یا نه. در تحلیل آنچین بیت کوین (۴ تا ۱۱ شهریور ۱۴۰۲) در مورد اهمیت حجم در معاملات صحبت کردهایم.
همانطور که در تصویر هم مشخص است، هنوز هم حجم معاملات افزایش را نداشته است و بازار هنوز آماده رشد نیست.
موضوع دیگری که باید به آن اشاره کنم آن است که نواحی حمایتی که در تحلیل آنچین بیت کوین (۲۸ مرداد تا ۴ شهریور ۱۴۰۲) بیان شد، هنوز معتبر است. این نواحی عبارتند از:
- حمایت اول: محدوده ۲۵۳۰۰ دلار تا ۲۴۸۰۰ دلار
- حمایت دوم: محدوده ۲۳۳۰۰ دلار تا ۲۳۰۰۰ دلار
- حمایت سوم: محدوده ۲۰۶۰۰ دلار تا ۲۰۳۰۰ دلار
اگر در بازار فعال باشید، متوجه شدهاید که تا کنون بیت کوین چندین بار به سطح ۲۵۳۰۰ دلار واکنش نشان داده است و این سطح توانسته مانع از کاهش بیشتر قیمت بیت کوین شود.
تحلیل آنچین بیت کوین (۴ تا ۱۱ شهریور ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل انچین هفته قبل در مورد نواحی حمایتی که بیت کوین احتمالا در این محدودهها حمایت شود، صحبت کردیم. اگر بازار کریپتو را رصد کرده باشید، متوجه شدهاید که بیتکوین بار دیگر با کاهش قیمت همراه شد و به سطح ۲۵۳۰۰ دلار رسید و این سطح توانست از کاهش بیشتر قیمت بیت کوین جلوگیری کند.
در هفته گذشته به بررسی سطوح حمایت پیش روی بیت کوین از دیدگاه آنچین پرداختیم. باید توجه داشته باشید که این سطوح هنوز هم معتبر هستند و میتوان انتظار حمایت را از این سطوح داشت. اگر هنوز اطلاعی از سطوح حمایتی که احتمالا مانع از کاهش بیشتر قیمت بیت کوین میشوند، ندارید حتما تحلیل آنچین بیت کوین (۲۸ مرداد تا ۴ شهریور ۱۴۰۲) را مطالعه کنید.
در روز جمعه ۳ شهریور ۱۴۰۲ سخنرانی پاول در رویداد Jackson Hole را داشتیم که حدودا ۱۵ دقیقه به طول انجامید و همانطور که انتظار داشتیم و در تحلیل هفته قبل بیان شد، بازار در زمان این سخنرانی نوسانات شدیدی را داشت.
در تحلیل آنچین این هفته به بررسی سخنرانی پاول و پاسخ به این سوال که آیا میتوان انتظار رشد قیمت بیت کوین را در این هفته داشت، خواهیم پرداخت.
قبل از پرداختن به دادههای آنچین و سخنرانی پاول به سراغ اخبار مهم هفته پیشرو خواهیم رفت.

اخبار و شاخصهای اقتصادی مهم آمریکا که میتواند بر روی شاخص دلار تاثیر بگذارد در تصویر بالا قابل مشاهده است. البته این اخبار احتمالا از قبل پیش خور شده است و نمیتوان انتظار واکنش خیلی زیادی را از بازار کریپتو در زمان اعلام شدن این اخبار داشت.
در تحلیل این هفته ابتدا باید به یک نکته که در سخنرانی پاول بود اشاره کنم. نکته مهم در این سخنرانی این بود که پاول فقط به بیکاری و تورم اشاره کرد یا به عبارتی دیگر برای فدرال رزرو فقط بیکاری و تورم اهمیت دارد. این موضوع میتواند باعث شود که فدرال رزرو تا رسید به هدف خود یعنی تورم ۲ درصدی سیاستهای انقباضی خود را ادامه دهد.
البته این موضوع در میانمدت تاثیرگذار است و نمیتوان انتظار واکنش سریع از بازار برای این موضوع داشت علاوه بر این باید توجه داشت که بازار و فعالان آن از سال قبل به این موضوع واقف بودند. البته برخی مانند خودم امید داشتند که فدرال رزرو این سیاستهای انقباضی خود را زودتر به پایان برساند.
برای آن که امید به رشد کوتاه مدت قیمت بیت کوین داشته باشیم باید حجم معاملات در شبکه بیت کوین افزایش یابد. برای بررسی افزایش حجم به سراغ معاملات صرافیهای spot و Realized Price برای کوینهای ۱ روز تا ۱ هفته خواهیم رفت.
بررسی حجم معاملات در صرافیهای اسپات
علت آنکه صرافیهای اسپات انتخاب شد، آن است که صرافیهای اسپات برای خرید و فروش بیت کوین استفاده میشود و در آنها معاملات مشتقه وجود ندارد به همین دلیل میتوان با بررسی حجم معاملات و بررسی ورودی و خروجی این صرافیها درک درستتری از بازار داشت.
همانطور که در تصویر هم قابل مشاهده است در محدودههای حمایت با افزایش حجم معاملات قیمت بیت کوین نیز رشد داشته است. البته این رشد قیمت با رشد حجم رابطه مستقیم داشته است. در محدودههایی که حجم رشد شدیدی داشته قیمت نیز رشد شدیدی را تجربه کرده است؛ اما در محدوده حمایت قبلی شاهد افزایش حجم به صورت چشمگیر نبودیم به همین دلیل قیمت نیز رشد زیادی را نداشته است. در زمان فعلی نیز حجم معاملات در پایینترین سطح خود از ابتدای ۲۰۲۳ قرار دارد.
البته باید دقت داشت که حجم مبادلات در این صرافیها بیشتر برای خرید انجام میشود یا برای فروش بیت کوین؟ برای بررسی این موضوع دادههای زیادی نداریم؛ اما میتوان با کمی اغماض به خالص ورودی و خروجی بیت کوین به این صرافیها نگاهی داشت. در صورد افزایش ورود بیتکوین به صرافی میتوان حدس زد که این بیت کئین ها برای فروش وارد صرافی میشوند و بالعکس.
بررسی ورودی و خروجی به صرافیهای اسپات
همانطور که مشخص است در یک روند نزولی هرگاه که شاهد خروج بیت کوین از صرافیهای اسپات بودیم و حجم معاملات در صرافیهای اسپات افزایش داشته است، قیمت بیت کوین رشد را تجربه کرده است که دلیل این موضوع بسیار منطقی و واضح است.
البته باید توجه داشت که هنوز یک پارامتر یعنی افزایش حجم صورت نگرفته است.
حال به سراغ Realized Price برای کوینهایی با طول عمر ۱ روز تا ۱ هفته خواهیم رفت.

