استقبال افراد مشهوری چون امینم و نیمار، موجب شده تا بیش از هر زمانی نام NFTها را در تیتر اخبار مشاهده کنیم. با دیدن معاملات میلیون دلاری، احتمالا شما هم علاقهمند شدهایدتا NFT مخصوص خود را بسازید. زیرا هرکسی به کسب درآمد علاقهمند است. به همین منظور، امروز تصمیم داریم تا در رابطه با ساخت NFT ها در پلتفرم OpenSea و فروش آنها به گفتوگو بپردازیم.
مفهوم NFT چیست؟
پیش از هرچیز، بد نیست اگر به مفهوم NFTها نگاهی بیندازیم. توکنهای غیرقابل تعویض یا NFT، نوعی از داراییهای دیجیتال هستند که امکان جایگزینی یا سوء استفادههای غیرقانونی در آنها وجود ندارد. زیرا این توکنها منحصر به فرد هستند. به عبارتی، همین کمیاب و متمایز بودن است که باعث ارزش بالای آنها میشود. برای آشنایی بیشتر با مفهوم NFT و ویژگیهای آنها، شما را به خواندن این مقاله دعوت میکنم. NFT چیست و چرا ارزشمند است؟
چطور NFT بسازیم؟
برخلاف دنیای غیرمتمرکز و تکنولوژی بلاک چین، ساختن NFTها امر چندان دشواری نیست. تنها لازم است خلاقیت خود را به کار بگیریم. اگر از این موضوع اطمینان دارید، ما را در ادامه مطلب همراهی کنید! در این مقاله ساخت NFT را در بزرگترین بستر معاملاتی این توکنها یعنی OpenSea شرح خواهیم داد.
نباید فراموش کنیم که حجم معاملاتی پلتفرم اوپن سی از ۳/۵ میلیارد دلار فراتر رفته است!
اگر شما هم از طرفداران NFTها هستید، بهتر است پلتفرم اوپنسی را به خوبی بشناسید. برای آشنایی بیشتر با نحوه خرید و فروش NFT در اوپنسی این مقاله را از دست ندهید.
مراحل ساخت NFT در اوپن سی
۱. ثبت نام و ورود
ابتدا نیاز داریم تا با اتصال کیف پول، در سایت رسمی OpenSea ثبت نام کنیم. پس از انجام مراحل ثبت نام و اتصال کیف پول، میتوانیم به صفحه اصلی رجوع کنیم و باانتخاب گزینه Create، ساخت NFT را شروع کنیم.

۲. نامگذاری
پس از انتخاب گزینه Create، به صفحه ساخت NFT ها هدایت میشویم. در اینجا باید آیتم مورد نظر خود را در سایت آپلود کنیم تا در صورت تایید، به NFT تبدیل شود. در فیلد Name باید نام دلخواه را وارد کنیم. به عنوان مثال میتوانیم یکی از کاورهای بلاگ را تبدیل به NFTکنیم! اسم آن را هم میگذاریم OpenSea sailors!
۳. آدرس وبسایت
پس از نامگذاری، میتوانیم بیشتر به شخصی سازی NFT خودمان بپردازیم. تکمیل کادر بعد از Name ضرورتی ندارد. البته، شاید بد نباشد اگر دیگران را با کسب و کار و اجتماع خودتان آشنا کنیم! در بخش External Link میتوانیم آدرس وبسایت خودمان را وارد کنیم. مثلا ما میتوانیم در اینجا آدرس صرافی پول نو را وارد کنیم! به گفته اکثریت کاربران، این کار موجب اعتمادسازی بیشتر میان خریدار و سازنده NFT میشود.

