استاندارد ERC-20 چیست و چه تفاوتی با TRC-20 و BEP-20 دارد؟
اتریوم با ورود خود به عرصه بلاک چین و ارزهای دیجیتال، تغییرات شگرفی ایجاد کرد. یکی از این تغییرات، امکان ایجاد قراردادهای هوشمند بود. با این قراردادها، توسعه دهندگان میتوانستند پروژههای متنوعی، از خلق توکنها گرفته تا پلتفرمهای دیفای و بازیهای بلاک چینی را توسعه دهند. یکی از مهمترین کاربردهای شبکه اتریوم، استاندارد ERC-20 و البته استانداردهای دیگر بود که با آن توکنهای بسیاری قابلیت عرضه پیدا کردند.
با توجه به اهمیت این مفهوم در دنیای ارزهای دیجیتال، تصمیم گرفتیم تا در این مقاله از وبسایت پول نو به توضیح کامل این موضوع بپردازیم و بگوییم که استاندارد ERC20 چیست. اگر دوست دارید این مفهوم را به طور کامل یاد بگیرید تا آخر این مقاله من را همراهی کنید.
بلاک چین اتریوم چیست؟

توکنهای erc-20 روی بستر اتریوم قرار دارند. اتریوم قابلیتهایی دارد که میتواند تراکنشهای مختلف را روی بلاک چین خود مدیریت کند. اجرای قراردادهای مختلف روی ماشین مجازی اتریوم هم امکان پذیر است. چون توکنهای erc-20 روی اتریوم قرار دارند تقریبا از تمامی فناوریهای اتریوم پشتیبانی میکنند.
اتریوم علاوه بر ارز دیجیتال مخصوص خودش یعنی اتر ETH از چندین ارز دیجیتال دیگر هم پشتیبانی میکند. این ارزهای دیجیتال چند نوع هستند. بعضی از آنها توکنهای پرداختی و بعضی دیگر سهام یک شرکت و بعضی توکن حاکمیتی یک پروژه خاص به حساب میآیند.
درباره اتریوم بیشتر بدانید: اتریوم چیست؟
قرارداد هوشمند چیست؟
بهتر است قبل از اینکه به طور کامل توضیح دهیم که erc-20 چیست درباره مفهوم قرارداد هوشمند صحبت کنیم. تراکنش توکنها از طریق قراردادهای هوشمند مختلف به وجود میآید. این قراردادها بخش عظیمی از ساخت توکنهای جدید را بر عهده دارند. با کدنویسی قدرتمندی که دارند تراکنشهای یک توکن خاص را مدیریت میکنند.
استاندارد ERC20 هم یک قرارداد هوشمند است که توکنها را تحت یک استاندارد واحد قرار میدهد تا طبق برنامهای که برای آن تنظیم شده عمل کنند. درباره اینکه قرارداد هوشمند چیست در اینجا به طور کامل بخوانید.
ERC-20 چگونه به وجود آمد؟
در دنیای کریپتوکارنسی قراردادهای هوشمند مختلفی وجود دارد. برای اینکه یک ارز در یک صرافی ارز دیجیتال مانند پول نو قابل خرید باشد، توسعه دهندگان صرافی باید با کدنویسی اختصاصی به قرارداد هوشمند متصل شوند. اگر این اتصال اتفاق نیفتد، استفاده از آن ارز دیجیتال در آن صرافی غیر ممکن خواهد شد.
همانطور که میدانید ارزهای دیجیتال مختلفی در دنیای ارزهای دیجیتال وجود دارد. بنابرین قراردادهای مختلفی در این دنیای جدید وجود دارد. به خاطر راحتی توسعه برنامه در بلاک چین به جای استفاده از تمامی این قراردادها، استانداردی به نام erc-20 ساخته شد.

استاندارد ERC-20 چیست؟
ERC-20 کوتاه شده Ethereum Request for comments است. عدد ۲۰ هم نشان دهنده یک طرح پیشنهادی است که در ساختار توکنها اجرایی شده. این مفهوم، استانداردی برای تولید توکنهای جدید است. این قرارداد به توسعه دهندهها کمک میکند تا توکنها را با قوانین دلخواه خودشان و به تعداد دلخواه بسازند و در اختیار سرمایه گذاران مختلف قرار دهند.