Realized Price برای کوینهایی با طول عمر ۱ روز تا ۱ هفته مانند یک حمایت و مقاومت عمل میکند. اکنون قیمت و این Realized Price به یکدیگر رسیدهاند که نشان از این دارد که افرادی که بیت کوینهای خود را یک هفته قبل خریداری کردهاند اکنون در قیمت سربهسر هستند. فعلا این Realized Price حکم مقاومت را دارد. اگر قیمت بتواند این Realized Price را به سمت بالا بشکند، میتوان انتظار رشد قیمت تا محدوده ۳۱ هزار دلار را داشت. در غیر این صورت باید شاهد کاهش قیمت تا نواحی حمایتی که هفته قبل مشخص کردیم باشیم (علت آن که چرا Realized Priceها در دستهبندیهای مختلف مانند حمایت یا مقاومت هستند را در ویدیوی تحلیلی هفته قبل بیان کردیم).
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: با توجه به شواهد موجود احتمالا این هفته رشدی را از بیت کوین شاهد نخواهیم بود . اگر کاهشی داشته باشیم میتوان انتظار حمایت از سطوح معرفی شده در تحلیل قبل را داشت.
تحلیل آنچین بیت کوین (۲۸ مرداد تا ۴ شهریور ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل هفته قبل در مورد افزایش فعالیت هولدرها بلند مدت صحبت کردیم و پیشبینی کردیم که احتمالا بیت کوین کاهشی را تجربه خواهد کرد. تحلیل ما کامل درست بود و بیت کوین تا قیمت ۲۵۳۰۰ دلار کاهش را تجربه کرد.
در روزهای گذشته بیت کوین کاهش شدیدی را تجربه کرد که علت آن سخنرانی چهارشنبه ۱۶ آگوست و خبر فروش بیتکوینهای شرکت تسلا بود. این دو خبر باعث شد که بیت کوین از قیمت ۲۹۲۰۰ دلار تا ۲۵۳۰۰ دلار کاهش داشته باشد. در تحلیل آنچین این هفته به دلیل آن که ریزش شدیدی را تجربه کردیم، سعی خواهیم کرد، بیشتر در مورد نواحی حمایتی پیش رو صحبت کنیم.
قبل از آن که به سراغ بررسی حمایتهای پیش رو برویم، باید بگوییم که این هفته یک سخنرانی و یک رویداد داریم.
سخنرانی و رویداد Jackson Hole Symposium در روز جمعه ۲۵ آگوست (۳ شهریور) خواهد بود. در تایم سخنرانی، بازار احتمالا نوساناتی را تجربه خواهد کرد و این موضوع میتواند باعث لیکویید شدن بسیاری از معاملهگران شود. بهتر است که در روز جمعه حوالی ساعات ۵ بعدازظهر معاملهای باز نداشته باشید.
نواحی حمایتی بیت کوین از دیدگاه آنچین کجا قرار دارد؟
در این تحلیل به سراغ بررسی Realized Price برای هولدرهای مختلف خواهیم رفت. Realized Price همواره مانند یک حمایت و مقاومت عمل میکند. علت اینکه Realized Price مانند حمایت و مقاومت عمل میکند را در ویدیوی تحلیلی این هفته توضیح دادهام، پس حتما ویدیوی تحلیل را تماشا کنید.
بررسی Realized Price برای آدرسهای بزرگ
ابتدا به بررسی Realized Price برای آدرسهایی که بیش از ۱۰۰ بیت کوین دارند، خواهیم پرداخت.
همانطور که در تصویر مشخص است، Realized Price سه دسته از هولدرهای بزرگ نمایش داده شده است. باید توجه داشت که سه محدوده ۲۴۸۰۰ دلار، ۲۳۳۰۰ دلار و ۲۰۶۰۰ دلار برای این سه دسته هولدرها بسیار مهم است و در صورتی که قیمت به زیر این Realized Priceها برسد، نهنگهای بازار شروع به انباشت و کاهش میانگین قیمت خرید خواهند کرد.
بررسی Realized Price برای کوینهایی با طول عمر کمتر از ۱ سال
میانگین خرید یا Realized Price برای کوینهایی که کمتر از ۱ سال پیش جابهجا شدهاند، برابر ۲۵۳۰۰ دلار است و این محدوده برای این دسته از هولدرها بسیار حیاتی است.
بررسی Realized Price برای تمام کوینهای در گردش
میانگین قیمت خرید برای تمام کوینهای موجود در شبکه یا همان Realized Price در حال حاضر برابر ۲۰۴۰۰ دلار است و این محدوده میتواند، مانند یک حمایت مانع از کاهش بیشتر قیمت بیت کوین شود.
نتیجه گیری تحلیل آنچین: در تحلیل آنچین این هفته به بررسی نواحی حمایت پیش روی بیت کوین صحبت کردیم. در صورتی که بیت کوین کاهش بیشتری داشته باشد میتوان انتظار واکنش به سطوح زیر را داشت.
- حمایت اول: محدوده ۲۵۳۰۰ دلار تا ۲۴۸۰۰ دلار
- حمایت دوم: محدوده ۲۳۳۰۰ دلار تا ۲۳۰۰۰ دلار
- حمایت سوم: محدوده ۲۰۶۰۰ دلار تا ۲۰۳۰۰ دلار
تحلیل آنچین بیت کوین (۲۱ تا ۲۸ مرداد ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل هفته قبل در مورد نواحی حمایتی از دیدگاه آنچین و آفچین و شاخص cpi صحبت کردیم. شاخص CPI منتشر شد و نسبت به پیشبینی انجام شده کاهش ۰.۱ درصدی داشت و این موضوع باعث نوسانات شدید در بازار شد. بیت کوین به سطح ۲۸۶۰۰ دلار که محل انباشت سفارشات خرید بود واکنش نشان داد.
این هفته یک سخنرانی در روز چهارشنبه ۲۵ مردادماه خواهیم داشت که میتواند در بازارهای مالی تاثیر زیادی داشته باشد. سخنان بیان شده، سوالات و حتی لحن سخنران میتواند در بازار تاثیر گذار باشد، پس اگر معاملات روزانه دارید، بهتر است که چهارشنبه بیشتر مراقب معاملات خود باشید.
این هفته شاخص Spent Output برای کوینهایی با طول عمر بین ۲ تا ۳ سال رشد شدیدی داشته است.
این افزایش جابهجایی بیت کوینهایی با طول عمر بین ۲ تا ۳ سال میتواند، باعث افزایش فشار فروش شود، پس بهتر است که کمی بیشتر مراقب معاملات خود باشید.
البته باید توجه داشت که هنوز سطوح حمایت که در تحلیل هفته قبل بیان شد، معتبر هستند.
حال اگر بخواهیم کمی بلندمدتتر به بیت کوین نگاه کنیم، باید بگویم که تحلیل آنچین بیت کوین (۳۱ تیر ۷ مرداد تا ۱۴۰۲) معتبر است، یعنی اگر دو فرض بیان شده در آن تحلیل را قبول کنیم، باید انتظار داشته باشیم که بیت کوین پس از یک کاهش قیمت تا سطوح حمایتی ۲۸ الی ۲۶ هزار دلار روند صعودی خود را تا ۳۳ الی ۳۵ هزار دلار شروع کند.
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: این هفته یک سخنرانی مهم داریم که میتواند، تأثیرگذار باشد. علاوه بر این موضوع کوینهایی با طول عمر ۲ تا ۳3 سال جابهجایی زیادی داشتهاند و این جابهجایی یا علتی که باعث این جابهجایی شده است، میتواند باعث کاهش قیمت بیت کوین شود.
حمایت و مقاومت پیش روی بیت کوین از دیدگاه آفچین
بهتر است اگر قصد معاملات فروش دارید، در نواحی مقاومتی و با مشاهده نشانه های نزولی وارد معامله فروش شوید.
تحلیل آنچین بیت کوین (۱۴ تا ۲۱ مرداد ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل هفته بیان کردیم که احتمال کاهش قیمت بیشتر است و نواحی حمایتی و مقاومتی را برای بیت کوین متصور شدیم. بیت کوین نیز همان طور که پیشبینی می کردیم تا سطح حمایتی ۲۸۸۰۰ دلار کاهش داشت و به این سطح حمایتی واکنش مثبتی نشان داد.
این هفته قرار است CPI سالانه منتشر شود و این موضوع میتواند بر بازارهای مالی مخصوصا بازار کریپتو تاثیرگذار باشد. پیشبینیهای اعلام شده برای CPI سالانه نشان از رشد این شاخص دارد و این موضوع میتواند باعث شاخص دلار و کاهش بازارهایی مانند سهام، طلا و کریپتو شود.
حال که متوجه اهمیت شاخص CPI شدیم بهتر است در مورد احتمالات موجود صحبت کنیم. شاخص CPI یک شاخص تورمی است، یا به عبارت دیگر بهنوعی نشاندهنده تورم است. حال اگر این شاخص رشد کند، فدرال رزرو برای کاهش تورم اقدام به افزایش نرخ بهره خواهد کرد و از آنجایی که تریدرها و تحلیلگران نیز از این موضوع آگاه هستند، در زمان افزایش cpi بیشتر فروشنده خواهند بود. حال اگر cpi کمتر از عدد پیشبینی اعلام شود، میتوان انتظار رشد بازارهای پرریسک و در صورت بالاتر اعلامشدن CPI میتوان انتظار کاهش قیمتها را داشت.
متوجه شدیم که این هفته CPI تاثیر بیشتری از دیگر تحلیلها دارد، پس حتما در روز پنجشنبه ساعت ۴ بعدازظهر منتظر این خبر باشید.
در تحلیل آنچین این هفته بیت کوین به سراغ یافتن نواحی حمایتی پیش روی بیت کوین خواهیم رفت، به همین دلیل در این هفته قرار است به سراغ سه ریلایز پرایس (Realized Price) برویم. بهصورت تجربی و منطقی ثابت شده است که قیمت به Realized Price در دستهبندیها مختلف واکنش نشان میدهد.
اگر به Realized Price برای هولدرهای کوتاه مدت (خط صورتی رنگ) نگاهی داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که هولدرهای کوتاه مدت بهصورت میانگین بیت کوینهای خود را در قیمت ۲۸۳۵۴ دلار خریدهاند. اگر قیمت کاهش بیشتری داشته باشد، احتمالا به این شاخص آنچین واکنش نشان دهد. در صورتی که قیمت این ناحیه (۲۸۳۰۰ دلار) را نیز بشکند، حمایت بعدی از دیدگاه آنچین، محدوده ۲۰۳۰۰ دلار که محل Realized Price هولدرهای بلند مدت و Realized Price کل بیت کوینهای در گردش است، خواهد بود. علاوه بر دادههای آنچین میتوان به سراغ سفارشات خرید و فروش در صرافی بایننس رفت. بر اساس انباشت این سفارشات میتوان نواحی حمایتی و مقاومتی مشخص شده را نیز برای بیت کوین متصور شد.
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: این هفته خبر cpi را داریم به همین دلیل باید بیشتر به این خبر توجه کنیم تا دادههای آنچین، با توجه به پیشبینی انجام شده برای این شاخص، احتمالا باید منتظر کاهش بیشتر از بیت کوین و آلتکوینها داشته باشیم.
تحلیل آنچین بیت کوین (۷ تا ۱۴ مرداد ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل آنچین هفته قبل بیان کردیم که احتمال کاهش قیمت بسیار بیشتر از افزایش آن است. بیت کوین کاهشی تا قیمت ۲۸۸۳۰ دلار را تجربه کرد که نشانه ای از صحت تحلیل انجام شده داشت.
این هفته بازار به واسطه َآن که در هفته قبل اخبار مرتبط با اعلام نرخ بهره را داشتیم، تاثیر کمتری از اخبار خواهد پذیرفت یا به زبان ساده اخباری مانند نرخ بیکاری و… تاثیر شدیدی مانند نرخ بهره که هفته قبل منتشر شد، بر قیمت بیت کوین نخواهند گذاشت.
در تحلیل آنچین این هفته به سراغ بررسی دو شاخص آن چین Coin Days Destroyed (CDD) و Realized Price برای بیت کوین هایی با طول عمر ۱ روز تا ۱ هفته خواهیم رفت.
بررسی شاخص CDD
فرمول محاسبه شاخص آن چین CDD به صورت زیر است.
رشد شاخص CDD میتواند از دو عامل زیر باشد.
- حجم نقل و انتقالات به شدت رشد داشته است
- کوین هایی با طول عمر بالا در حال جابجا شدن هستند.
حال که متوجه عوامل تاثیرگذار در رشد شاخص CDD شدیم باید بگوییم که شاخص CDD رشد شدیدی داشته است و این رشد اگر به هر یکی از دلایل بالا باشد، میتواند باعث ترس و کاهش قیمت بیت کوین شود.