۴. توضیحات
همانند نوشتن بیوگرافی در شبکههای اجتماعی، در اوپنسی هم این امکان را داریم تا درباره آیتم خودمان توضیحاتی را ارائه دهیم. در بخش Description این امکان وجود دارد.
به عنوان مثال، میتوانیم آیتم خود را این گونه معرفی کنیم:«با تهیه این NFT، از امتیازات ویژه وبسایت ما برخوردار خواهید شد». تجربیات نشان داده که نوشتن توضیحات جذاب،در فروش NFTها از اهمیت بالایی برخوردار است.
۵. شخصی سازی NFT
پس از تکمیل فیلدهای بخش قبلی، ما اجازه داریم تا به شخصی سازی NFT اختصاصی خودمان بپردازیم. در اینجا میتوانیم آیتم خودمان را به میلیونها کالکشن موجود در پلتفرم بزرگ OpenSea اضافه کنیم. اگر تمایلی به این کار نداشتیم، این امکان برای ما فراهم است تا مجموعه جدید خودمان را بسازیم و NFT شخصیمان را در آن کالکشن منتشر کنیم.
در تصویر پایین میبینیم که به قصد فروش بهتر، میتوان فیلترهای مختلفی را روی آیتم شخصی خود اعمال کرد و به فروش گذاشت. از میان شاخصههای بالا، properties و stats اطلاعات مختصری را درباره NFT ما به خریداران منتقل میکند. به عنوان مثال، ممکن است شخصی بخواهد NFT موردعلاقه خود را بر اساس سال ایجاد آن انتخاب کند. در این مورد، میتوانیم سال ایجاد NFT خود را وارد کنیم تا به واسطه آن، خریداران به آیتم ما دسترسی پیدا کنند. Stats هم به کاربران سایت این امکان را میدهد تا برخی خصوصیات NFT را در قالب پارامترهای کمّی مشاهده کنند.

اکنون ممکن است عبارت Unlockable کمی باعث سردرگمی شما شود. جای نگرانی نیست! بیایید این مفهوم را به امکانات غیررایگان یا premium اکانتهای مختلف تشبیه کنیم. به عنوان مثال برای استفاده از سرورهای قدرتمند VPNها، شما نیاز دارید تا اکانت پریمیوم آنها را تهیه کنید. در اینجا هم اگر معتقدید که NFT شما از ویژگیهای خاصی برخوردار است، میتوانید آن را در لیست داراییهای Unlockable قرار دهید. در این صورت، مشاهده جزئیات این آیتم تنها برای اولین خریدار آن ممکن خواهد بود.
احتمالا بدانید که بلاک چین این توانایی را دارد تا انبوهی از اطلاعات مختلف را در حافظه خود ذخیره کند. با استفاده از Freezing metadata، شما میتوانید اطلاعات مربوط به NFT خود را در بستری مطمئن نگهداری کنید و آیتم خود را خطرات احتمالی مصون نگه دارید.
۶. استانداردهای اوپن سی
اوپن سی را میتوان یک پلتفرم بدون محدودیت دانست. عکس، ویدیو، طراحیهای ۳ بعدی، موسیقی و… همگی صلاحیت این را دارند که در OpenSea به NFT تبدیل شوند.
با این وجود، این پلتفرم برای NFTهای ساخته شده استانداردهایی را در نظر گرفته است. به عنوان مثال فایلهایی که حجم آنها از ۱۰۰ مگابایت فراتر رود، نمره قبولی در آزمون NFT را کسب نخواهند کرد.
علاوه بر حجم آیتم، باید به فرمت تعیین شده هم دقت داشته باشیم. به عنوان مثال، تصاویری که در شناسنامه آنها عبارت PNG درج شده، صلاحیت این را دارند که در ویترین رنگارنگ OpenSea حضور داشته باشند. در تصویر زیر میتوانید استانداردهای مورد پذیرش وبسایت اوپنسی را مشاهده کنید.