استاندارد ERC-20 مجموعهای از قوانین است که باید در توکنهای اتریوم تنظیم شوند تا در اکوسیستم اتریوم کار کنند. توکنهای ERC-20 به دلیل قابلیت استفاده در جمع آوری سرمایه بسیار مفید هستند. پروژههای مبتنی بر بلاک چین میتوانند با ساخت و فروش توکنهای ERC-20 قبل از ساخت بلاکچین اصلی، سرمایه جمعآوری کنند.
توکنهای ERC-20 را میتوان در کیف پولهایی که از اتریوم پشتیبانی میکنند، ذخیره کرد. چون هر توکنی که از قوانین ERC-20 تبعیت میکند از قوانین اتریوم نیز تبعیت میکند و در کیف پول اتریوم پشتیبانی میشود.
به زبان ساده، ERC20 مجموعهای از قوانین و مقررات است که به ایجاد یک قرارداد هوشمند با توکنها در پلتفرم اتریوم کمک میکند.
erc-20 آنقدر کار را ساده کرده است که هر فردی میتواند بر روی بلاکچین اتریوم توکن خود را بسازند. حتی سایتی ایجاد شده که با کمک استاندارد erc-20 به کاربران کمک میکند تا توکنهای خود را به صورت آنلاین درست کند.
در سایت Tokenfactory شما میتوانید با انجام چند کار ساده توکن مختص به خودتان را بسازید و بر روی بلاکچین اتریوم منتشر کنید. فقط کافیست تا اسم توکن، نماد توکن، تعداد توکن را در فیلدهای مختص این کار وارد کنید تا توکن شما در بلاکچین ثبت شود.
تعداد توکنهای erc-20 به خاطر راحتی کار با این قرارداد در حال حاضر حدود ۳۶۰۰۰ تاست.
توکنهای ERC-20 چگونه ساخته میشوند؟
زمانی که یک قرارداد هوشمند قصد تولید توکن روی پلتفرم اتریوم را دارد، توکن ERC20 وارد بازی میشود. در واقع، ERC20 زبان مشترکی است که در بسیاری از قراردادهای هوشمند اتریوم استفاده میشود.
- در مرحله اول شما باید نام و نماد توکن خود را انتخاب کنید و مشخص کنید که دوست دارید توکن شما به چه شکل معرفی شود.
- مرحله بعدی کار این است که شما مشخص کنید که توکنهایی که خواهید ساخت، چند تا خواهد بود. بعد از مشخص کردن این تعداد قرارداد هوشمند به بلاک چین اجازه نمیدهد تا بیشتر از آن تعداد توکن ایجاد شود.
- مرحله سوم قرارداد erc-20 برای مشخص کردن توکنها و نحوه دسترسی کاربران به این توکنها ایجاد شده است. یعنی یک کاربر چگونه میتواند به یک توکن از بلاک چین دسترسی داشته باشد. یا چگونه میتواند به یک کاربر دیگر این توکن را ارسال کند. همچنین نحوه دریافت آن توکن توسط کاربر دریافت کننده نیز از بندهای دیگر این مرحله هستند.
- در آخرین مرحله یعنی مرحله approve و allowance بلاک چین اول مقدار مشخصی از توکن را طبق قرارداد به یک کاربر خاص اختصاص میدهد. به این بخش از قرارداد approve گفته میشود. Allowance نیز به مرحلهای گفته میشود که در آن چک میشود که آیا فردی که قصد دارد مقدار خاصی از توکن را ارسال کند، آن مقدار از توکن را موجود دارد یا خیر.

معایب توکن erc-20
بالاتر درباره کاربردهای مثبت این قرارداد صحبت کردیم. بهتر است علاوه بر کاربردهای مثبت این استاندارد درباره معایب erc-20 نیز صحبت کنیم. این قرارداد در کل راهنمایی را برای توسعه دهندگان قرار میدهد. توسعه دهندگان آزادی عمل دارند که از راهنماییهای این قرارداد استفاده کنند یا نه.