بررسی Realized Price برای کوین هایی با طول عمر ۱ روز تا ۱ هفته
اگر به رفتار قیمت و Realized Price برای بیت کوین هایی با طول عمر ۱ روز تا ۷ هفته دقت کنید، متوجه واکنش جالب قیمت به این شاخص آنچین خواهید شد.
اکنون که قیمت و Realized Price به هم نزدیک شدهاند، می توان انتظار داشت که قیمت به این شاخص آنچین واکنش نشان دهد.
نتیجهگیری تحلیل آنچین این هفته: این هفته نیز از دیدگاه آنچین احتمال کاهش قیمت بسیار بیشتر از افزایش آن است. پس بهتر است که در نواحی مقاومتی که در ادامه مشخص میشود، اقدام به معاملات فروش کنید.
بررسی حمایت و مقاومت بیت کوین
تحلیل آنچین بیت کوین (۳۱ تیر ۷ مرداد تا ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل آنچین هفته قبل بیان شد که اگر قیمت بتواند خود را به محدوده ۳۰۷۰۰ دلار برساند باید منتظر افزایش فشار فروش و کاهش قیمت باشیم. بیت کوین قبل از آن که بتواند خود را به ۳۰۷۰۰ دلار برساند در محدوده ۳۰۵۰۰ دلار شروع به کاهش قیمت کرد و تا ۲۹۳۰۰ دلار کاهش قیمت داشت.
در تحلیل آنچین این هفته عامل مهمتری از دادههای آنچین بر قیمت تاثیرگذار است. این هفته قرار است نرخ بهره آمریکا یا Federal Funds Rate اعلام شود.
همانطور که در تمام تحلیلهای آنچین در مورد آن صحبت کردیم، در شرایط فعلی اخبار مرتبط با تورم تاثیر زیادی بر بازارها پرریسک مانند بازار کریپتو دارد. اگر نرخ بهره افزایش پیدا کند، تمام امیدی که سرمایهگذاران و تریدرها به کاهش نرخ بهره و بهبود بازارهای مالی داشتند از بین خواهد رفت و این موضوع میتواند باعث کاهش قیمت در بازارهای مالی و مخصوصا بیت کوین شود. پس سعی کنید، چهارشنبه ۴ مرداد معاملهای باز نداشته باشید تا دچار ضرر و زیان نشوید.
در تحلیل آنچین این هفته به سراغ جابهجایی بیت کوینهایی (UTXOهایی) با طول عمر بیش از ۱۰ سال خواهیم رفت و پس از آن به بررسی رفتار هولدرهای کوتاه مدت، تعداد تراکنشهای در حال انتظار در مم پول (Mempool Total Number of Transactions) و میزان ورودی و خروجی صرافیهای اسپات خواهیم پرداخت.
بررسی Spent Output Age Bands
اگر به شاخص Spent Output Age Bands نگاهی داشته باشید متوجه میشوید که در ساعات گذشته بیشاز هزار بیت کوین با طول عمر بیش از ۱۰ سال جابهجا شدهاند و این جابهجایی یا علت این جابهجایی میتواند باعث ترس، افزایش فشار فروش و کاهش قیمت بیت کوین شود.
بررسی Mempool Total Number of Transactions
شاخص Mempool Total Number of Transactions نشان دهنده تعداد تراکنشهایی است که در مم پول (Mempool ) در انتظار تایید شدن هستند. برای درک بهتر و کاهش نویز در تصویر یک SMA12 از شاخص گرفتیم. حال به تصویر بالا دقت کنید. هر زمان که تعداد تراکنش در انتظار در مم پول افزایش داشته است بازار یک حرکت به سمت بالا یا پایین داشته است. به زبانی دیگر هر زمان که تعداد تراکنشهای در حال انتظار افزایش یافته است، بازار منتظر یک خبر بوده است و بر اساس خبر اعلامی، بازار در جهت خبر حرکتی را انجام داده است. افزایش شاخص Mempool Total Number of Transactions نشان میدهد که بازار منتظر یک خبر است، احتمالا این خبر همان نرخ بهره باشد.
بررسی Stablecoins Ratio
برای بررسی میزان تمایل سرمایهگذاران به خرید یا فروش بیت کوین به سراغ Exchange Stablecoins Ratio برای صرافیهای اسپات رفتیم.
اگر به تصویر دقت کنید، فرمول Exchange Stablecoins Ratio را خواهید دید.
اگر به این شاخص و فرمول آن دقت کنید متوجه رشد آن خواهید شد که میتواند دو علت داشته باشد.
- افزایش تعداد بیت کوین در صرافیهای اسپات
- کاهش تعداد استیبل کوینها در صرافیهای اسپات
برای روشن شدن این موضوع به سراغ خالص ورودی خروجی بیت کوین در صرافیهای اسپات میرویم.
اگر کمی دقت کنیم، متوجه میشویم که به صورت میانگین خروجی بیت کوین از صرافیهای اسپات در این مدت بیشتر از ورودی بوده است، پس میتوان گفت که ما علاوه بر خروجی بیت کوین از صرافیها، خروجی استیبل کوین از صرافیها داشتیم و این خروجی استیبل کوینها نسبت به بیت کوین بیشتر بوده است (چون شاخص Exchange Stablecoins Ratio رشد داشته است).
هر زمان که خروجی استیبل کوین از صرافیها داریم یعنی تریدرها ترس و عدم اطمینان به روند دارند، به همین دلیل ترجیح میدهند که سرمایه خود را تبدیل به استبل کوین کرده و از صرافی خارج کنند.
بررسی رفتار هولدرهای کوتاه مدت با کمک شاخص Short Term Holder NUPL
اگر به شاخص Short Term Holder NUPL در این روند صعودی (رشد قیمت از ۱۵ تا ۳۲ هزار دلار) نگاهی داشته باشیم، متوجه یک رفتار تکرار شونده خواهیم شد. در هر رشد Short Term Holder NUPL به بالای عدد ۰ رسیده است که نشان از قرار گیری هولدرهای کوتاه مدت در سود دارد که این موضوع بسیار منطقی است. نکته مهم این است که در هر اصلاح قیمت شاخص Short Term Holder NUPL خود را به زیر عدد ۰ رسانده و پس از آن رشد خود را آغاز کرده است. اکنون دو فرض زیر را در نظر خواهیم گرفت.
- این رفتار دوباره تکرار شود.
- قیمت واقعی یا Realized Price برای هولدرهای کوتاه مدت تغییر محسوسی نداشته باشد.
اگر این دو فرض برقرار باشد، میتوان انتظار داشت که برای حرکت صعودی بعدی ما نیازمند کاهش قیمت بیت کوین، بین ۵ الی ۱۰ درصد هستیم. یعنی قیمت بیت کوین باید تا ۲۸۰۰۰ الی ۲۶۵۰۰۰ دلار کاهش داشته باشد.
نتیجهگیر تحلیل آنچین این هفته: مهمترین عامل حرکت قیمت در این هفته اعلام نرخ بهره خواهد بود، اما اگر بخواهیم اخبار را فاکتور بگیریم، باید منتظر کاهش قیمت بیت کوین تا نواحی ۲۸ هزار دلار باشیم. البته باید تاکید کنم که مقدار نرخ بهره اعلام شده میتواند، تمام تحلیلها را با شکست مواجه کند.
بررسی نواحی حمایت و مقاومت بیت کوین
تحلیل آنچین بیت کوین (۲۴ تا ۳۱ تیر ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل هفته قبل بیان کردیم که دادههای آنچین نشان از این دارند که احتمال افزایش قیمت بیت کوین بسیار بیشتر از کاهش آن است. این پیش بینی دقیقا اتفاق افتاد و بیت کوین توانست رشد قیمتی تا محدوده ۳۱۸۰۰ دلار را تجربه کند.
در تحلیل آنچین هفته قبل خبر cpi را داشتیم که با کاهش خوب این شاخص بیت کوین و دیگر بازارهای مالی نوساناتی را تجربه کردند و بیت کوین برای لحظاتی توانست خود را به نزدیکی محدوده ۳۱ هزار دلار برساند؛ اما فشار فروش بزرگان بازار باعث کاهش قیمت این ارز دیجیتال شد.
این هفته به واسطه اهمیت شاخص CPI که هفته قبل منتشر شد، نمیتوان انتظار واکنش شدیدی از بازار به واسطه اخبار داشت.
از اخباری که شاید بتواند تاثیر کمی روی بازار کریپتو بگذارد، میتوان به اعلام CPI انگلستان و Unemployment Claims اشاره کرد. شاخص CPI انگلستان بر روی شاخص دلار تاثیر خواهد گذاشت و شاخص دلار هم بر روی قیمت بیت کوین تاثیر گذار است. البته این تاثیرات در صورتی است که تغییرات این شاخص نسبت به پشبینیهای انجام شده خیلی بیشتر یا کمتر باشد.
در تحلیل آنچین این هفته به بررسی Realized Price برای بیت کوینهای با طول ۱ تا ۷ روز خواهیم پرداخت. ابتدا اگر از نمای نزدیک به این شاخص آنچین نگاهی داشته باشید، متوجه میشوید که این شاخص در حال حاضر در محدوده ۳۰۷۷۰ دلار قرار دارد و قیمت این شاخص را به سمت پایین شکسته است. این موضوع به معنی آن است که اگر بیت کوینهایی که طول عمر ۱ تا ۷ روز دارند در ضرر هستند.
شاخص Realized Price برای هر دستهای از بیت کوینها مانند یک حمایت و مقاومت عمل میکند. اگر قیمت به این شاخص آنچین برسد، هولدرهایی که بیت کوینهای خود را بین ۱ تا ۷ روز پیش خریده بودهاند وارد سود میشوند و برخی از این هولدرها در قیمت خرید خارج خواهند شد و باعث کاهش قیمت میشوند.
برای برای درک این موضوع میتوانید به تصویر زیر که واکنش قیمت به Realized Price را نمایش میدهد دقت کنید.
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: قیمت هنوز در فاز تصمیمگیری است و اگر قیمت به ۳۰۷۰۰ دلار برسد، احتمال افزایش فشار فروش و کاهش قیمت افزایش خواهد یافت.
اگر بخواهیم حمایتی را برای بیت کوین بر اساس سفارشات خرید و فروش در صرافی بایننس متصور شویم، میتوان از تصویر بالا استفاده کرد.
تحلیل آنچین بیت کوین (۱۷ تا ۲۴ تیر ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل آنچین هفته قبل بیان کردیم که در محدوده ۳۰۵۰۰ دلار تقاضا افزایش خواهد یافت و باعث رشد قیمت بیت کوین تا محدوده ۳۲ هزار دلار خواهد شد. تقاضا برای بیت کوین افزایش یافت و بیت توانست خود را به محدوده ۳۱۵۰۰ دلار برساند؛ اما پس از آن به واسطه ترس از افزایش نرخ بهره، شاهد کاهش قیمت بیت کوین بودیم.
در این هفته CPI سالانه منتشر خواهد شد و این خبر میتواند به تنهایی باعث حرکت تمام بازارهای مالی شود.
اگر به تصویر بالا دقت کنید، متوجه خواهید شد که پیش بینی انجام شده برای CPI سالانه برابر ۳.۱ درصد است و اگر این مقدار کاهش در CPI داشته باشیم، میتواند نگرانیهای سرمایهگذاران را از اخبار منتشر شده پیرامون افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را کاهش دهد و این کاهش نگرانی باعث رشد بازارهای پرریسک خواهد شد.
در تحلیل آنچین این هفته به سراغ بررسی آدرسهای فعال در ۲۴ ساعت گذشته، شاخص Coin Days Destroyed و MVRV بیت کوینهایی با طول عمر کمتر از ۷ روز خواهیم رفت.
همانطور که در تصویر بالا مشخص شده است در اکثر مواقع که فعالیت آدرسهای در ۲۴ ساعت گذشته یک رشد داشته است بازار یک کاهش یا یک رشد را تجربه کرده است. به بیانی دیگر افزایش فعالیت آدرسها در شبکه بیت کوین در اکثر مواقع نوید یک تغییر قیمتی محسوس دارد؛ اما این تغییر در جهت صعود خواهد بود یا نزول؟
برای پاسخ به این سوال در دادههای آنچین گشتی زدیم و متوجه شدیم که فعلا فعالیت بیت کوینهایی با طول عمر زیاد و تراکنشهایی با حجمهای بالا بسیار کاهش یافته است. این موضوع به وضوح در شاخص انچین Coin Days Destroyed قابل مشاهده است.