اوپن سی بر بستر بلاک چین اتریوم استقرار یافته است. البته علاوه بر اتریوم، این پلتفرم بزرگ از پالیگان و Klatyn هم پشتیبانی به عمل میآورد. بنابراین، برای نجات از کارمزدهای نجومی شبکه اتریوم، میتوانیم از بلاک چینهای جایگزین آن استفاده کنیم.
در نظر داشته باشید که برای استفاده از امکانات اوپن سی به یک کیف پول اتریومی نیاز داریم. علاوه بر این، باید از موجودی ارز اتریوم (ETH) در کیف پول خودمان هم اطمینان داشته باشیم.
کسب درآمد غیرفعال از ساخت NFT
اگر شما هم مثل من به موسیقی علاقه دارید، پلتفرم اسپاتیفای را به خوبی میشناسید. در این اپلیکیشن آرتیستها برندگان اصلی هستند. یعنی به ازای هر هربار شنیده شدن، درصدی را برای حفظ حقوق ناشر دریافت میکنند. در NFTها هم شاهد چنین چیزی هستیم. برای درک بهتر این مفهوم، به مثال پیش رو توجه کنید. استیو، نقاشی است که در کار خود بسیار تبحر دارد. پس از آشنایی با NFTها و دیدن مبادلات چند میلیون دلاری، وی تصمیم میگیرد تا آثار هنری خود را به توکنهای غیرمثلی تبدیل کند و در دسته میلیونرهای NFT قرار بگیرد.
پس از ساخت و نام گذاری NFT خود در سایت اوپنسی، نوبت به تعیین قیمت آن دارایی میرسد. به دلیل اشراف بر هنر نقاشی، استیو این توانایی را دارد تا عیار واقعی آثار را بشناسد. سرانجام این دارایی به قیمت ۰/۷۵ اتر (۲۰۷۴دلار) ارزش گذاری میشود. پس از گذشت چند روز، این اثر به فروش میرسد و استیو از همیشه خوشحالتر است! تصور کنید فردی به نام مایکل این دارایی را خریداری کرده است.

پس از فروش این آیتم، مایکل تصمیم میگیرد تا NFT استیو را به قیمت ۱ اتر (۲۶۰۰دلار) به فروش برساند. پس از گذشت چند ساعت، مایکل با عبارت «Your item was sold» مواجه میشود. در این معامله، مایکل تنها برنده نیست. چرا که به لطف تکنولوژی بلاک چین و قراردادهای هوشمند، مقداری از مبلغ تراکنش NFT به استیو تعلق میگیرد. این درصد میتواند متغیر باشد. مثلا در پلتفرم بزرگ اوپنسی، ۱۰ درصد از کل حجم تراکنش به سازنده توکن تعلق خواهد گرفت. یعنی پس از به فروش رسیدن NFT مایکل به قیمت ۲۶۰۰ دلار، یک دهم ETH به ارزش ۲۶۰ دلار به کیف پول استیو اضافه خواهد شد.
این منبع درآمد غیرفعال را هم میتوان یکی دیگر از مزایای بیشمار تکنولوژی بلاک چین به حساب آورد!
کلام آخر
همانطور که در ماجراجویی امروزمان دیدیم، فروش NFTها آنچنان دشوار نیست. به لطف دنیای غیرمتمرکز، محدودیتی در ساخت NFTها وجود ندارد و همین موضوع فرصت خوبی را برای ما ایرانیان به وجود آورده است. ولی اگر عطای ساخت NFT را به لقای آن بخشیدهاید و فقط میخواهید توکنهای NFT را بخرید و بفروشید بهتر است با پلتفرمهای خرید و فروش NFT آشنا شوید و سری به آنها بزنید.
با وجود رکوردزنیهای پیاپی و جذب افراد مشهور، باید قبول کنیم که ماجراجویی NFTها همچنان در ابتدای مسیر خود قرار دارد. وضعیت این توکنهای غیرمثلی به شرایط اینترنت در ابتدای ظهور خود شباهت دارد و هنوز بسیاری با آنها ناآشنا هستند. البته، شاید همین پیشرفت روزافزون و موفقیتهای تمام نشدنی آنها، برای تضمین آیندهای درخشان کافی باشد!
قبلی
بهترین مجموعهه...اری در سال 2023

بعدی
از کجا NFT بخری... NFT آشنا شوید!
چنانچه به مشاوره رایگان علاقهمندید، پرسشها و نظرات خود را درباره این مقاله یا موضوعات مختلف حوزه بلاکچین و ارزهای دیجیتال مطرح کنید. برای پاسخگویی آمادهایم!
نظر بدهید
0