اما این قرارداد معایبی هم دارد. به عنوان مثال درباره توکن erc-20 گفته میشود که برای ثبت توکن در بلاک چین باید مقداری اتریوم به قرار داد ارسال شود. اما اگر شما توکن دیگری از erc-20 را به قرارداد ارسال کنید و erc-20 از آن توکن پشتیبانی نکند شما دچار ضرر خواهید شد.
البته این مشکل هم در حال حل شدن است و قراردادی به نام erc-223 در حال ساخت و توسعه توسط توسعه دهندگان است. این قرارداد جدید با توجه به تمامی مشکلات قبلی erc-20 در حال ساخته شدن است. به همین دلیل این قرارداد جدید قرار است مشکل زیادی نداشته باشد و در نتیجه افراد زیادی به این نوع از قراردادها علاقهمند شوند.
دیگر استانداردهای کریپتوکارنسی
تا اینجای مقاله درباره ERC-20 صحبت کردیم اما استانداردهای بزرگ و محبوب دیگری هم هستند. مثلا اگر صفحه خرید تتر را باز کنید، مشاهده میکنید که تتر علاوه بر ERC-20، برروی شبکه های دیگر مانند TRC-20 و BEP-20 هم قابل انتقال است. هرکدام از استانداردها مزیتها و معایب خود را دارند. در ادامه درباره هرکدام صحبت میکنیم.
توکن TRC-20 چیست و چه فرقی با ERC-20 دارد؟
Trc-20 استانداردی مانند استاندارد erc-20 با این تفاوت که این استاندارد مختص شبکه ترون است. این استاندارد دنیای کریپتوکارنسی با وجود تبلیغات زیادی که از طرف سازمان سازنده ترون داشت باز نتوانست به قدرت اتریوم برسد و افراد زیادی حاضر نشدند تا توکنهای خود را از شبکه اتریوم به ترون منتقل کنند. به همین دلیل انتظاراتی که از شبکه trc-20 میرفت محقق نشد.

این استاندارد تا حدود زیادی شبیه erc-20 طراحی شده است تا علاقهمندان به استاندارد erc-20 را به سمت خود جذب کند. تنها تفاوتی که باعث شده است تا استاندارد ترون از اتریوم متمایز شود، این است که اتریوم برای تایید تراکنشها از ماینینگ استفاده میکند. اما ترون به جای این روش از ترفند استیکینگ استفاده میکند. درباره تفاوت تتر trc20 و erc20 بیشتر بخوانید.
توکن BEP-20 چیست و چه تفاوتی با ERC-20 دارد؟
این استاندارد هم مانند استاندارد erc-20 است ولی به جای اینکه روی شبکه اتریوم قرار بگیرد روی شبکه بایننس اسمارت چین قرار گرفته است. bep-20 به توسعه دهندگان کمک میکند تا توکنهایی را بسازند که برای بایننس اسمارت چین بهینه باشد. بایننس اسمارت چین شبکهای است که توسط توسعه دهندگان صرافی بایننس کوین ساخته شده است و توکنهای زیادی روی این شبکه قرار گرفته است. از جمله ارز دیجیتال خود بایننس یعنی ارز دیجیتال بایننس کوین.
این توکن تفاوت چندانی با اتریوم ندارد و حتی با ماشین مجازی اتریوم مطابقت دارد. به همین دلیل با استفاده از ترفند بریج کردن هر توسعه دهندهای میتواند که توکن اتریومی خود را به بایننس اسمارت چین منتقل کند و از این شبکه نهایت استفاده را بکند.
سخن آخر
امیدواریم که در این مقاله از وبسایت پول نو مفهوم erc-20 را به طور کامل خدمت شما توضیح داده باشیم. به نظر شما این قابلیت، قابلیت جذابی به حساب میآید؟ آیا این فناوری را قبول دارید؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید. البته اگر سوالی هم برایتان پیش آمد به جای سرچ در گوگل همین پایین از ما بپرسید تا به شما جواب دهیم:)
نظرات کاربران
بخشهای ستارهدار را حتما پر کنید.