پس از ریزش قیمت در روز پنج شنبه شاخص CDD آرام گرفته است و این به معنای کاهش فعالیت بیت کوینهایی با طول عمر بالا و کاهش معاملات با حجم بالا است.
به صورت کلی در اکثر روزها بیش از ۹۰ درصد بیت کوینهای جابهجا شده عمری کمتر از ۷ روز دارند به همین دلیل در کوتاه مدت بررسی این دسته از هولدرها میتواند، مفید باشد. اگر به شاخص MVRV برای بیت کوینهایی با طول عمر کمتر از ۷ روز نگاهی داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که این شاخص مدتی است که زیر عدد ۱ قرار گرفته است و با توجه به این که در چند روز گذشته در یک روند صعودی قرار داشتیم، احتمالا این کاهش MVRV میتواند، باعث شود که این دسته از هولدرها بیت کوین های خود را نفروشند و برخی از این افراد نیز اقدام به خرید و کاهش میانگین قیمت خرید خود کنند.
کاهش MVRV برای بیت کوینهایی با طول عمر کمتر از ۷ روز و کاهش فعالیتها بزرگان بازار باعث خواهد شد احتمال افزایش قیمت بیت کوین بیشتر از کاهش آن باشد.
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: این هفته شاخص CPI منتشر خواهد شد و میتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد و تمام تحلیلها را فیل کند. اگر بخواهیم از دید آنچین به بازار نگاه کنیم احتمال رشد قیمت بسیار بیشتر از کاهش آن است؛ اما دوباره باید تاکید کنم که مهمتر از تحلیل آن چین در این هفته شاخص CPI، تورم آمریکا و تصمیمات فدرال رزرو است.
بررسی حمایت و مقاومت بیت کوین
اگر قصد معامله دارید، بهتر است در نواحی مشخص شده وارد و خارج شوید.
تحلیل آنچین بیت کوین (۱۰ تا ۱۷ تیر ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل هفته قبل بیان شد که در محدوده ۳۰ هزار دلار یک مقاومت قوی داریم علاوه بر این موضوع جنگ داخلی روسیه بسیار مهم خواهد بود که با توافق دو طرف این جنگ بدون درگیری به پایان رسید و بیت کوین نیز در حوالی ۳۰ هزار دلار به نوسانات خود ادامه داد.
برای تحلیل فاندامنتال و آنچین این هفته خبر مهمی که بتواند تاثیر زیادی بر قیمت بیت کوین و دیگر آلت کوینها داشته باشد، نداریم و نباید انتظار واکنش شدید از بیت کوین در زمان انتظار این اخبار داشت.
اگر تحلیل onchain هفته قبل را مطالعه کرده باشید، گفتیم که بیشتر هولدرهایی با طول عمر بین ۱ تا ۲ سال بیت کوینهای خود را با قیمت بیش از ۳۰ هزار دلار خریدهاند و اکنون که قیمت در بالای ۳۰ هزار دلار قرار گرفته برخی از افراد به قیمت سربهسر خود میرسند و این رسیدن به قیمت خرید باعث خواهد شد که برخی از این هولدرها پس از یکسال در ضرر بودن قصد فروش و خروج از مارکت را داشته باشند. این موضوع میتواند باعث افزایش فشار فروش و جلوگیری از رشد بیت کوین شود. در تحلیل انچین این هفته به این موضوع خواهیم پرداخت که آیا خریداران جدیدی وارد مارکت شدهاند یا نه.
در تحلیل آنچین امروز ابتدا به بررسی Active Addresses 24h خواهیم پرداخت. Active Addresses 24h میزان فعالیت آدرسها را از زمان فعلی (لحظه مشاهده نمودار در سایت) تا ۲۴ ساعت قبل را نمایش میدهد. در تصویر زیر Active Addresses 24h و میانگین ۷ دورهای آن (خط قرمز زنگ) قابل نمایش است.
همانطور که در تصویر هم مشخص است فعالیت آدرسها رشد داشته است ولی این افزایش نشان از افزایش فعالیت فروشندگان و خریداران دارد. برای مشخص شدن آنکه این افزایش فعالیت مربوط به افزایش تقاضای خرید است یا فروش به سراغ بررسی هولدرهای ۱ تا ۲ سال و ۱ تا ۷ روزه خواهیم رفت.
اگر به تصویر نگاهی داشته باشید، متوجه خواهید شد که تعداد بیت کوینها با طول عمر بین ۱ تا ۲ سال تغییر زیادی نداشته است و این موضوع نشان از آن دارد که هنوز این دسته از هولدرها شروع به فروش پس از رشد هفته پیش نکردهاند و این موضوع میتواند، بسیار مثبت باشد.
اگر به شاخص Total Supply Last Active 1d-1w نگاهی داشته باشیم متوجه خواهیم شد که بیت کوینهایی با طول عمر بین ۱ تا ۷ روز ابتدا رشد زیادی داشته؛ اما به یکباره کاهشی را تجربه کرده است. این کاهش به دلیل فروش یا جابهجایی این بیت کوینها نیست، بلکه به دلیل آن است که این بیت کوینها طول عمرشان بیشتر از۷ روز شده و وارد دسته بعدی یعنی کوینهایی با طول عمر ۱ هفته تا ۱ ماه شدهاند. این موضوع به وضوح در Total Supply Last Active 1w-1m قابل مشاهده است.
همانطور که در تصویر هم مشخص شده است، شاخص Total Supply Last Active 1w-1m رشدی را دقیقا در زمان کاهش شاخص Total Supply Last Active 1d-1w ثبت کرده و این درستی نظریه ما را اثبات میکند.
حال با توجه به آنکه ما در بین هولدرهای ۱ تا ۲ سال فروشنده زیادی نداشتیم و هولدرهای ۱ تا ۷ روز هم فروشنده نبودند و بر عمر این کوینها افزوده شده، میتوان گفت که احتمالا این افزایش فعالیت به دلیل افزایش تقاضا برای خرید بوده است (باید توجه داشت که در زمان فعلی هولدرهای ۱ تا ۲ سال به عنوان فروشنده و هولدرهای کوتاه مدت به عنوان خریدار هستند).
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: با توجه به مواردی که بیان شد، در محدوده ۳۰۵۰۰ دلار تقاضا برای ورود به مارکت افزایش یافته است و این موضوع به همراه آن که بیشتر هولدرهای ۱ تا ۲ ساله هنوز تصمیم به فروش نگرفتهاند، میتواند احتمال افزایش قیمت بیت کوین تا سطح ۳۲ هزار دلار را افزایش دهد.
بررسی نواحی حمایت و مقاومت در نمودار بیت کوین
برای بررسی نواحی حمایت و مقاومت به سراغ سفارشات خرید و فروش در صرافی بایننس رفتیم. محلهای مشخص شده بیشترین تقاضا برای خرید و فروش را دارد که میتواند مانند حمایت و مقاومت عمل کند.
تحلیل آنچین بیت کوین (۳ تا ۱۰ تیر ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در هفته قبل منتظر کاهش قیمت بیت کوین تا ۲۵۸۰۰ دلار بودیم؛ اما این تحلیل با شکست همراه بود و بیت کوین تا سطح ۳۲ هزار دلار رشد کرد و تحلیل ما باطل شد.
در تحلیل آنچین این هفته مانند تمام تحلیلهای هفتههای قبل به سراغ شاخصها و اخبارهای اقتصادی میرویم. در هفته پیش رو مهمترین و تاثیرگذارترین خبر در حال حاضر سخنرانی پاول در روز چهارشنبه است.
مهمتر از این سخنرانی سرانجام جنگ روسیه با گروه نظامی واگنر است که خبر آن امروز صبح (شنبه ۳ تیر) منتشر شد. از این خبر هنوز اطلاعات زیادی در دسترس نیست و اخبار ضد و نقیضی منتشر میشود؛ اما نکتهای که باید بدانید آن است که اگر درگیریها بیشتر شود، طلا و بیت کوین میتوانند، رشد کنند. نمونه این رشد را در ابتدای جنگ روسیه و اوکراین مشاهده کردیم.
مهمتر از همه تحلیلها اعم از تحلیل آنچین، تحلیل تکنیکال و … سرانجام این درگیریها در روسیه است. به همین دلیل بهتر است که این چند روز معامله باز مخصوصا در جهت SELL نداشته باشید تا دچار ضرر ناگهانی نشوید.
دادههای آنچین این هفته سیگنال خاصی را نشان نمیدهند؛ اما یک نکته قابل توجه در مورد محدوده ۳۰ هزار دلار این است که این محدوده برای هولدرهای بین ۱ تا ۲ سال بسیار مهم است. افرادی که بیت کوینهای خود را بین ۱ تا ۲ سال پیش خریداری کردهاند، اکثرا در قیمتهای بیش از ۳۰ هزار دلار خریداری کردهاند و این موضوع به راحتی در تصویر زیر قابل مشاهده است.
این دسته از هولدرهای که حدودا ۱.۵ سال در ضرر بودهاند، وقتی به قیمت سر به سر میرسند، اقدام به فروش و خارج شدن از مارکت کریپتو میکنند. این موضوع باعث افزایش فشار فروش میشود. بیت کوین اگر بخواهد ادامه رشد خود را تجربه کند باید مدتی در محدوده ۳۰ هزار دلار درجا بزند، پس ادامه روند صعودی بیت کوین مشروط به افزایش خرید و فروش در این محدوده و ورود افراد جدید به مارکت است.
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: مهمترین و اصلیترین عامل حرکت بیت کوین در این هفته اخبار مربوط به جنگ داخلی روسیه است، به همین دلیل نمیتوان تنها به دادههای آنچین اکتفا کرد. بهتر است که این هفته بیشتر معاملات اسپات داشته باشید و اگر جنگ شدت بگیرد، باید منتظر رشد قیمت بیت کوین و طلا باشیم.
نواحی حمایت و مقاومت بیت کوین
تحلیل آنچین بیت کوین (۲۷ خرداد تا ۳ تیر ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل هفته قبل گفتیم که احتمال زیاد تقاضا برای خرید بیت کوین در محدوده ۲۵ هزار دلار افزایش خواهد یافت و این اتفاق دقیقا به وقوع پیوست. بیت کوین پس از کاهش قیمت و رسیدن به محدوده ۲۵۰۰۰ الی ۲۴۷۰۰ دلار رشد قیمت را تجربه کرد و به قیمت ۲۶۹۰۰ دلار رسید.
مهمترین خبر در تحلیل این هفته Fed Chair Powell Testifies است، در این جلسه رئیس فدرال و دیگر اعضای هیئت مدیره به سوالات نمایندگان و سناتورها در مورد روند پیش روی اقتصاد، سیاستهای پولی و… پاسخ میدهند.
این جلسه که در روز چهارشنبه ۳۱ خرداد برگزار خواهد شد و میتواند تاثیر زیادی بر بازارهای مالی داشته باشد. بهتر است در روز چهارشنبه معاملهای نداشته باشید، چون هر نوع واکنشی از بیت کوین در روز چهارشنبه بعید نیست.
با توجه به نمودار منتشر شده تعداد ۹ نفر از اعضای فدرال رزرو معتقدند که نرخ بهره باید تا ۵.۵ الی ۵.۷۵ درصد افزایش پیدا کند و این موضوع یکی از علل اصلی کاهش قیمت بیت کوین تا قیمت ۲۴۷۰۰ دلار بود. جلسه پرسش و پاسخ اعضای فدرال رزرو و سناتورهای آمریکایی در این هفته میتواند، این موضوع را شفاف کند، پس حتما چهارشنبه ۳۱ خرداد گوش به زنگ باشید.
این هفته در مورد Dot plot منتشر شده در مورد پیشبینی نرخ بهره در سال ۲۰۲۳ که روز چهارشنبه ۲۴ خرداد منتشر شد، صحبت خواهیم کرد.
در تحلیل انچین این هفته به سراغ سه شاخص آنچین Spent Output Age Bands، MVRV و Taker Buy Sell Ratio خواهیم رفت.
بررسی Spent Output Age Bands نشان از این دارد که درصد جابهجایی تعداد بیت کوینهایی که بین ۷ تا ۱۰ سال پیش خریداری شده است، در حال افزایش است و این موضوع میتواند، باعث افزایش فشار فروش در بازار و کاهش قیمت بیت کوین شود.
بررسی شاخص MVRV برای هولدرهای کمتر از ۳۰ روز نشان از رسیدن قیمت به قیمت سر به سر این دسته از هولدرها دارد، این موضوع پس از چند روز در ضرر بودن این دسته از هولدرها باعث خواهد شد که برخی از این هولدرها اقدام به فروش در قیمت سربهسر کنند و این فروش میتواند باعث افزایش فشار فروش در بازار شود.
بررسی SMA 24 شاخص Taker Buy Sell Ratio نشان از خرید هیجانی معالهگران در مارکت دارد و این موضوع میتواند باعث شود که مارکت میکرها وارد مارکت شده و با کاهش قیمت این افراد را لیکویید کنند. باید توجه داشت که هر زمان خریداران یا فروشندگان با طمع زیادی معامله کردهاند، مارکت میکرها قیمت را مخالف جهت معالمهگران حرکت دادهاند و باعث لیکویید شدن آنها شده اند.
احتمالا متوجه شدهاید که خریداران به صورت مارکت در حال معامله هستند (با طمع خرید میکنند و هر قیمت را مناسب وارد شدن به معامله میدانند) این موضوع میتواند کمی باعث رشد قیمت شود؛ اما در اکثر مواقع پس از کمی رشد قیمت کاهشی را تجربه کرده است.
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: احتمالا تا روز چهارشنبه بیت کوین کاهش قیمتی را حداکثر تا سطح ۲۵ هزار دلار تجربه کند؛ البته در روز چهارشنبه بازار ممکن است به هر جهتی حرکت کند و این حرکت کاملا وابسته به سخنان پاول در جلسه چهارشنبه است.
بررسی حمایت و مقاومت بیت کوین
تحلیل آنچین بیت کوین (۲۰ تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل هفته قبل بیان شد که احتمالا قیمت بیت کوین تا ۲۷۵۰۰ دلار رشد کرده و پس از آن کاهش قیمت را تجربه خواهد کرد و دقیقا قیمت بیت کوین مانند تحلیل حرکت کرد و پس از رشد تا قیمت ۲۷۵۰۰ دلار، کاهش قیمت را تجربه کرد.
در تحلیل آنچین این هفته مهمترین خبری که میتواند تاثیر زیادی بر روی قیمت بیت کوین داشته باشد، دعوای حقوقی sec با دو صرافی بایننس و کوین بیس و اعلام شاخص CPI سالانه است. پیشبینی شاخص CPI کاهش چشمگیری داشته است و این موضوع میتواند باعث افزایش امید و رشد قیمت بیت کوین و سایر بازارهای مالی شود.
دعوای حقوقی SEC و صرافیها باعث کاهش قیمت بیت کوین، کاهش شاخص CPI نیز باعث رشد قیمت بیت کوین خواهد شد، پس بهتر است این دو موضوع را در این هفته دنبال کنید.
در تحلیل آنچین این هفته به سراغ بررسی دو شاخص MVRV برای هولدرهای کمتر از ۳۰ , ۱۸۰ روز و Realized Price برای آدرسهایی با بیش از ۱۰ هزار بیت کوین خواهیم پرداخت.
شاخص انچین MVRV برای بیت کوینهایی با طول عمر کمتر از ۳۰ روز کاهش زیادی داشته است و این کاهش به معنی در ضرر بودن اکثر افرادی است که بیت کوینهای خود را در ۳۰ روز گذشته خریداری کردهاند. تمایل به فروش در ضرر همواره کم است و افراد تمایل ندارند که بیت کوینهای خود را در ضرر بفروشند و این موضوع میتواند کمی از فشار فروش ایجاد شده بکاهد.
این کاهش MVRV برای هولدرهای زیر ۳۰ روز میتواند باعث کاهش عرضه شود؛ اما آیا تقاضا در بازار به وجود خواهد آمد که باعث افزایش قیمت شود؟
دو عامل میتواند باعث افزایش تقاضا در بازار شود
- افرادی که بیت کوینهای خود را در ۱۸۰ روز گذشته خریداری کردهاند به صورت میانگین به قیمت سر به سر رسیدهاند. به زبانی دیگر MVRV برای بیت کوینهایی با طول عمر کمتر از ۱۸۰ روز به عدد ۱ رسیده است و این رسیدن به قیمت سربهسر در شرایطی که چند ماه در سود بودهاند باعث خواهد شد که برخی از این افراد اقدام به خرید کرده و باعث افزایش تقاضا و افزایش قیمت شوند.
- عامل دیگری که میتواند باعث افزایش تقاضا برای خرید بیت کوین شود، نزدیک شدن قیمت به Realized Price برای هولدرهایی با بیش از ۱۰ هزار بیت کوین است. این دسته از هولدرها پس از رسیدن قیمت به Realized Price احتمال زیاد خریدار خواهند بود و این خرید باعث افزایش تقاضا در بازار خواهد شد.
نتیجه تحلیل آنچین: شاخص CPI و دادههای آنچین نشان از رشد قیمت بیت کوین از محدوده ۲۵ هزار دلار دارند.
بررسی حمایت و مقاومت بیت کوین
سفارشات خرید در محدوده ۲۵ هزار دلار در حال افزایش است که میتواند مانند یک حمایت برای برگشت قیمت عمل کند.
تحلیل آنچین بیت کوین (۱۳ تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: تحلیل هفتهی قبل با شکست مواجه شد و بیت کوین توانست خود را به قیمتهای بالاتر برساند و پس از آن کاهش قیمت را تجربه کرد. ما در تحلیل هفته قبل انتظار کاهش قیمت را از سطح ۲۷ هزار دلار داشتیم؛ اما این اتفاق نیفتاد و بیت کوین توانست خود را به محدوده ۲۸ هزار دلار برساند و از آن ناحیه شاهد ریزش قیمت بیت کوین بودیم.
این هفته نیز اخبار و شاخصهای اقتصادی که قرار است منتشر شوند؛ احتمالا تاثیر زیادی بر روی قیمت بیت کوین نداشته باشند. علت این عدم تاثیرپذیری پیشخور شدن خبرها و تاثیرپذیری بیت کوین از اخبار تورمی است.

اولین شاخصی که امروز بررسی خواهیم کرد شاخص Taker Buy Sell Ratio است.

همانطور که مشخص است در SMA 24 شاخص Taker Buy Sell Ratio در بالای عدد ۱ واقع شده و در حال رشد است. این رشد نشان از افزایش تمایل خریداران برای ورود به بازار و انجام معامله به صورت تیکر دارد. این موضوع میتواند به نوعی نشان از طمع خریداران نیز باشد و زمانی که این طمع به بالاترین حد خود برسد، مارکت میکرها وارد بازار شده و با کاهش قیمت باعث لیکویید شدن خریداران خواهند شد. پس میتوان بر اساس این شاخص گفت که قیمت فعلا میتواند تا سطوح مقاومتی خود که در ادامه مشخص کردهایم، رشد کند و پس از آن اگر طمع این افراد کاهش پیدا نکند، باید شاهد کاهش قیمت بیت کوین باشیم.
شاخص بعدی که قرار است بررسی کنیم تعداد تراکنشهای نهنگهایی است که بیش از ۱ میلیون دلار سرمایه دارند.

اگر به تصویر بالا دقت داشته باشیم متوجه خواهیم شد که هر زمان تعداد تراکنش نهنگهایی با بیش از ۱ میلیون دلار سرمایه رشد میکند، قیمت بیت کوین به واسطه ترس یا به واسطه فشار فروش این نهنگها کاهش قیمت را تجربه کرده است. این کاهش وابسته به شرایط متغییر است. حال تعداد تراکنش این نهنگها در حال رشد است و این موضوع میتواند باعث کاهش قیمت بیت کوین شود.
نتیجه تحلیل آنچین: این هفته بازار حرکت رنجی خواهد داشت، پیش بینی من این است که ابتدا قیمت خود را به محدوده ۲۷۵۰۰ دلار رسانده و پس از آن دوباره به قیمت ۲۶۸۰۰ و ۲۶۵۰۰ دلار بازخواهد گشت. البته ممکن است با انتشار خبری مثبت یا منفی این روند تغییر کرده و بیت کوین جهت خاصی به خود بگیرد.
بررسی نواحی حمایت و مقاومت بیت کوین
برای بررسی نواحی حمایت و مقاومت مانند تمام تحلیلهای آنچین به سراغ محدودههای خرید و فروش در صرافی بایننس خواهیم رفت. همانطور که میتوان در چارت مشاهده کرد، بیت کوین در ناحیه ۲۷,۵۰۰ دلار یک محدوده فروش قوی داشته و در دو ناحیه ۲۶,۸۰۰ دلار و ۲۶,۵۰۰ دلار نواحی خرید دارد.

تحلیل آنچین بیت کوین (۶ تا ۱۳ خرداد ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: همانطور که انتظار داشتیم بیت کوین کاهش قیمت را تجربه کرد و به محدوده حمایتی ۲۶ هزار دلار رسید.
در ابتدا باید بگوییم که از این هفته تحلیل آنچین به جای چهارشنبه، شنبه هر هفته منتشر خواهد شد.
در تحلیل آنچین این هفته اخبار و شاخص اقتصادی که بر روی بازار کریپتو تاثیر کوتاه مدت زیادی داشته باشد، منتشر نخواهد شد.

حال که این هفته خبر مهمی نداریم به سراغ بررسی شاخصهای آنچین خواهیم رفت. در این تحلیل آنچین به بررسی میانگین ۲۴ ساعته Taker Buy Sell Ratio و Realized Price برای دو دسته از هولدرها خواهیم پرداخت.
در شاخص Taker Buy Sell Ratio به بررسی میزان عطش خریداران و فروشندگان در معاملات فیوچر میپردازیم.

همانطور که در تصویر مشخص است هر زمان که شاخص Taker Buy Sell Ratio به بالای عدد ۱ رسید و رشد شارپی داشته است، بیت کوین کاهش قیمتی را تجربه کرده است. علت این موضوع به زبان ساده افزایش طمع افراد برای باز کردن معاملات خرید به صورت مارکت است. هر زمان که خریداران به صورت افراطی اقدام به خرید کردهاند، بازار برای آن که این افراد را لیکویید کند کاهش قیمت داشته است و این شاخص در زمان حال اقدام به رشد شدیدی کرده است که میتواند باعث کاهش قیمت بیت کوین شود.
شاخص Realized Price برای دو دسته از هولدرها یعنی هولدرهایی که بیت کوینهای خود را بین ۱ روز تا ۱ هفته خریداری کردهاند و هولدرهایی که بیت کوین های خود را ۱ ماه تا ۳ ماه پیش خرداری کردهاند به محدوده جذابی رسیده است. همانطور که در تصویر مشخص است، قیمت به Realized Price برای این دو دسته از هولدرهای بسیار نزدیک شده است.

این دو Realized Price مانند یک مقاومت برای بیت کوین عمل خواهد کرد؛ زیرا اگر قیمت به بالای Realized Price این دو دسته از هولدرها برسد، عملا به صورت میانگین این دو دسته از هولدرها وارد سود خواهند شد و این موضوع میتواند باعث فشار فروش و کاهش قیمت شود. رسیدن به قیمت سر به سر برای هولدرهایی که مدتی در ضرر بودهاند، فرصتی برای خروج از بازار است و این به معنای فشار فروش و کاهش قیمت بیت کوین خواهد بود.
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: شاخصهای اقتصادی مهمی که باعث نوسانات قیمت در بیت کوین شوند وجود ندارد. شاخصهای آنچین نیز نشان از مقاومت قوی در قیمت ۲۷ هزار دلار دارد. پس بهتر است که رفتار بیت کوین در قیمت ۲۷ هزار دلار را زیر نظر داشته باشد.
بررسی نواحی حمایت و مقاومت بیت کوین

نواحی که میتواند مانند حمایت و مقاومت برای بیت کوین عمل کند در تصویر بالا مشخص شده است.
تحلیل آنچین بیت کوین (۲۷ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: همانطور که در تحلیل هفته قبل انتظار داشتیم شاخص cpi کاهش ۰.۱ درصدی را ثبت کرد و این موضوع باعث حرکت بیت کوین به سمت ۲۸۳۰۰ دلار شد. پس از این رشد قیمت اخباری مبنی بر فروش بیت کوینهای مصادره شده توسط دولت آمریکا منتشر شد که باعث ترس شدید در بازار و کاهش قیمت این ارز دیجیتال شد.
این هفته مهمترین خبری که میتواند بر بازار کریپتو و دیگر بازارهای مالی تاثیرگذار باشد، سخنرانی پاول (Powell) در روز جمعه است. در این سخنرانی صحبتها و حتی لحن پاول میتواند بر بازارهای مالی تاثیر داشته باشد، پس بهتر است که در روز جمعه ۱۹ می مراقب معاملات خود باشد تا دچار ضرر و زیان نشوید.

در تحلیل آنچین این هفته به بررسی شاخص Net Realized Profit/Loss و Spent Output Age Bands خواهیم پرداخت.
شاخص Net Realized Profit/Loss در روز گذشته رشد زیادی داشته است که نشان از فروش حجم زیادی بیت کوین در سود دارد. این در حالی است که در چند روز گذشته که بیت کوین در حوالی همان قیمت (۲۷,۲۰۰ دلار) در حال نوسان بوده، کل میزان فروش یا جابهجاییهای انجام شده در ضرر بوده است. حال این حجم از سود تحقق یافته میتواند در صورتی که قیمت بیت کوین رشدی نداشته میتواند، مشکوک باشد.

این سود تحقق یافته به دو صورت ممکن است که ایجاد شود.
- حجم زیادی بیت کوین با سود کم به فروش رسیده باشند (فروش حجم زیادی از بیت کوینهای کوتاه مدت)
- فروش بیت کوینهایی با سود بسیار زیاد (فروش بیت کوینهایی با عمر بالا)
برای بررسی این موضوع به سراغ شاخص Spent Output Age Bands رفتیم.

همانطور که در تصویر بالا مشخص است، جابهجایی بیت کوینها یا utxoهایی با طول عمر بین ۳ تا ۷ سال بسیار رشد داشته است و این جابهجایی یا علتی که باعث این جابهجایی شده است میتواند، باعث ترس و کاهش قیمت بیت کوین شود.
گاهی هولدرهای بلند مدت و بزرگان بازار از افراد عادی زودتر به اخبار مهم دسترسی و واکنش لازم را نشان میدهند، به همین دلیل بازار چشم به این هولدرها دوخته است. در هر صورت چه خبری در بازار باشد چه نباشد، رشد فعالیت هولدرهای بلند مدت باعت ترس و کاهش قیمت خواهد شد.
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: سخنرانی پاول میتواند بسیار تاثیرگذار باشد و باعث نوسانات شدیدی در بازار شود. اگر بخواهیم از دیدگاه آنچین به بازار نگاه کنیم، باید گفت که حرکت هولدرهای بلند مدت مشکوک است و این رفتار غیرعادی میتواند باعث ترس در بازار و افزایش فشار فروش در بیت کوین شود.
نواحی حمایت و مقاومت در بیت کوین
برای بیت کوین میتوان نواحی حمایت و مقاومت مشخص شده در تصویر را متصور شد.

تحلیل آنچین بیت کوین (۲۰ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل هفته قبل بیان کردیم که دیدن بیت کوین ۳۰ هزاری دلار در روزهای آینده دور از ذهن نیست. بیت کوین نیز به قیمت ۲۹۹۰۰ دلار رسید و پس از آن با اعلام پیشبینی cpi و باز شدن بازارهای جهانی قیمت این ارز دیجیتال با کاهش همراه بود. علت این کاهش ثابت ماندن تورم و افزایش ترس در بین افراد برای افزایش نرخ بهره از سمت فدرال رزرو بود.
امشب (چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲) CPI سالانه منتشر خواهد شد. همانطور که در ابتدا بیان شد، بیت کوین به واسطه پیشبینی ضعیف CPI از محدوده ۲۹۹۰۰ دلار به ۲۷۵۰۰ دلار رسید. اگر امشب CPI از عدد ۵ که پیشبینی و نرخ قبلی آن است بالاتر منتشر شود، بازارهای مالی و بیت کوین کاهش قیمت شدیدی را تجربه خواهند کرد و اگر CPI عددی کمتر از ۵ را ثبت کند، میتوان انتظار برگشت قیمت به محدوده ۳۰ هزار دلار را از بیت کوین داشت.

امروز ساعت ۴ بازارهای مالی نوسانات شدیدی را تجربه خواهند کرد. تورم یا CPI سالانه از Jul سال ۲۰۲۲ روند کاهشی به خود گرفته است و در ماه قبل نیز توانست ۱ درصد کاهش را ثبت کند. امروز نیز احتمالا این شاخص بتواند، کاهش کمی را ثبت کند، البته این یک نظر شخصی است. بسیاری از تحلیلگران در مورد کاهش cpi نظرات مختلفی دارند و بسیاری از سایتهای تحلیلی عدد ۵ درصد را برای این شاخص اقتصادی پیشبینی کردهاند. اگر cpi در این دوره نتواند، کاهشی را ثبت کند، اوضاع اقتصاد جهانی کمی دشوار خواهد شد. فدرال رزرو هنوز قصد دارد که تورم را کنترل کند و این کاهش تورم را با افزایش نرخ بهره انجام خواهد داد. البته این افزایش نرخ بهره باعث رکود و ورشکستگی بانکهای بزرگ خواهد شد. تا به امروز چندین بانک بزرگ ورشکسته شدهاند و این ورشکستگیها باعث افزایش تقاضا برای خرید طلا برای در امان ماندن از تورم شده است.
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: در دادههای آنچین نشانههای خاصی دیده نمیشود؛ اما احتمالا cpi بتواند کاهش کمی را نسبت به دوره قبلی خود ثبت کند. در صورت کاهش cpi میتوان انتظار داشت که بازارهای مالی، مخصوصا بازار کریپتو رشد خوبی را تجربه کند.
بررسی حمایت و مقاومت بیت کوین:

حمایت مهم ۲۷ هزار دلار میتواند باعث توقف کاهش بیت کوین در صورت فشار فروش شود. مقاوتهای مهم نیز در تصویر بالا مشخص شده است.
تحلیل آنچین بیت کوین ( ۱۳ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: همانطور که انتظار داشتیم، بیت کوین از محدوده ۲۸ هزار دلار کاهش بیشتری را تجربه نکرد و توانست خود را به دو هدف قیمتی ۲۹ و ۳۰ هزار دلار که در هفته گذشته مشخص کردیم، برساند. قیمت بیت کوین پس از رسیدن به این دو هدف قیمتی با کاهش قدرت خرید و افزایش فروش همراه بود و این موضوع باعث کاهش قیمت بیت کوین به محدوده ۲۸۵۰۰ دلار شد.
در تحلیل این هفته دو شاخص اقتصادی Federal Funds Rate و CPI سالانه بسیار تاثیرگذار خواهند بود.

امروز (چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت) نرخ بهره اعلام خواهد شد و احتمال زیاد از ۵ درصد به ۵.۲۵ درصد افزایش خواهد داشت. در زمان اعلام این شاخص اقتصادی بازار دچار نوسان خواهد شد، البته این نوسانات کوتاه مدت خواهد بود.
از دیگر شاخصهای مهم که تحلیل آنچین این هفته ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد، شاخص CPI سالانه خواهد بود. برای این شاخص هنوز پیشبینی منتشر نشده است و ممکن است در زمان انتشار پیش بینی این شاخص بر اساس عدد اعلام شده بازارهای مالی مخصوصا بیت کوین حرکتهای نوسانی شدیدی را تجربه کند، پس مراقب معاملات خود در روز جمعه (زمان اعلام پیشبینی CPI) باشید.
در تحلیل آن چین این هفته به سراغ دو شاخص SOPR و Realized Price – UTXO Age Bands خواهیم رفت.
بررسی شاخص SOPR
در هفتههای قبل همواره شاخص SOPR برای هولدرهای کوتاه مدت را بررسی میکردیم؛ اما این هفته به سراغ SOPR برای تمام هولدرها رفتیم. اگر به تصویر زیر دقت کنید، متوجه خواهید شد هر زمان که در یک روند صعودی قرار گرفتیم (شاخص SOPR مدتی بالای عدد ۱ قرار کرفته است) و SOPR به عدد ۱ نزدیک شود، احتمالا یک حرکت صعودی خواهیم داشت.

هر زمان که SOPR به عدد یک نزدیک میشود به معنای آن است که هولدرهای بیت کوین در مجموع در حال فروش در قیمت سربهسر هستند، این موضوع در یک روند صعودی میتواند باعث کاهش فشار فروش و رشد قیمت بیت کوین شود.
بررسی شاخص Realized Price – UTXO Age Bands
شاخص Realized Price – UTXO Age Bands برای هولدرهای ۱ هفته تا ۱ ماه و قیمت بیت کوین به هم نزدیک شدهاند و در حال نوسان در نزدیکی یکدیگر هستند. هر زمان که این اتفاق میافتد، نشان از سردرگمی هولدرهای بین ۱ هفته تا ۱ ماه دارد و این سردرگمی پس از مدتی با یک حرکت شارپ به سمت بالا یا پایین همراه بوده است. این موضوع در تصویر زیر به وضوح قابل مشاهده است.

با توجه به شاخص Realized Price – UTXO Age Bands باید انتظار یک حرکت شارپ از بیت کوین در جهت صعود یا نزول باشیم. صعودی یا نزولی بودن این حرکت به شاخص CPI و نرخ بهره ارتباط دارد.
نتیجهگیری تحلیل آنچین: در این هفته دو شاخص مهم اقتصادی داریم که میتوانند، باعث حرکتهای ناگهانی در تمام بازارهای مالی شوند. علاوه بر شاخصهای اقتصادی، شاخصهای آنچین پیشبینی برای روند صعودی دارند و اگر اخبار و شاخصهای اقتصادی خیلی بد منتشر نشود، میتوان انتظار داشت که این هفته بیت کوین با قیمت ۳۰ هزار دلار و یا بالاتر از آن را ببینیم.
بررسی حمایت و مقاومت بیت کوین
برای بررسی حمایت و مقاومتهای پیش رو بیت کوین مانند تمام هفتههای قبل به سراغ نواحی اشباع خرید و فروش در صرافی بایننس خواهیم رفت.

نواحی پر حجم در صرافی بایننس مشخص شده است. این نواحی میتواند مانند حمایت و مقاومت عمل کند.
تحلیل آنچین بیت کوین ( ۶ تا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در هفته قبل انتظار داشتیم که بیت کوین از محدوده ۲۸ هزار دلار شروع به رشد قیمت کند که متاسفانه بیت کوین در محدوده ۲۸ – ۲۷ هزار دلار چند روزی نوسان داشت و حرکت صعودی خود را شروع نکرد.
در این هفته بازار منتظر اعلام نرخ بهره (Federal Funds Rate) در چهارشنبه خواهد بود و تمام بازارهای مالی با این شاخص اقتصادی حرکتهای شدیدی را تجربه خواهند کرد. پس بهتر است در چهارشنبه (زمان اعلام Federal Funds Rate) بیشتر مراقب معاملات خود باشید.

با توجه به کاهش CPI سالانه که دو هفته گذشته منتشر شد، برخی از تحلیلگران معتقدند که فدرال رزرو به پایان سیاستها انقباضی خود نزدیک شده است. در صورتی که چهارشنبه ۳ می ۲۰۲۳ نرخ بهره افزایش پیدا نکند و همان ۵ درصد اعلام شود بازار میتواند جهش بسیار خوبی را به سمت بالا تجربه کند؛ اما احتمال اینکه نرخ بهره ۵.۲۵ درصد اعلام شود زیاد است. اعلام شدن ۵.۲۵ درصدی نرخ بهره احتمالا باعث کاهش قیمت بیت کوین نخواهد شد، زیرا بازار نسبت به این افزایش نرخ بهره واکنش نشان داده است و کاهش لازم را تجربه کرده است.
افزایش نرخ بهره میتواند فشار بیشتری به بانکها وارد کند و این فشار بیشتر باعث ترس افراد و خروج سرمایه از بانکها میشود. احتمالا بخش بزرگی از این سرمایه با توجه به تورم، به طلا و بخش کوچکی از آن به مارکت کریپتو وارد خواهد شد. این ورود سرمایه باعث رشد قیمت طلا و بیت کوین خواهد شد. البته باید دقت داشت که تاثیر این وارد شدن سرمایه بلند مدت است و نباید منتظر واکنش خیلی سریعی از مارکت باشیم.
در تحلیل آنچین این هفته داده و شاخص آن چینی که بتوان از آن سیگنال دریافت کرد، نداریم. اما با توجه به شواهد و شاخصهای اقتصادی میتوان انتظار داشت که بیت کوین کاهش بیشتری را تجربه نکند و اگر نرخ بهره تغییر زیادی نداشته باشد میتوان انتظار داشت که بیت کوین بتواند خود را به قیمت ۲۹-۳۰ هزار دلار برساند.
تحلیل آنچین بیت کوین ( ۳۰ فروردین تا ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: همانطوری که انتظار داشتیم، قیمت بیت کوین کاهشی را تجربه کرد و به ۲۹ هزار دلار رسید. پس از رسیدن به قیمت ۲۹ هزار دلار با افزایش تقاضا قیمت بیت کوین کاهش بیشتری را تجربه نکرد و به محدوده ۳۰ هزار دلار بازگشت.
در این هفته مانند هفته قبل خبر و شاخص اقتصادی مهمی که بتواند باعث حرکتهای نوسانی شدید در بازار شود، نداریم.

در صورتی که شاخصهای اقتصادی هفته آینده تغییر زیادی نسبت به پیشبینی نداشته باشند، احتمالا قیمت بیت کوین نوسان شدیدی را تجربه نخواهد کرد و از نظر شاخصهای اقتصادی هفته آرامی را خواهیم داشت.
در تحلیل آنچین این هفته به سراغ دو شاخص آنچین برای هولدرهای کوتاه مدت خواهیم رفت. شاخص اول Short Term Holder SOPR است که به زبان ساده سود هولدرهای کوتاه مدت را از فروش (جابهجایی) بیت کوینهایشان نشان میدهد.

هر زمان که شاخص Short Term Holder SOPR به مدت چند روز بالای عدد ۱ قرار میگیرد، یک روند صعودی تشکیل شده است و بالعکس. حال اگر شاخص Short Term Holder SOPR به عدد ۱ نزدیک شود، یعنی هولدرهای کوتاه مدت بهصورت میانگین در قیمت سربهسر در حال فروش یا جابهجایی بیت کوینهای خود هستند و این موضوع میتواند در یک روند صعودی باعث کاهش فشار فروش و افزایش قیمت بیت کوین شود. در روند نزولی نیز این موضوع کاملا برعکس خواهد بود.
شاید با خود بگوید که هولدرهای کوتاه مدت در سود نیستند، برای همین در قیمت سربهسر در حال جابهجاکردن بیتکوینهای خود هستند. برای بررسی این موضوع به شاخص MVRV برای هولدرهای کمتر از ۱۸۰ روز نگاهی خواهیم داشت.

شاخص MVRV برای هولدرهای کمتر از ۱۸۰ روز، نشان دهنده میانگین سود تمام هولدرهایی که بیت کوینهای خود را کمتر از ۱۸۰ روز پیش خریدهاند، است. این دسته از هولدرهای بهصورت میانگین در سود ۳۲ درصدی قرار دارند. حال میتوان گفت که هولدرهای کوتاه مدت بهصورت میانگین در سود ۳۲ درصدی قرار دارند؛ اما تمایل به فروش یا جابهجای بیت کوینهای خود ندارند، زیرا شاخص SOPR برای این دسته از هولدرهای نزدیک به عدد ۱ است. یعنی کسانی از این گروه که در سود زیاد هستند، تمایل دارند در قیمتهای بلاتر بیت کوینهای خود را بفروشند و این موضوع باعث کاهش فشار فروش و افزایش قیمت بیت کوین خواهد شد.
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: هولدرهای کوتاه مدت تمایل به فروش بیت کوینهای خود حتی در سود ندارند و این عدم فروش میتواند باعث افزایش قیمت بیتکوین شود.
بررسی نواحی حمایت و مقاومت بیت کوین

در تصویر بالا نواحی که سفارشات خرید و فروش زیادی انباشته شده، مشخص شده است. این نواحی میتواند مانند یک حمایت یا مقاومت عمل کنند. بهتر است اگر قصد خرید بیت کوین دارید، با رعایت مدیریت سرمایه و با روش تحلیلی خود در نواحی حمایتی اقدام به خرید کنید. در انتها باید تاکید کنم که این یک تحلیل شخصی است و ممکن است با خطا همراه باشد، پس با روش معاملاتی خود اقدام به خرید یا فروش بیت کوین کنید.
تحلیل آنچین بیت کوین (۲۴ تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: همانطور که در تحلیل آنچین هفته قبل بیان شد با کاهش یا افزایش شدید شاخص CPI ممکن است، بازار حرکتی به سمت بالا یا پایین داشته باشد. پیشبینی شاخص CPI آنطور که انتظار داشتیم نبود، پیشبینی این شاخص اقتصادی بسیار امیدوار کنند بود و عدد ۵.۲ را در ابتدا برای این شاخص پیشبینی کرده بودند که پس از چند روز به ۵.۱ تغییر کرد (عدد اعلام شده برای CPI ۵ بود). این کاهش شدید تورم باعث افزایش امیدواری در معاملهگران برای بهبود شرایط و کاهش سیاستهای انقباضی فدرال رزرو شد، این افزایش امیدواری علت رشد قیمت بیت کوین تا سطح ۳۰ هزار دلار بوده است.
همانطور که در تمام تحلیلهای آنچین بیان کردیم، بیشترین اثرگذاری در بازار در زمان حال مربوط به شاخصهای تورمی است و تحلیلگران بیشتر چشم به تورم دوختهاند. این موضوع باعث شده که تأثیر اخبار و شاخصهای اقتصادی دیگر کاهش پیدا کند.
بیت کوین به شاخص CPI واکنش خوبی نشان داده است، به همین دلیل احتمالا به دیگر شاخصهای این هفته مانند PPI، Retail Sales و Unemployment Claims واکنش خاصی را نشان ندهد.
در تحلیل آنچین این هفته به سراغ دو شاخص Short Term Holder SOPR و Exchange Inflow (Top10) خواهیم رفت.
شاخص Short Term Holder SOPR بهصورت میانگین سود هولدرهای کوتاه مدت را از خرید و فروشهایی که در روز گذشته انجام شده است، مشخص میکند.
همانطور که در تصویر مشخص است، شاخص Short Term Holder SOPR رشد داشته است که نشان از فروش بیت کوین در سود توسط هولدرهای کوتاه مدت دارد. هر گاه این شاخص رشد زیادی داشته، قیمت بیتکوین با کاهش یا یک حرکت خنثی مواجه شده است که این موضوع میتواند دوباره اتفاق افتد. علت این کاهش نیز بهواسطه فشار فروش برای سیو سود توسط هولدرهای کوتاه مدت است.
شاخص Exchange Inflow (Top10) نسبت ۱۰ ورودی بزرگ به صرافیها را بررسی میکند، هر زمان که این شاخص رشد کند به معنی آن است که حجمهای بزرگی در حال ورود به صرافیها هستند. حال این شاخص دوباره مانند ۱۷ مارس در حال رشد است و این موضوع میتواند باعث افزایش فشار فروش و کاهش قیمت بیت کوین شود.
نتیجه تحلیل آنچین: این هفته احتمالا اخبار بر روی قیمت بیت کوین تاثیر نداشته باشد و با توجه به شاخصهای آنچین میتوان نتیجه گرفت که احتمالا قیمت بیت کوین در این ناحیه یک حرکت رنج داشته باشد و یا حتی تا قیمت ۲۹ هزار دلار کاهش را تجربه کند. البته این یک تحلیل است و ممکن است با خطا همراه باشد، پس با روش معاملاتی خود و با مدیریت سرمایه وارد معامله خرید یا فروش شوید.
بررسی نواحی حمایت و مقاومت بیت کوین
حمایتها و مقاومت احتمالی بیت کوین در تصویر بالا مشخص شده است.
تحلیل آنچین بیت کوین (۱۶ تا ۲۳ فروردین ۱۴۰۲)
از شاخصهای اقتصادی که این هفته قرار است، منتشر شود میتوان به نرخ بیکاری و شاخصهای مرتبط با آن اشاره کرد؛ اما باید توجه داشت که در حال حاضر بیشترین تاثیر شاخصهای اقتصادی مربوط به شاخصهای تورمی است. حال چهارشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ قرار است CPI سالانه منتشر شود، به همین دلیل بیشتر تحلیلگران چشم به این شاخص اقتصادی دوختهاند و این موضوع از اهمیت شاخصهایی مانند Unemployment Rate میکاهد.
اگر شاخصهایی که این هفته منتشر میشوند، تغییر زیادی نسبت به پیشبینی خود نداشته باشند، نباید انتظار واکنش خاصی را از بازار در زمان انتشار این اخبار داشته باشیم.
اگر تحلیلهای آنچین ما را دنبال کرده باشید، متوجه شدهاید که در این چند ماه هر زمان که قرار است شاخص CPI منتشر شود، بازار با فقط چشم به این شاخص میدوزد و بر اساس نتیجه این شاخص حرکت میکند، به همین دلیل بهتر است تا جمعه و یا شنبه برای اعلام پیشبینی این شاخص صبر کنید و پس از آن وارد معامله شوید.
بر اساس پیشبینی سایت babypips، شاخص CPI احتمالا ۵.۸ درصد اعلام شود. اگر این شاخص نسبت به ماه قبل کاهش کمتری داشته باشد، میتواند بر روی قیمت بیت کوین تاثیر منفی گذاشته و باعث ریزش بیت کوین شود.
در تحلیل آنچین این هفته به سراغ دو شاخص Exchange Inflow – Spent Output Age Bands و Realized Price – UTXO Age Bands خواهیم رفت.
اگر شاخص Exchange Inflow – Spent Output Age Bands را بر اساس UTXOهایی با طول عمر بیش از ۲ سال فیلتر کنیم، متوجه رشد این شاخص در روزهای گذشته خواهیم شد. این افزایش ورود به صرافیها با کاهش قیمت در روزهای گذشته همراه بوده است؛ اما ممکن است که هنوز از فشار فروش ناشی از این ورودها کاسته نشده باشد.
علاوه بر این شاخص اگر به Realized Price – UTXO Age Bands برای UTXOهایی با طول عمر ۱ هفته تا ۱ ماه نگاهی داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که این شاخص از قیمت فاصله زیادی گرفته است و این موضوع به معنی آن است که افرادی که بیت کوینهای خود را بین ۱ هفته تا ۱ ماه خریداری کردهاند، بهصورت میانگین در سود ۱۲ درصدی قرار داند. این مقدار سود میتواند بر فشار فروش این دسته از هولدرها بیافزاید.
با توجه به توضیحاتی که داده شد، قیمت بیت کوین در این هفته باید یا کاهش داشته باشد یا بهصورت خنثی حرکت کند تا شاخص Realized Price – UTXO Age Bands و قیمت بیت کوین به هم برسند.
نتیجهگیری تحلیل آنچین: این هفته تمام بازارهای مالی چشم به شاخص CPI سالانه دوختهاند و این شاخص میتواند بهتنهایی تمام تحلیلهای موجود را فیل (fail) کند، به همین دلیل بهتر است که این شاخص و اخبار مرتبط با آن را رصد کنید.
شاخصهای آنچین همگی از کاهش یا حرکت رنج بیت کوین سخن میگویند، ولی ممکن است با انتشار پیشبینی شاخص CPI بیت کوین حرکت نامتعارفی داشته باشد.
سطوح حمایت و مقاومت پیش روی بیت کوین
در تصویر بالا سفارشات خرید و فروش در صرافی بایننس را مشاهده میکنید که میتواند مانند یک حمایت و مقاومت عمل کند.
تحلیل آنچین بیت کوین (۹ تا ۱۶ فروردین ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: در تحلیل آنچین قبلی بیان شد که هولدرها در سود قرار گرفتهاند و ورودی به صرافیها زیاد شده است و این موضوع میتواند، باعث فشار فروش و کاهش قیمت شود؛ اما قیمت بیت کوین بر خلاف تحلیل رشد داشت و توانست به قیمت ۲۸۸۸۰ دلار برسد.
در دو هفته قبل نرخ بهره یا Federal Funds Rate اعلام و رشد ۰.۲۵ درصدی داشت. این رشد در شرایط عادی باید باعث ریزش در بازارهای پر ریسک مانند طلا و کریپتو میشد؛ اما به دلیل نگرانی مردم از ورشکستهشدن بانکها به دلیل افزایش نرخ بهره، طلا توانست رشد خوبی را تا محدوده ۲۰۰۲ دلار تجربه کند و بیت کوین نیز در زمان اعلام این شاخص اقتصادی نوسانات شدیدی را تجربه کرد.
در این هفته شاخصهایی اقتصادی که منتشر میشود که از مهمترین آنهای میتوان به GDP و PCE اشاره کرد؛ اما بهواسطه انتشار شاخص CPI در هفتههای قبل PCE احتمالا باعث حرکت خاصی در بازار نشود. اعلام GDP نیز در کوتاه مدت تاثیری بر بازار نخواهد داشت. پس میتوان امید داشت که این هفته شاخصهای اقتصادی تاثیر زیادی بر بازار نخواهند داشت.

باید توجه داشت که اگر اعداد اعلام شده تفاوت زیادی با پیشبینیهای انجام شده داشته باشند، بازار ممکن است واکنشهای هیجانی از خود نشان دهد.
علاوه بر شاخصهای اقتصادی این هفته اخبار منفی در مورد شکایتهای کمیسیون قراردادهای معاملات آتی آمریکا (CFTC) از صرافی بایننس بر بازار تاثیرگذار بوده است و ممکن است در هفته آینده نیز با اعلام اخبار بیشتر تاثیرات کوتاه مدتی در بازار ایجاد کند. این تاثیرات کوتاه مدت خواهند بود، پس اگر قصد سرمایهگذاری بلند مدت دارید با اینگونه اخبار نباید دچار ترس شوید.
این هفته در شاخصهای آنچین تغییرات محسوسی که بتواند در کوتاهمدت تاثیرگذار باشند دیده نمیشود.
تحلیل آنچین بیت کوین (۲۴ اسفند ۱۴۰۱ تا ۲ فروردین ۱۴۰۲)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: همانطور که در تحلیل آنچین قبلی بیان شد، بیت کوین در ابتدای هفته کاهش قیمت را تجربه کرد و به قیمت ۱۹۶۰۰ دلار نیز رسید و شب گذشته بهواسطه اعلام نرخ CPI سالانه، بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال رشد قیمت را تجربه کردند.
بهواسطه اهمیت CPI سالانه این هفته خبری که بتواند بهاندازه CPI بر روی بازار بیت کوین و دیگر آلتکوینها تاثیر بگذارد، وجود ندارد.
همانطور که در ابتدای مقاله بیان شد بیت کوین پس از کاهش قیمت تا سطح ۱۹۶۰۰ دلار در دو روز گذشته توانست رشد خوبی را تجربه کند و به ۲۶۵۰۰ دلار خود را برساند؛ اما این افزایش قیمت طولانی نبود و بهواسطه افزایش فشار فروش، قیمت بیت کوین به کانال ۲۴ هزار دلار بازگشت.
در تحلیل آنچین این هفته به بررسی SOPR برای هولدرهای بلند مدت و کوتاه مدت، Exchange Inflow – Spent Output Age Bands و Exchange Inflow – Spent Output Value Bands نگاهی خواهیم داشت.
بررسی شاخص SOPR برای هولدرهای کوتاه مدت و بلند مدت
اگر به شاخص SOPR برای هولدرهای کوتاه مدت نگاهی داشته باشیم متوجه خواهیم شد که در این افزایش قیمت تا ۲۶۵۰۰ دلار بسیاری از هولدرهای کوتاه مدت در سود بسیار زیادی اقدام به فروش بیت کوینهای خود کردهاند. حال این شاخص آنچین را در کنار SPOR برای هولدرهای بلند مدت قرار دهید.
اگر به شاخص SOPR برای هولدرهای بلند مدت نگاهی داشته باشیم، متوجه خواهیم شد که این شاخص به عدد یک رسیده است و این موضوع نشان از جابهجایی (فروش) هولدرهای بلند مدت در قیمت سربهسر دارد.
با توجه به این موضوع که در یک روند صعودی کوتاه مدت قرار داریم، میتوان گفت که هولدرهای کوتاه مدت در سود بسیار زیادی و هولدرهای بلند مدت نیز در قیمت سربهسر اقدام به فروش میکنند. این دو موضوع در کنار هم نشان از افزایش فشار فروش در بازار کریپتو دارد.
حال به سراغ بررسی ورودی صرافیها خواهیم پرداخت.
اگر به ورودی صرافیها نگاهی داشته باشیم (Exchange Inflow – Spent Output Age Bands) متوجه خواهیم شد که تعداد بیت کوینهایی با طول عمر بیش از ۲ سال که وارد صرافیها شدهاند، در حال افزایش است. این موضوع در کنار شاخص Exchange Inflow – Spent Output Value Bands بسیار جالب خواهد شد.
تصویر میزان ورودی صرافیها که حجمی بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ بیت کوین را نمایش میدهد.
تصویر بالا نیز نشاندهنده میزان ورود بیت کوینهایی با حجم ۱ هزار تا ۱۰ هزار بیت کوین به صرافیها است. اگر به دو تصویر قبل نگاهی داشته باشیم متوجه خواهیم شد که حجمهای بزرگی در حال ورود به صرافیها هستند و این موضوع میتواند بر فشار فروش بیفزاید. حال میتوان گفت که حجمهای بزرگ و بیت کوینهایی با طول عمر بالا در حال ورود به صرافیها هستند و این موضوع نشان از ترس دارد و میتواند باعث افزایش فشار فروش شود.
نتیجه تحلیل آنچین این هفته: هولدرهای کوتاه مدت در سود زیادی قرار دارند و در سود اقدام بفروش بیت کوینهای خود میکنند و هولدرهای بلند مدت نیز به قیمت سربهسر رسیدهاند. این موضوع در کنار بررسی ورودی صرافیها باعث افزایش فشار فروش و کاهش قیمت بیت کوین خواهد شد. اگر قصد معاله SELL دارید، بهتر است که در نواحی مقاومتی اقدام به معامله کنید.
برای بررسی مقاومتها و حمایتهای بیت کوین میتوانیم از نواحی که در آن انباشت سفارشات خرید دارد استفاده کنیم. این نواحی در تصویر بالا مشخص شده است.
تحلیل آنچین بیت کوین (۱۷ تا ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ )
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: همانطور که انتظار داشتیم قیمت بیت کوین کاهشی را تجربه کرد و به سطوحی که مشخص کرده بودیم رسید و در حال حاضر نیز در همین سطوح (۲۲۱۰۰ دلار) در حال معامله است.
از مهمترین اخبار هفته آینده میتوان به اعلام شاخص CPI سالانه اشاره کرد. CPI سالانه نشاندهنده میزان تورم در آمریکا است.
شاخص CPI سالانه قرار است در روز سه شنبه ۲۳ اسفند ماه منتشر شود و این خبر مهمترین عامل حرکت بیت کوین در این هفته خواهد بود. در صورتی که CPI اعلامی بیشتر یا مساوی ۶.۴ درصد باشد، بازارهای مالی به خاک و خون کشیده خواهند شد، زیرا باید منتظر افزایش سیاستهای انقباضی از سمت فدرال رزرو، برای کاهش تورم باشیم.
شب گذشته (سه شنبه ۱۶ اسفند) سخنرانی پاول باعث نوسان شدید در بازارهای مالی شد. پاول در این سخنرانی در مورد تورم صحبت کرد. وی اعلام کرد که فشار تورم بالاتر از انتظار ما بوده است و این موضوع باعث ترس شدید و کاهش قیمت در اکثر بازارهای پر ریسک مانند کریپتو شد.
حال به سراغ شاخصهای آنچین رفته و به بررسی آنها خواهیم پرداخت. در تحلیل آنچین این هفته به بررسی دو شاخص Net realized profit/loss و Exchange Inflow – Spent Output Age Bands خواهیم رفت.
بررسی شاخص Net realized profit/loss
اگر به تصویر بالا دقت داشته باشید، متوجه خواهید که شاخص Net realized profit/loss کاهش زیادی داشته است که در این روند صعودی اخیر بیسابقه بوده است. این موضوع نشان از ترس شدید افراد فعال در مارکت کریپتو دارد. افراد در حال فروش یا جابهجایی بیت کوینهای خود در ضرر بسیار زیادی هستند یا به عبارتی دیگر افرادی که در روز گذشته اقدام به جابهجایی بیت کوینهای خود کردهاند، در مجموع ضرر بسیار زیادی را متحمل شدهاند.
بررسی شاخص Exchange Inflow – Spent Output Age Bands
این شاخص آنچین بیت کوینهایی که وارد صرافیها میشوند را با توجه به طول عمرشان دستهبندی میکند.

همانطور که در تصویر مشخص است تعداد بیت کوینهایی که از آخرین جابهجایی آنها بین ۳ تا ۵ سال میگذرد و در حال ورود به صرافیها هستند، در حال افزایش است، این موضوع میتواند بر فشار فروش و ترس در بازار بیفزاید.
نتیجهگیری تحلیل آنچین این هفته: با توجه به اخبار مهمی که در هفته آینده قرار است، منتشر شود نمیتوان تحلیل و پیشبینی خاصی را ارائه داد؛ اما دادههای آنچین نشان از ترس شدید در بازار دارند و این ترس شدید میتواند باعث کاهش قیمت بیت کوین به سطوح حمایتی پایینتری شود.
سطوح حمایت و مقاومت پیش روی بیت کوین
برای بررسی سطوح حمایت و مقاومت پیش روی بیت کوین به سراغ سفارشات خرید و فروش در صرافی بایننس میرویم.
سطوح مشخص شده در تصویر میتواند مانند یک سطح حمایتی مانع از کاهش بیشتر قیمت بیت کوین شوند.
تحلیل آنچین بیت کوین (۱۰ تا ۱۷ اسفند ۱۴۰۱)
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: همانطور که انتظار داشتیم افزایش فشار فروش باعث کاهش قیمت بیت کوین شد و بیت کوین به سطح ۲۳ هزار دلار رسید و در این محدود بسیاری از سفارشات خریدی را که در هفته قبل مشخص شده بود فعال کرد. این فعالشدن سفارشات خرید باعث افزایش و برگشت قیمت شد. تحلیل این هفته را مانند هر هفته میتوانید از آپارات ما هم دنبال کنید: تحلیل آنچین بیت کوین
این هفته دو شاخص PMI منتشر خواهد شد که اگر عدد منتشر شده خیلی با پیشبینی تفاوت داشته باشد، بازارهای مالی مخصوصا بیت کوین نوسانات شدیدی خواهند داشت، در غیر این صورت با توجه به پیشخور شدن این اخبار نباید انتظار واکنش خاصی از بازار داشت.
در تحلیل آنچین این هفته به سراغ Exchange Inflow – Spent Output Age Bands، Exchange Inflow – Spent Output Value Bands و Short Term Holder SOPR خواهیم رفت.
شاخص Exchange Inflow – Spent Output Age Bands برای بیتکوینهایی (UTXO) با طول عمر بین ۵ تا ۷ سال
همانطور که در تصویر مشخص است، ورود UTXOهایی با طول عمر ۵ تا ۷ سال به صرافیها رشد زیادی داشته است، این موضوع یا علتی که باعث این افزایش ورودی شده، میتواند به افزایش فشار فروش منجر شود.
شاخص Exchange Inflow – Spent Output Value Bands برای حجمهایی بین 1K تا 10K
همانطور که در تصویر هم مشخص است حجمهای بزرگی (1k تا 10K) از بیت کوین وارد صرافیها شده است و به معنی آن است که ورود سرمایههای بزرگ به صرافیها افزایش داشته است. این موضوع در کنار شاخص آنچین قبلی میتواند باعث افزایش فشار فروش شود.
شاخص Short Term Holder SOPR
شاخص SOPR برای هولدرهای کوتاه مدت (هولدرهایی که بیتکوینهای آنها عمری کمتر از ۱۵۵ روز دارد) در نزدیکی سطح ۱ قرار دارد و در صورت کاهش قیمت و کاهش SOPR به زیر عدد ۱ میتواند باعث کاهش فشار فروش شود؛ اما این کاهش فشار فروش در صورتی است که قیمت یک اصلاح کوچک داشته باشد. پس در صورتی که قیمت کاهشی را تجربه کرد و به سطوح حمایتی رسید، میتوان با رعایت مدیریت سرمایه وارد معامله خرید شد.
بررسی سفارشات خرید و فروش در صرافی بایننس
همانطور مشاهده میکنید سفارشات فروش زیادی تا قیمت ۲۵ هزار دلار بر سر راه بیت کوین چیده شده است و این موضوع در کنار دو شاخص ابتدایی میتواند احتمال کاهش قیمت را افزایش دهد.
نتیجهگیری تحلیل آنچین این هفته: احتمالا قیمت به سطوح مقاومتی خود واکنش نشان خواهد داد و پس از آن کاهش قیمت را از بیت کوین شاهد خواهیم بود. پس بهتر است در صورت رسیدن قیمت به سطوح مشخص شده (خط چین قرمز) با روش تحلیلی خود وارد معامله فروش شوید. در سطوح حمایتی نیز میتوان از معامله فروش خارج یا حتی وارد معامله خرید شوید.
باید دقت داشته باشد که این یک تحلیل شخصی است و ممکن است با خطا همراه باشد پس بهتر است که به روش معاملاتی خود پایبند باشد.
کانال آپارات پول نو را دنبال کنید تا از بقیه تحلیلهای جذاب ما باخبر شوید!
تحلیل آنچین بیت کوین ( ۳ تا ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ )
بررسی تحلیل آنچین هفته قبل: همانطور که در تحلیل هفته قبل بیان شد فشار فروش از سمت هولدرهای کوتاه مدت کاسته شده بود و این کاهش فشار فروش باعث رشد قیمت بیت کوین تا سطح ۲۵ هزار دلار شد.
در هفته قبل بازار پر از اخبار مهم و شاخصهای اقتصادی مهم بود؛ اما این هفته بهواسطه واکنشهای بازار به اخبار هفته قبل احتمالاً بازار به اخبار این هفته واکنش خاصی نشان نخواهد داد و تنها موضوعی که میتواند موجب نوسان شدید در بازار شود، کنفرانس ساعت ۱۰:۳۰ است.
در این نشست فدرال رزرو، ممکن است موضوعاتی که مطرح میشود، موجب واکنش شدید معاملهگران باشد، پس اگر معامله باز دارید، باید برای این نشست آمادگی لازم را داشته باشید.
در تحلیل آنچین این هفته به سراغ شاخص Exchange Inflow – Spent Output Age Bands که نشاندهنده عمر کوینهایی است که به صرافیها وارد میشوند، رفتیم.
اگر به تصویر بالا دقت داشته باشید متوجه میشوید که در چند روز گذشته ارسال تعداد بیت کوینهایی که عمر بیش از ۳ سال داشتهاند به صرافیها بسیار زیاد شده است، این موضوع یکی از علل عدم توانایی عبور قیمت بیت کوین از مقاومت ۲۵ هزار دلار است. این موضوع نشان از ترس کمی در بازار دارد که حتی میتواند باعث کاهش قیمت بیت کوین تا سطح ۲۳ هزار دلار شود.
در صورت کاهش بیشتر بیت کوین کدام سطوح میتوانند باعث حمایت از قیمت بیت کوین شوند؟
در صورتی که قیمت بیت کوین بهواسطه فشار فروش ایجاد شده افزایش یابد، میتوان انتظار حمایت در محدوده ۲۳,۰۰۰ دلار را داشت، حمایت بعدی بیت کوین محدوده ۲۱,۳۰۰ دلار است.
تحلیل فاندامنتال چیست؟
تحلیل فاندامنتال یا تحلیل بنیادی به معنی بررسی دقیق پروژههای رمز ارزی و وایت پیپر آنها است. علاوه بر این بررسی توکنومیکس (Tokenomics) هر ارز دیجیتال، تیم فنی و برنامه نویسان شبکه و … عواملی هستند که در تحلیل فاندامنتال از اهمیت بسیار بالایی برخورداند. البته Fundamental Analysis در بازار کریپتو تنها در این موارد خلاصه نمیشود و این مارکت از شاخصهای اقتصاد کلان و اتفاقات روز دنیا نیز شدیداً تاثیر میپذیرد. یک مورد دیگر از مفاهیم تاثیرگذار در تحلیل فاندامنتال، تحلیل آنچین (On-Chain) است. برای آشنایی بیشتر با تحلیل بنیادی میتوانید مقاله تحلیل فاندامنتال چیست را مطالعه کنید.
تحلیل آنچین (On-Chain)
تحلیل آنچین ارزهای دیجیتال زیر مجموعهای از تحلیل فاندامنتال است که به بررسی شاخصهای مختلفی مانند NPL، NUPL، ورود و خروج ارزها از صرافیها، جابه جایی بیت کوین بین صرافی و والت افراد و بسیاری شاخصهای دیگر تمرکز دارد. به دلیل اهمیت بالای این حوزه و کمبود مطالب در فضای وب فارسی، در مجموعه پول نو تصمیم گرفتیم علاوه بر تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال، تحلیلهای آنچین به روز بازار را نیز در اختیار کاربران قرار دهیم.
چنانچه به مشاوره رایگان علاقهمندید، پرسشها و نظرات خود را درباره این مقاله یا موضوعات مختلف حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال مطرح کنید. برای پاسخگویی آمادهایم!
نظر بدهید
14
با توجه به قیمت دلار ایا خوبه که الان سرمایهگذاری کنیم در این بازار
سلام دوست عزیز
بیت کوین از نظر دلار برای سرمایهگذاری بلند مدت در محدوده مناسبی قرار دارد؛ اما این به معنای آن نیست که قرار است از همین قیمت شروع به رشد کند، بلکه ممکن است حتی کاهش بیشتر قیمت را نیز داشته باشیم، یعنی ممکن است که دوباره به محدوده ۱۸ هزار دلار برگشتی داشته باشیم؛ اما این کاهش قیمت برای سرمایه گذاران بلند مدت ناچیز خواهد بود
در مورد قیمت دلار هم امیدی به کاهش قیمت دلار نیست؛ اما می توان امید داشت که قیمت دوباره به محدودهها ۴۳ یا ۴۲ برسد ولی در بلند مدت قیمت دلار صعودی است
بیت کوین کی رشدش رو شروع میکنه؟
با توجه به رشد تتر الان وقت مناسبی برای خرید بیت کوین هست؟
سلام دوست عزیز
بازارهای مالی و بازار کریپتو تحت تاثیر تصمیمات فدرال رزرو است و فدرال رزرو تصمیم به مهار تورم دارد به همین دلیل اقدام به افزایش نرخ بهره به صورت دورهای میکند و این موجب فشار فروش و کاهش قیمت بیت کوین خواهد شد
احتمالا تا انتهای خرداد ماه فدرال رزرو بر سیاستهای انقباضی خود پا فشاری کند و بازارهای مالی را به خاک و خون بکشد
اگر از دید دادههای آنچین به این موضوع نگاه کنیم
اکثر شاخصهای آنچین نشان از مناسب بود خرید بیت کوین برای بلند مدت دارد
برای سوال دوم هم باید گفت که متاسفانه با توجه به شرایط فعلی و افزایش خلق نقدینگی توسط بانک مرکزی رشد قیمت تتر هنوز ادامه خواهد داشت اما این تصمیم با شماست که اقدام به خرید کنید یا صبر کنید تا رشد بیت کوین شروع شود
این نمودارهایی که توی تحلیلا استفاده میکنید رو از کجا میشه گرفت
باسلام. وب سایتهایی مثل گلس نود (glassnode) و کریپتوکوانت (cryptoquant)
واقعا حلالت چقدر قشنگ از تحلیل انچین استفاده کریدی
اینکه موضوعات رو کنار هم قرار میدی و نتیجه گیری میکنی خیلی عالیه مخصوصا اینکه از داده های انچین به این نتیجه رسیدی که معامله گرا قراره برن تعطیلات و واقعا هم همینطوری شد و بازار توی این هفته توی قیمت خودش در جا زد
در کل دمت گرم
واقعا خسته نباشید و دمتون گرم
این سبک از تحلیل توی سایتهای ایرانی کم پیدا میشه
تحلیل انچین برای ارزهای دیگه هم میشه انجام بشه؟ یا فقط برای بیت کوین میشه تحلیل انچین رو انجام داد
تحلیل آنچین برای اکثر ارزهای دیجیتال قابل انجامه اما به دلیل کم بودن نمودارهای آنچین برای آلتکوینها بیشتر از این تحلیل برای بیت کوین و اتریوم و کوینهای اصلی مثل BNB استفاده میشه
تحلیلتون کامل و جامع بود
اگر تحلیل تکنیکال بیت کوین رو هم اضافه کنید واقعا عالی میشه
سلام دوست عزیز
تحلیل تکنیکال بیت کوین رو با کلیک روی لینک میتونید مشاهده کنید.
تحلیل انچین یکی از بهترین تحلیل های موجوده
دمتون گرم بابت قرار دادن این تحلیل توی سایتتون
ممنون از سایت و مطالب خوبتون
ممنون میشم اگر در مور سایت ها و نحوه معامله با دیتای انچین هم اموزش بدید